Hae
Pinkit korkokengät

Anoyymi ei ole aina anonyymi

Meillä jokaisella bloggaajalla on näitä ystävällisiä anonyymejä, jotka haluavat välistä muistuttaa meitä siitä, että heitä ärsyttää jotkut tietyt asiat meissä bloggaajissa. Minullakin on omat vakituiset anonyymini, jotka haluavat sitten aina pistää minua ruotuun ja kertoa, että minä en ole täydellinen. Voin lohduttaa ja kertoa, että kyllä  tiedän itsekin omat puutteeni ja heikkouteni, joten eivät ne minulle tule yllätyksenä. Itse en vaan jaksa keskittyä vikoihini, yritän keskittyä siihen mikä minussa on hyvää.
Mietin usein sitä, että miksi joku ihminen kommentoi aina vain niin negatiivisesti? Miksi aina on vain jotain hyvin negatiivista sanottavaa? Mietin, että jos häntä ärsyttää minun olemukseni, minun tekemiseni tai ulkonäköni, niin miksi silloin ylipäätään halua lukea minun juttujani? Pitäisikö silloin siirtyä lukemaan jotain sellaisia blogeja, jotka ärsytyksen sijasta toisi, vaikka hyvää mieltä?
dissausta-1
Mietin usein myös sitä, että tajuaako nämä ”anna anonyymit”, että hän ei ole minulle anonyymi, vaikka hän vaihtaa nimimerkkiään tai sähköpostiosoitettaan? On  yksi asia mikä kommentoidessa ei muutu ja se on IP-osoite. IP-osoite kertoo minulle sen, että miltä koneelta viesti lähetetään. IP-osoite yksilöi minulle käyttäjän. Pahimmillaan kommentoija kommentoi erääseen postaukseeni ja kirjoitti viidellä eri nimimerkillä samalta koneelta viisi negatiivista kommenttia.

Mitä IP-osoite kertoo?

Mitä IP-osoite minulle sitten kertoo? IP-osoite kertoo minulle, että mistä päin kommentti tulee esim. Tampere/Pirkkala ja se kertoo minulle vielä tarkemmin vielä kaupungin, se näyttää minulle vielä kadun nimen. Se kertoo minulle, että kommentoija käyttää Elisan verkkoa.
Halusin vain kertoa, että anonyymi ei ole itse asiassa anonyymi, vaikka hän niin ehkä itse luuleekin.
dissausta-1-1
Toivon hyvää joulun odotusta kaikille myös sinulle anonyymini, joka ärsyynnyt kaikesta. Peukut pystyyn, että ensi vuodesta tulisi parempi vuosi myös sinulle.
Maiju

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *