Hae
Pinkit korkokengät

Kun kirjoittaminen ei innosta

Kun kirjoittaminen ei enää nappaa, niin monta kertaa on tullut viimeisten vuosien aikana mietittyä sitä, että mitä jos lopettaisin bloggaamisen. Olen kirjoittanut blogia vuodesta 2005 eli ensi vuonna blogiurani täyttää 15-vuotta. Sitten on tullut mietittyä, että enhän minä voi, koska blogi on paras paikka niille ihmisille, jotka seuraavat minua gluteenittomuuden takia. Täältähän ihmiset hakevat sitä gluteenitonta tietoa.

Parin viimeisen vuoden aikana minua on alkanut kiinnostamaan enemmän videoiden tekeminen kuin kirjoittaminen. Varmasti monet ovat huomanneet minun kirjoittavani vähemmän kuin ennen. Syy on ollut juuri tuossa. Voi niitä aikoja, kun jaksoi kirjoittaa harva se päivä, nykyään kirjoittaminen maistuu vain noin kerran viikossa. Katsoin jossain vaiheessa tilastoja siitä, että kuinka olin kirjoittanut vuonna 2013 blogipostuksia noin 400 vuodessa. Nyt postauksia on varmaan vajaa 40, jos sitäkään.

 

 

Luulen lopettavani ja sitten kuitenkin jatkan

Jotenkin olen kaivannut elämääni jotain uutta. Olen miettinyt, että muutanko aiheita enemmän gluteenittomaan suuntaan vai mikä olisi se juttu. Sitten kuin taivaan lahjana heräsi keskustelua siitä, että onko minun paikkani kuitenkin jossain yhteisössä. Viimeiset vuodet on tullut tehtyä tätä aika yksin. Kun aikoinaan siirryin Apu-lehden alta takaisin itsenäiseksi päätin, että pysyn itsenäisenä.

Sitten kun lopetin pr-tapahtumissa juoksemisen, niin kaipasin kuitenkin rinnalle jotain ja mitä se sitten onkaan, niin sen taisin nyt löytää. EDIT: Olen ollut viimeiset vuodet 40+ -yhteisössä, mutta itsestäni johtuvista syistä en ole ollut kovinkaan aktiivinen, kun en ole käynyt tapahtumissa, joihin yhteisön jäseniä on kutsuttu. Itseäni saan syyttää siitä, että olen tehnyt asioita yksin.

Blogissani tulee puhaltamaan lähiaikoina uudet tuulet ja niistä kerron teille heti kun asiat selkenevät. Nyt kuitenkin päätin ottaa uutta intoa kirjoittamiseen ja aiheisiin. Odottakaahan vaan, en minä vielä aio lopettaa. Joulukuun alussa lupaan aktivoitua. Kirjoittamiseen saattaa tulla pieni katkos, katsotaan.

Tiia Konttinen on kirjoittanut blogissaan blogin elinkaaresta. Miten viedä blogin seuraavalle tasolle. Tuosta voi ottaa koppia ja miettiä, että voisiko siirtää itsensä vielä seuraavalle tasolle.

Ihanaa viikkoa kaikille. Ottakaa kirkasvalolamput esiin. Lampulla saatte uutta puhtia syksyn pimeisiin hetkiin. Niin minäkin tein ja heti alkoi tapahtumaan.

Maiju

 

12 kommenttia

 1. Majan Molla kirjoitti:

  Innolla odotan, mitä olet keksinyt.
  Mä tarvitsisin lamput tai kaksikin, kun väsy ei helpota flunssan jälkeen. No vanha saakin olla jo väsy, vai 😉

 2. maiju kirjoitti:

  Itsekin olin pari viikkoa flunssassa. Kauhea yskä. Nyt ehkä alkaa voittamaan taudin. Kirkasvalolamppu on niin paras. Sinä oletkin pysynyt matkassani ja varmaan reilut 10 vuotta. Ehkä vielä jaksat nämäkin muutokset <3

 3. Lady of The Mess kirjoitti:

  No mutta aikoihin olisi eletty, jos sinä lopettaisit – ja näilläkin julkaisutiheyksillä postailet useammin kuin minä;)
  Onnea uuteen – minulla saattaa olla pieni aavistus siitä, miten aiot jatkaa – mutta vain aavistus;)

 4. Outi Krimou/Outi's life kirjoitti:

  Onnea uusiin tuuliin!

 5. Päivi/Kultturelli Matkalaukussa kirjoitti:

  Hyvä, että päätit jatkaa. Sinun ja Tiian blogit olivat ensimmäisiä, joita aloin lukea, kun tulin tähän blogimaailmaan. Mukavaa lukea oman ikäisten naisten juttuja. Mielenkiinnolla odotan, mitä tuleman pitää.

 6. JonnaH. kirjoitti:

  Onnea uusiin tuuliin.

  Mä en toistaiseksi ole harkinnut kertaakaan lopettavani, mutta "uraa" onkin takana kohta vaivaiset 9 vuotta. 😀

 7. maiju kirjoitti:

  Ihanaa kuulla, että olet meidät löytänyt.

 8. maiju kirjoitti:

  Kiitos Outi.

 9. maiju kirjoitti:

  Katsotaan, että osuitko oikeaan?

 10. maiju kirjoitti:

  Sä oot kyllä varmasti niin oikealla alalla ja kirjoitat oikeista asioista, eikä silloin tule tarvetta ❤️ Itse mietin usein, että haluaisiko vain tehdä videoita 😂

 11. Life with Satu kirjoitti:

  Onneksi et lopeta <3 Onnea uusien tuulien kanssa.

 12. maiju kirjoitti:

  Eihän sitä edes varmaan osaisi. Aina tulee tunne, että jos bloggaan siihen saakka kun blogi täyttää 15-vuotta. Sitten varmaan alan odottamaan, että 20-vuotta jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *