Hae
Pinkit korkokengät

Suuri päivä tänään – 10-vuotta bloggaajana!

Hei ihanat siellä ruudun toisella puolella. Tiedätteks te, että mä olen blogannut tänään tasan 10-vuotta. Se on kuulkaa aika pitkä aika. Pitkä aika, jona aikana on tapahtunut hyvin paljon asioita.

 

Kaikki eivät tiedä mun historiaani, joten kerronpa siitä  hiukan.

Heinäkuussa 2005 päätin perustaa blogin. Olin siihen aikaan innokas kädentaitaja, tein paljon tiffanylasitöitä ja harrastin paperiaskartelua. Elettiin vuosia, jolloin ei tiedetty mitään facebookeista eikä oiken blogeistakaan. Silloin oli erilaisia kädentaitofoorumeita oli Ihanitse.com ja oli yahoon erilaisia ryhmiä. Itsekin tiesin tuolloin vain yhden suomalaisen blogin ja se oli Panu Rajalan blogi. Senkin tiesin vain siitä, kun siitä silloin kohistiin aina välistä. Sitten jossain askartelusivustolla törmäsin joihin ruotsalaisiin blogeihin ja siitä se ajatus sitten pikkuhiljaa lähti. Olin ollut jo vuosia muutamien kädentaitoyhteisöjen moderaattorina ja tiesin, että haluan jatkaa omalla sivustolla, omana sisällöntuottajana jatkossa. Olin antanut jo tuossa vaiheessa hyvin paljon osaamistani muiden foorumeiden kautta. Siitä ajatuksesta päätin perustaa ensimmäisen blogini, jonka nimeksi tuli Maijun korttigalleria ja blogin osoite oli alkuun maiju.vuodatus.net. Joitain vuosia myöhemmin osoitekin muutti korttigalleria.com -osoitteeseen. Tuon blogin avasin vuodatuksen palvelimelle. Tietääkseni blogini oli myös Suomen ensimmäinen paperiaskartelublogi.

Maijun korttigalleria blogista tuli aika nopeasti hyvin suosittu, koska jaoin hyvin paljon vinkkejä ja tietoa paperiaskartelusta. Kävijöitä vuodatuksen blogissani 7 vuoden aikana aikana oli 1,4 miljoonaa. Se oli ihan hyvä luku askartelubloggaajalle. Vuosien myötä siitä tuli myös Suomen suosituin paperiaskartelublogi.

Meriittejä tuolta ajanjaksolta on nämä:
– Maijun korttigalleria blogin ylläpitoa 8-vuotta ja noin 1,6 miljoonaa kävijää vuosien aikana
– kirjoitin 4-vuotta Ihana-lehteen omalle palstalleni
– teimme  youtubeen toistasataa tutoriaalivideoita paperiaskartelusta vuodesta 2010-lukien Heinikan Heinin kanssa
– kirjoitin kaksi askarteluaiheista kirjaa (Maijun korttitekniikat ja Paperista joulun taikaa). Jälkimmäisen ystäväni Heinin kanssa. Maijun korttitekniikat kirjasta on juuri otettu 3. painos.

Heinäkuussa 2012, samana päivänä kun blogini täytti 7-vuotta pudotti vuodatus-yhteisö pommin monien bloggaajien niskaan. He olivat hävittäneet kaikista blogeista 3-vuoden kuvat. Siitä kirjoitti aikoinaan myös Ilta-Sanomat täällä.  Muistan tuon päivän aika hyvin.  Oma blogini perustui aika pitkälti tutoriaaleihin ja ohjeisiin, tuo kuvien häviäminen vei blogista pohjan pois. Siitä alkoi jonkinasteinen tympääntyminen askarteluun, mutta ei ikinä bloggaamiseen. Tuli tunne, että ei jaksa aloittaa kaikkea alusta. Olin tehnyt liian ison työn ja se työ valui kuin hiekka sormien välistä pois. Olin saavuttanut blogiurallani todella paljon ja mietin, että heitänkö hukkaan vuosien työn? Voinko tehdä jotain muuta? Minulla oli sydämessäni kuitenkin kirjoittamisen palo.

Juuri noihin aikoihin kirjoitimme tuota toista kirjaamme eli Paperista joulun taikaa  ja tuo oli vähän sellaista epäuskon aikaa. Olisi pitänyt alkaa rakentamaan kaikkea ikään kuin uudestaan. Piti miettiä, että miten jatkaa eteenpäin. Itse päätin aloittaa tyhjältä pohjalta ja perustin oman domainin korttigalleria.fi -sivustolle. Käyttämäni sivustopohja oli kuitenkin niin hankala ylläpitää, että bloggaaminen tuolla alustalla alkoi tuntumaan hyvin työläältä ja se sai mut entistä enemmän miettimään, että mitä mä haluan tehdä tai miten mä haluan jatkaa. Paperiaskartelu alkoi tuntumaan tuon jälkeen hyvin väkinäiseltä. Sitten tuli vaan tunne, että tuo juttu on jo NIIN nähty. Aika aikaansa kutakin mietin tuolloin. Olin 10-vuotta viitoittanut tietä paperiaskartelupuolella erilaisilla foorumeilla ja sittemmin blogini puolella. 

Tammikuussa 2013 päätin räväyttää. Olin jo pitkään haudutellut päässäni uuden blogin avaamista. Halusin jättää paperiaskartelun taka-alalle, koska se ei enää vaan tuntunut kivalta. Mietin tuohon aikoihin, että mistä mä haluaisin kirjoittaa? Olen aina tykännyt vaatteista ja tykännyt pitää itsestäni huolta. Siitä se ajatus sitten lähti tähän nykyiseen blogiini. Päädyin avaamaan blogin, joka käsittelisi omaa tyyliäni, kauneutta ja kaikkea siltä väliltä. Näin syntyi sitten hullunavaattteisiin-blogi. Tuo nimi alkoi jo viikko avaamisen jälkeen tuntumaan aika tyhmältä. Muutaman viikon pyörittelin päässäni sanoja, että miä olisi parempi nimi blogille. Sitten heräsi valo päässäni, että blogin nimeksi tulisi Pinkit korkokengät. Pinkki on väri mistä tykkään ja töissä kävelen usein korkokengissä. Pinkeistä korkokengistä tämä nainen siis nykyään tunnetaan ja nimi on sellainen, että se muistetaan. Hyvä vinkki niille, jotka perustavat blogia on se, että mieti ensiksi nimi tarkkaan, anna blogillesi nimi, joka muistetaan aina kun se mainitaan.

Nyt olen kirjoittanut Pinkit korkokengät blogia jo 2,5 vuotta. Tuntuu, että olisin kirjoittanut jo pidempäänkin. Niin paljon on asioita tapahtunut tässä ajassa. Tuntuu, että olen tullut kotiin ja löytänyt paikkani blogimaailmassa. Muistan tunteneeni aloittaessani hieman pelkoa siitä, että miten löydän paikkani, en tunne tämän alan bloggaajia ollenkaan. Miten minut otetaan vastaan? Nuo oli ajatuksia, kun tunsin suurimman osan suomalaisista paperiaskartelijoista ja sitten hyppään ihan tuntemattomalle maaperälle. Löysin paikkani hyvin pian ja minut löydettiin yhteistyötahojen tiimoilta todella pian.

Tämän blogin avaamisen jälkeen on syntynyt jo meidän yksi ruokakirja eli Välipalat – virtaa superfoodeista ja seuraavakin kirja on jo kovastikin työn alla. Seuraava kirjamme ilmestyy vuoden vaihteessa ja sen teen yhteistyössä Hellapoliisi -sivuston Katin kanssa.

Pinkit korkokengät blogini löytyy monista eri kanavista ja olen hyvin aktiivinen sosiaalisen median eri kanavissa. Pinkit korkokengät löytyy siis täältä:

Facebookista
Instagramista
Twitteristä
Pinterestistä

Tässä oli lyhykäisyydessä mun historiani sosiaalisessa mediassa tai oikeammin siis blogimaailmassa. Paljon on kymmeneen vuoteen mahtunut. Asioita ja elämää oli toki sosiaalisessa mediassa jo ennen blogia. Kaiken kaikkiaan olen ollut aktiivisesti sosiaalisen median eri kiemuroissa mukana jo vuodesta 1997 lähtien. Voin siis sanoa, että sosiaalinen media on aika hyvin hallussa. Viisautta on erottaa eri sosiaalisen median kanavat toisistaan ja oppia tietämään, että miten missäkin kanavassa käyttäydytään. Itse pyrin hyödyntämään jokaisen eri kanavan suomaa mahdollisuutta myös markkinoinnissa.

Nykyään lähinnä sydäntä on aiheet: oma tyyli, muoti, kauneus, hyvinvointi,  keliakia ja sen myötä siis gluteeniton ruokavalio. Elämänilosta ja itseni hemmottelusta haluan kirjoittaa usein, koska se vaan on niin tärkeä juttu.

Ajattelin kertoa niille, jotka eivät mun taustaani vielä tienneet, että mistä olen lähtenyt ja mihin olen tullut. Minulla on tunne, että olen tämän blogin myötä tullut kotiini. Täällä mun on hyvä olla.

Kiitos kaikille, jotka olette kulkeneet kanssani tätä matkaa. Osa teistä on kulkenut mukanani melkein alusta saakka ja osa tullut matkan varrelta kyytiin mukaan. Ihanaa kun jaksatte olla matkassani. Toivotaan yhteisiä vuosia vielä toiset samanlaiset. Lupaan olla se ensimmäinen rollattoribloggaaja Suomessa tai ainakin toinen, jos en ehdi ensimmäiseksi.

 
Skoolataan tänään siis alkholittomalla Lehtikuohu-juomalla. Kippis!  
Blogin 10-vuotisarvonta on tulossa, kunhan ehdin miettimään, että millaisen palkinnon keksin. Olkaahan siis kuulolla.

Maiju

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *