Hae
Pinkit korkokengät

Kun gluteenittomalle tarjotaan överit – kiitos Linnanmäki

Viime vuonna Linnanmäki pisti parastaan avaamalla ravintolakokonaisuuden Herkkulinnan. Silloin luulin, että enää ei voisi pistää paremmaksi. Pyörittelin jo silloin silmiäni heidän gluteenittoman tarjonnan edessä. Muistan, että jo silloin olisi tehnyt melkein itkeä, itkeä sen tarjonnan edessä. Viime vuonna Cafe Vohvelitehdas yllätti ainakin minut ottamalla valikoimiinsa gluteenittomat suolaiset ja makeat vohvelit. Niitä muuten saa tietenkin myös tänäkin vuonna.

Tänä vuonnakin sain kutsun Linnanmäen tämän kauden ruoka-aiheiseen pressiin. Kun kutsussa luki, että tutustumme Linnanmäen Hodarispot-pisteeseen, niin mietin mielessäni, että saas nähdä, että voidaanko tänä vuonna pistää vieläkin paremmaksi. Hodarispotissa on kuulemma myynnissä myös gluteenittomia hodareita. Sieltä saa myös uuniperunoita valitsemillaan täytteillä.

Aloitimme tilaisuuden kohottamalla hattarakuohut Linnanmäen Keitaalla. Hattarakuohut sisälsivät hattaraa, jonka päälle kaadettiin Vichyä. Vichy värjäytyi hattaran väriseksi. Tilaisuudessa kuulimme ensiksi kohokohtia Linnanmäen tämän vuoden herkkukaudesta. Oli ihana kuulla, että Linnanmäki oli pistänyt vielä paremmaksi viime vuodesta, vaikka viime vuosikin oli mielestäni jo aika täydellisyyttä hipova. Tänä vuonna ihan selkeästi herkuttelemme hieman enemmän.

Kun olimme nauttineet hattarakuohut ja kuulleet uutuuksista. Lähdimme kohti Cafe Donitsia. Hieman jännitti, koska nimi enteili jotain muuta. Ajattelin, että miten gluteenittomuus voi toimia tuollaisessa paikassa. No nyt tiedän, että ihan täydellisestihän se toimi.

Katselin ensiksi vähän huolestuneen näköisenä näitä överipirtelöitä ja mielessäni ajattelin, että nyt näyttää huolestuttavalta.

Jokaisessa överipirtelössä roikkui koristeltu donitsi reunalla. Kuitenkin minulle kerrottiin heti, että gluteenittomat juomat ovat pöydän toisessa päässä. Pisteet siitä, että gluteeniton överipirtelö näytti ihan samalta. Usein monissa paikoissa olisi varmasti jätetty vain tuo donitsi pois ja sitten olisi överit olleet vähän vajarit. Linnanmäki teki toisin. He eivät jättäneet edes minua kylmäksi. Tässä vaiheessa olin jo ihan myyty.

Menossa mukana oli myös toinen gluteeniton eli Matkakuume-blogia pitävä Gia. Harmi kun jäi yhteiskuva ottamatta. Me molemmat olemme keliaakikkoja ja osaamme arvostaa tällaista tarjontaa. Tässä kilistelimme övereitämme. Överipirtelöt ovat laktoosittomia ja tilauksesta ne saa myös vegaanisena ja gluteenittomana. Överipirtelön hinta on 9,80 euroa.

Cafe Donitsin takaseinälle oli rakennettu ajan hengen mukaisesti Instagram-kuvien ottamista varten someministudiot, joissa voi kuvata omat överipirtelöt tai koristellut donitsit. Siistiä.

Pääsimme vielä koristelemaan omat donitsimme. Normaalisti donitsit ovat vitriinissä valmiina koristeltuina. Gluteenittomien donitsit koristellaan tilauksesta ja pyydettäessä. Donitseja on kahta kokoa pieni 2 euroa ja isompi 3,20 euroa, nyt en ole varma, että kumpaan hintaryhmään kuului tuo gluteeniton.

Kun tässä vaiheessa meillä gluteenittomilla oli hymy jo korvissa, niin lähdimme vielä Hattarakouluun. Pääsimme valmistamaan hattarat itse. Minä olin ensimmäisten joukossa, koska näinhän se on, että kun menee ensiksi, sitten homma on hoidettu ja ohi. Ihan hieno hattara tuli näin ensikertalaiselle. Kaikki hattaran itse valmistaneet saivat vielä todistuksen suorituksestaan. Linnanmäen hattarakouluun voi osallistua ja hinta hattarakoululle on 7 euroa / henkilö.

Olin kyllä todella ylpeä Linnanmäen asenteesta ja siitä, että jokainen asiakas on heille yhtä tärkeä. Hienoa oli se, että he eivät olleet menneet siitä mistä aita on matalin, vaan gluteenittomanakin pääsin herkuttelemaan ihan samoista asioista, mistä muutkin.

Kymppisuoritus Linnanmäeltä. Kiitos teitte taas meidät gluteenittomat ihmiset iloiseksi panostamalla ruokavalioon näin täydellisesti.

Maiju

10 kommenttia

 1. Arja L kirjoitti:

  Jos kerran halutaan tehdä överit niin paras kai sitten tehdä ihan hullunöverit. Tavallisiahan on maailma pullollaan 🙂
  Ihan kiva tuo instakuvastudio, mutta kyllä mun silmään aikalailla särkee, ettei ole taustaa/sivuja tehty huolellisesti, ikävän näköiset nuo "saumat".Pilaavat onnistuneesti kuvan.
  Onnea hattarakoulun suorittaneelle <3

 2. maiju kirjoitti:

  Joo hieman kärsii alkuperäinen ajatus. Palautetta annettiin taustan värisävy, joka teki kuvista liian keltaisia hyvästä kamerastakin huolimatta. Ehkä siihen tulee muutos 🙂

 3. Kristiina K kirjoitti:

  Hienoa että teidät keliaakikot on noin hienosti huomioitu.
  Joskus olen ajatellut sellaistakin, että voikohan joskus tapahtua sellaista että vaikka tilaa gluteenitonta niin tuodaan ihan "tavallista" ja annetaan uskoa että kyseessä on gluteeniton tuote. Maistaako sen gluteenittomuuden jotenkin että voisi ruveta epäilemään jos tuodaankin vaikka vehnästä tehtyä leipää tms.?

 4. Outi Krimou/Outi's life kirjoitti:

  Voi apuva miten ihania herkkuja! Pisteet tosiaan Linnanmäelle.
  Ihanaa keskiviikkoa sinulle Maiju <3

 5. Salka kirjoitti:

  Mahtavaa, että gluteenittomuus oli huomioitu noin hyvin! Tiedänpä, että Lintisille voi mennä hyvillä mielin 🙂

 6. maiju kirjoitti:

  Todellakin hienoa. Nostan kyllä ihan ehdotottomasti ne yritykset esiin, jotka tekevät jottain tällaista. Linnanmäki oli todellakin oiva esimerkki siitä, että jos jotain poistetaan, niin sitten otetaan korvaavaa tilalle. Ihan kymppi. Itse kyllä maistan ja koostumuksestakin osaisin varmasti epäillä. Joskus olen epäillyt turhaan 🙂

 7. maiju kirjoitti:

  Todellakin pisteet, kerropa sille sun työkaverillesi myös.

 8. maiju kirjoitti:

  Todellakin. Linnanmäki on kyllä nyt niin ajan hermolla. He tietävät, että tämä tuo varmasti heille asiakkaita. Pitää muistaa, että ne gluteenittomat usein tuovat ne muutkin mukanaan.

 9. Life with Satu kirjoitti:

  Onpas hienoa että gluteenittomuus ja vegaanisuus on huomioitu lintsillä noin hyvin. Tietää ainakin että ei tartte tänä vuonna omia eväitä kun menee vaan saa vehnää vältteleväkin kivasti mahan täyteen ja herkut päälle.

 10. maiju kirjoitti:

  Kyllä ehdottoman hienoa. Nyt vaan kaveri mukaan ja lintsille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *