Hae
Pinkit korkokengät

Onko yli 50-vuotias vanha

*Sisältää mainoslinkkejä

Viikonloppuna Twitterissä keskusteltiin siitä, että onko 50-vuotias niin vanha, että pitäisi lopettaa eläminen. Keskustelun aloitti mies, jolle kuulemma oli useampaan otteeseen muistutettu siitä, että mitä hän voi enää tehdä kun on jo maagisen 50 vuoden rajan ylittänyt.

Itse olen useampaan otteeseen ottanut saman aiheen esiin omalta kohdaltani. Kun olen joutunut pukeutumisen suhteen joidenkin muiden ihmisten periaatteiden vangiksi. Kun jotkut ovat olleet sitä mieltä, että tämän rajapyykin ylittäneet eivät enää voisi pukeutua räväkästi tai värikkäästi. Itsehän aina sanon piupaut tällaiselle ajattelumaailmalle.

 

Älä anna kenenkään puuttua sun elämääsi

Sanon aina, että minä pukeudun miten minä haluan ja siihen en anna kenenkään puuttua. Kuten teistä monet tietävätkin. Minä en puutu muiden tapaan elää elämäänsä, enkä toivo, että muut puuttuisivat minun tapaani. Rohkaisen muita ikäisiäni naisia olemaan rohkeasti sitä mitä ovat ja sanon, että muiden ei pidä koskaan antaa vaikuttaa siihen mitä sinä olet. Olen jokaisesta sellaisesta kommentista iloinen, kun joku on tullut sanomaan, että ”Maiju, olet rohkaissut minua olemaan juuri se mitä haluan olla”.  Tähän meidän jokaisen pitiäisi pyrkiä. Elämme omaa elämäämme ja muut elävät omaansa.

En aio uskoa tuohon, että pitäisi lopettaa eläminen tuon virstanpylvään saavutettuaan. Aion jatkaa elämää vielä näin 57-vuotiaanakin, enkä koe olevani vanha.

Nauti elämästä niin kauan kuin sinusta tuntuu hyvältä. Rakasta niitä asioita, jotka on sinulle merkityksellisiä. Älä anna kenenkään muun rajoittaa sinun elämääsi. Sinä itse päätät miten sinun tulee elää elämäsi. Löysin artikkelin siitä, että kuinka yli 50-vuotias nainen on itsevarma ja elämäänsä tyytyväinen.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin. Muistakaa siis aina se, että te päätätte itse mitä olette.

Maiju

14 kommenttia

 1. Majan Molla kirjoitti:

  Hih, just ihmeteltiin, kuinka mun ikäinen roikkuu netissä ja väittää siellä olevia kamuiksi. Ja ne mun vaatteet, kun olen vanha ja lihava. Mä en jaksa enää välittää, kun itse viihdyn vaatteissa ja netissä. Sulta ainakin saan tietoa ja iloa elämään, kiitos!
  PS. Mä en ole edes vanha, hiukan alle sata, reps.

 2. Tiia Koivusalo kirjoitti:

  Just näin 🤗😘

 3. Outi Krimou/Outi's life kirjoitti:

  Se on tärkeintä, että tekee asioita joista itse tykkää ja pitää vaatteita, joissa itse viihtyy. Muista viis!!!
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Maiju <3

 4. Mia / Beauty Highlights kirjoitti:

  Amen! Jokainen saa pukeutua ja elää elämäänsä niinkuin haluaa <3

  PS. Ihana tuo Masain paita sulla!

 5. Kristiina - Arjen Helmiä kirjoitti:

  Hyvä, että nostit tämän asian esille. Jos ihminen elää sata vuotiaaksi, niin viiskymppisenä elämä on vasta puolivälissä. Mä olen nuorempana antanut muiden määritellä tekemisiäni. Olen puikkelehtinut muiden välisså ja yrittänyt miellyttää kaikkia. Enää mun ei tarvitse. Voin olla oma itseni juuri sellaisena kuin olen ja sen kokoisena kuin olen. IHanaa torstaita sinulle, Maiju ♥

 6. Tuula's life kirjoitti:

  Elän ja annan muiden elää omalla tavallaan ja tyylillään ❤️ Ps. Helsingin Kaupunginteatterissa oli juuri Vihaisen lesken ensi-ilta. / Riitta Havukainen esittää Ullista, joka hoiti omaishoitajana 12 vuotta miestään. Kun Mies kuoli, alkoi Ullis 74 vuotiaana etsiä omaa identiteettiään ja elämäänsä. Mutta mitä sanoivatkaan Ulliksen aikuiset lapset. Suosittelen. Herättää ajatuksia!

 7. Päivi/Kultturelli Matkalaukussa kirjoitti:

  Olen myös 56-vuotias ja pukeudun juuri niinkuin haluan. Pidän väreistä, enimmäkseen minulla onkin värikkäitä vaatteita. Muutenkin olen sitä mieltä, että jokainen voi pukeutua, meikata ihan miten itse haluaa. Idolini on Aira Samulin, upea oman tiensä kulkija, eikä mikään perinteinen mummo.

 8. maiju kirjoitti:

  Kyllä 🙂

 9. maiju kirjoitti:

  Ei pidä todellakaan antaa muiden ihmisten pahoittaa omaa mieltään. Ollaan me mitä ollaan ja nautitaan elämästä <3

 10. maiju kirjoitti:

  Kyllä just niin 🙂 Kiitos ja tykkään Masain vaatteista ja ne sopii mulle malliltaan <3

 11. maiju kirjoitti:

  Niinpä, elämmme elämää itsellemme, emme muille <3

 12. maiju kirjoitti:

  Juuri näin Kristiina. Miellytämme vain itseämme, emme muita. Ikä tuo rohkeutta olla oma itsensä <3

 13. maiju kirjoitti:

  Voi pitäisi nähdä tuo näytös. Olisi varmasti hyvä.

 14. maiju kirjoitti:

  Aira Samulin on oiva esimerkki siitä, että hän on elänyt oman näköistään elämää. Hyvä esimerkki meille kaikille <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *