Hae
Pinkit korkokengät

Kahvilasuosituksia, joissa gluteenittomuus on hienosti huomioitu

Olen kulkenut kaupungilla taas kaikki gluteenittomat aistini valppaina. Tulee usein valittua se tuttu ja turvallinen kahvila, josta tietää saavansa jonkun gluteenittoman tuotteen. Kuitenkin haluaisin antaa uusillekin kahviloille mahdollisuuden. Jatkossakin koitan etsiä uusia paikkoja, koska tälläkin kertaa yllätyin iloisesti.

Viime viikonloppuna odottelin Tiiaa Kampissa ja päätin katsastaa Kampin keskuksen 5. kerroksen mestoja. Jostain syystä päätin kurkistella vähän sivussakin olevia kahviloista ja löysin helmen. Löysin Story-kahvilan, joka yllätti minut todella positiivisesti. Tämä kahvila oli käytävästä katsottuna vähän sivummalla, mutta onneksi löysin sen vähän vahingossa.

Story-kahvila Helsinki (Kampin keskus, 5 krs.)

Vitriinissä oli herkullisen näköinen omena-kanelibrita, joka houkutti kovasti. Hyvin harvoin näkee gluteenittomasti näin herkullisen näköisiä kakkuja. Saatavilla olisi ollut myös mantelikakkua. Ihanaa kun on jotain muuta tarjolla kuin sitä aina tarjolla olevaa mutakakkua tai dajm-kakkua. Itse en pysty kumpaakaan enää syömään ihan helpolla, koska niitä on tullut vuosien myötä syötyä ”pari” kertaa. 
Kysyin, että onko saatavilla jotain suolaista ja minulle tehtiin ihan mielettömän hyvä leipä. Leipä oli todella herkullinen, taisi olla itse leivottua leipää. Story oli ihan kymppipaikka ja ehdottomat suositukset muillekin gluteenittomille käykäähän kahvilla siellä. Kyllä sinne kannattaa mennä myös muutkin.

Cafe Zoceria, Aleksanterinkatu 15, Helsinki

Olin sitten viikolla myös kaupungilla ja ajattelin, että ennen kotiin lähtöä, että voisin käydä kahvilla. Aleksanterinkadulle oli avattu uusi Suomalainen kirjakauppa ja muistin myös sen, että kirjakaupan yhteyteen oltiin avaamassa Cafe Zockeria-kahvilaa. Olen aiemmin tutustunut kyseiseen kahvilaan Leppävaarassa ja tiesin, että he huomioivat myös gluteenittomia, joten suuntasin siis tähän uuteen kahvilaan.

Vitriinissä oli tarjolla useampaa makeaa gluteenittomana. Kuulemma he pyrkivät pitämään vitriinin ylähyllyn gluteenittomille tuotteille.

Suolaisena kahvin kanssa olisi ollut valmiina vitriinissä pinaatti-fetapiirakkaa, mutta itse halusin gluteenittoman sämpylän, mikä oli todella herkullinen.

Molemmille kahviloille annan kympin gluteenittomien ihmisten huomioimisesta ja siitä, että maut ja tuotteet olivat ihan erilaisia kuin monissa ”massatuotteita” myyvissä kahviloissa. Tulen ehdottomasti uudelleen molemiin kahviloihin ja levitän mielelläni tätä ilosanomaa ystävilleni. Käykäähän testaamassa Story ja Zoceria kun olette liikenteessä Helsingin keskustassa.

Maiju

12 kommenttia

 1. Salka kirjoitti:

  Kiitos vinkeistä, näyttivät oikein herkullisilta! Ei mullekaan enää mutakakku, eikä se daim-kakkukaan enää mee alas tuosta noin vaan :O

 2. ekku kirjoitti:

  Kyllä oli molemmissa herkullisen näköiset tarjottavat.

 3. maiju kirjoitti:

  Todellakin. Kerrankin oli jotain näin hyvää tarjolla.

 4. maiju kirjoitti:

  Niiden tarjoaminen osoittaa mielestäni jo mielikuvituksen puutetta. Suklaakakut on niin menneen talven lumia. Jostain syystä ne on yleensä ainoita, joita tarjotaan. Ei vaan kykene enää syömään niitä.

 5. Outi Krimou/Outi's life kirjoitti:

  Herranen jestas miten hyvän näköisiä kakkuja <3 Tykkään tuosta, että tuotteet on selkeästi merkattu, ei tarvitse jokaisen tuotteen kohdalla kysellä, että onko gluteeniton vai ei!

 6. SariBP kirjoitti:

  Samata sanat täältäkin; mielettömän herkullisen näköistä<3

 7. Unknown kirjoitti:

  Kiitos vinkeistä. Juuri tänään kävin ekan kerran uudessa Suomalaisessa Kirjakaupassa ja huomasin myös kahvilan kyltin. Täytyypä käydä paikka testaamassa, jos sietä tuollaisia herkkuja saa.

 8. maiju kirjoitti:

  Kyllä kannattaa. Espoossa on vähän isompi kahvila Leppävaarassa.

 9. maiju kirjoitti:

  No eikö. Ihanaa kun tulee tällaisia paikkoja, josta saa jotain tällaista.

 10. maiju kirjoitti:

  No eikö olekin, muista kertoa työkaverille kanssa <3

 11. Nicola kirjoitti:

  Niin herkullisen näköisiä tarjottavia kummassakin kahvilassa.!!!! Voisin jopa itsekkin ottaa, vaikka voinkin syödä ihan kaikkea.!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *