Hae
Pinkit korkokengät

Viha täyttää ympäristöämme

Oletteko koskaan miettineet, että viha täyttää maailmaa ja toiset ihmiset miltei vihaavat toiset hengiltä? Minä olen pari viimeistä viikkoa miettinyt, että kuinka paljon vihaa on ympärillämme. Kun vihaa kylvetään ympärillemme niin ympäristö alkaa voimaan pahoin.

Itse olen aina keskittynyt mielummin hyvään kuin pahaan. Olen kuitenkin itsekin joutunut usein negatiivisen arvostelun kohteeksi. Muistan kuinka joskus päätin sen, että en anna kenenkään oksentaa päälleni ja pistin blogiin anonyymien eston. Sitä ennen jollain oli tapana käydä oksentamassa minunkin päälleni kaikki pahat olonsa. Sitten päätin, että en salli sen tapahtuvan. Päätin, että itse päätän sen, että otanko vastaan oksennukset vai enkö ota. Blogin ulkopuolella joutuu joskus kohtaamaan, mutta minä en jaksa olla innostunut tällaisten toisten ihmisten vihaajista. Sanon usein koirat haukkuvat, mutta karavaani kulkee.

 

Vihaa ympärillämme

Olen seurannut muutamia caseja sosiaalisessa mediassa viimeisten viikkojen aikana ja ihmetellyt. Ihmetellyt sitä, että kuinka joidenkin oma elämä keskittyy vain vihaan. Elämässä ei nähdä eikä koeta enää muuta kuin vihaa. Järjestellään julkisia striimauksia Youtubessa, joissa päällimmäinen tarkoitus on vain kaataa omaa pahaa oloa muiden niskaan. Keskitytään vain lynkkaamaan muut ihmiset ja lietsotaan vihaa ympärillemme.

Jotkut ihmiset, jotka ottavat jonkun ihmisen hampaisiinsa ja suurennuslasin avulla he tarkkailevat ihmistä ja keksivät hänestä koko ajan jotain pahaa sanottavaa. Odottavat, että ihminen tekee jonkun virheen ja sitten siihen isketään piikkiä johonkin heikkoon kohtaan. Anonyyminä annetaan sivaltavan miekan iskeä, isketään niin monta kertaa, että toisen on pakko lannistua. Kirjoitellaan somen eri kanavilla herjaavia juttuja ihmisestä ja nautitaan, voi että se on hauskaa jonkun mielestä. Entä jos kiusattava kyllästyy ja lähtee selvittämään tätä miekalla iskevää? Entä jos hiekkalinna särkyy jonain päivänä ja ihminen joutuu vastuuseen teoistaan. Kestääkö sitten vielä kantti? Miten asioita selitetään?

Auta armias, jos joku on liian positiivinen ja näkee asiat hyvässä valossa, niin hänen jalat on koitettava vetää pois alta ja nopeasti. Sellainen peli ei vetele, että joku on liian valoisa ja ajattelee elämästä positiivisesti.

Sitten on ihmisiä, jotka haluavat vaikeuttaa lähimmäisen elämää. Puututaan toisen ihmisen elämään ja vaikeutetaan sitä. Valitetaan esimerkiksi taloyhtiössä jonkun lähimmäisen kaikista asioista. Asioista, jotka eivät kuulu naapurille, eikä kuulu itse asiassa kenellekään muulle kuin tälle ihmiselle, joka on otettu kohteeksi.

Voisiko tämä vihaaja joskus miettiä sitä, että tämä jolle vihaansa kohdistaa saattaa elämässään kokea muitakin rankkoja asioita samalla hetkellä. Viha saattaa olla se viimeinen tekijä, joka musertaa tämän vihan kohteeksi joutuneen kokoaan. Elämä olisi muuten mallillaan, mutta se naapuri kiusaa koko ajan  siinä sivussa.

Vihan sijasta positiivisia ajatuksia

Mietin, että kun viha ruokkii vihaa, niin miksi ihmiset eivät voisi keskittyä vihan sijasta hyvään. Voisiko ajatella jokainen miettisi,  että mitä hyvää voisin sanoa lähimmäiselle sen pahan sanomisen sijasta. Me Naiset lehdessä oli hyvä artikkeli, jossa oli neuvoja vihan hallitsemiseen.

Tiedän, että tämä kuulostaa taas jonkun elämää rakastavan puheelta, mutta olen läheltä seurannut vihajuttuja niin paljon, että haluaisin, että vihaajat miettivät, että mitä voivat saada teoillaan aikaiseksi.

Päätä tänään, että lopetat ihmisten kiusamisen. Annetaan jokaisen lähimmäisen elää elämää, jolloin ei tarvitse tulla kiusatuksi. Kiusaaminen aikuisena on todella tuomittavaa. Kenenkään ei pidä tulla kiusatuksi ei minkään ikäisenä.

Maiju

15 kommenttia

  1. Melissa kirjoitti:

    Luulisi, että viha väsyttäisi..En tiedä, viha on niin valtavan suuri tunne, joka vie paljon energiaa.

    https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  2. Jaana kirjoitti:

    Juuri tänään sanoin pojalleni , 18v. Että nyt käyn elämään niin etten hauku ketään.Vaikka kohde ei kuulisi sitä niin ympärilleni tulee mustaa negatiivista energiaa ja sitä energiaa en tahdo lähelleni.

  3. maiju kirjoitti:

    Ihan mielettömän hyvä päätös. Se on juuri niin. Negatiivinen energia syö myös itse sitä ihmistä, joka elää sillä negatiivisella vaihteella. Negatiivinen ajatus ruokkii ympäristöä ja päinvastoin. Positiivisuus tuo ympärillemme positiivisuutta <3

  4. maiju kirjoitti:

    Juuri niin. Viha väsyttää ja itse en edes jaksaisi kantaa vihaa sisälläni niin että koko ympäristö tuhoutuu siinä sivussa <3

  5. Maikku / Mansikoitajavaahtokarkkeja kirjoitti:

    Onneksi myös hyvä ruokkii hyvää ja jaksan uskoa että lopulta hyvä voittaa pahan. Mutten silti missään nimessä hyväksy kiusaamista, loukkaavia kommentteja,, en vihapuheita enkä ilkeyttä.
    Kiusaamiselle pitää olla nollatoleranssi kaiken ikäisenä!

    Hyvä Maiju, kun taas nostat esille tärkeän asian.
    Mukavaa viikonloppua ♥

  6. maiju kirjoitti:

    Juuri niin nollatoleranssi. Kun vaadimme lapsilta tietynlaista käytöstä, niin miksi se sallittaisiin aikuisilta? Välillä on pakko ottaa käsittelyyn näitä aiheita.

  7. Leena Lumi kirjoitti:

    Hyvä aihe, Maiju! Luulisi, että viha söisi vihaajaa itseään, mutta ehkä jotkut sitten saavat siitä jotain outoa tyydytystä. Sellaiset vihaajat ja häiriköt voidaan paljastaa. Blogini alussa oli muutama keissi ja se yksi oli se vaarallisin eli yksi häiriintynyt mies, jota en ollut ikinä tavannut, mutta hän ilmoitti tietävänsä missä asun, valitti uhkaavasti, että en ollut tullut tapaamaan häntä sinne ja sinne. Sitten yhtenä su aamuna oli sellaista, että R. soitti poliisille. Se posti olisi saatu auki, mutta sen jälkeen minun olisi ollut nostettava kanne henkeeni kohdistuvasta uhasta. Poliisi, muuten nainen. muistutti minua Suomen nurjasta laista, jossa tuollainen tyyppi pääsee vastaamaan vapaalta. Se olisi ollut minulle hermoja raastavaa aikaa, pelon kauhua. Ja mitä tuomioita saa murha- tai rasikausuhkauksista, kun raiskauksistakin annetaan niin mittätömiä tuomioita.

    Olen mietinyt sitäkin, että jos en valita blogissani, mikä kauhu minulla alkoi kesällä 2016, ja yritän elää kiinni tässä arjessa, sitä eivät ihan kaikki hyväksykään. Todella outoa ja minähän joudun kolmen kuukauden välein mittauttamaan jatkoni, joka syö herkkää naista. Näytän kai sitten niin vahvalta, en tajua, mutta on päiviä, jolloin olen todella 'fragile'.

    En tajua, en tajua noita, jotka kaatavat oman pahanolonsa anonyymeinä toisten päälle, en tajua.

    Pidetään kiinni omasta tavastamme elää niin kauan kuin jaksamme♥♥

  8. maiju kirjoitti:

    Kyllä viha syö juuri tätä vihaajas itseään. Varnaan häntä juuri eniten. Siinä suvussa se myrkyttää lähipiirin ja kaikki, jotka on ympärillä. Tuo sun tarina on ollut ihan varmasti kamala kokemus. Joskus voi olla niin sattumaa, että joutuu tällaisen narsistin kohteeksi.

  9. Life with Satu kirjoitti:

    On pelottavaa lukea näistä kiusaamisista uudelleen ja uudelleen, miten usein ne nousevat esiin ja miten moninaisissa kerroksissa. Itse ainakin valitsen hyvin tarkkaan mistä blogiin kirjoitan ja mistä en. Aikanaan, vuosia sitten, sain kiusaajat perääni kun kerroin innoissani muustamista hääsuunnitelmista. Uskon tilanteen menneen vain pahemmaksi ja pahemmaksi en jälkeen.

    Olet upean rohkea koska haluat näistä asioista puhua ja nostaa kissaa pöydälle. Ihailen valtavasti sun asennetta.

  10. Outi Krimou/Outi's life kirjoitti:

    Niin paljon kiusaamista olen itsekin joutunut kokemaan, että itse en halua olla kiusaaja, en koskaan!

  11. maiju kirjoitti:

    Olemme Tiian kanssa puhuneet miljoona kertaa, että näitä ei vaan voi sallia. Olen aina heikompien puolella ja puolustan ihmisiä, jotka eivät kaikki itse siihen pysty. Tiedän, että milloin tahansa voin joutua myös itse siitä kärsimään, mutta silläkin uhalla puutun <3

  12. maiju kirjoitti:

    Kukaan ei ansaitse tulla kiusatuksi <3

  13. Pinkki kirjoitti:

    Anonyymius on netissä sikäli hyvä asia, että se suojaa ihmisen identiteettiä, ettei tule hänelle vaikeuksia kun joku kaappaa toisen tietoja ja muuta sellaista. Toisaalta anonyyminä on myös helppo haukkua toisia ja lytätä, netin keskustelupalstat ovat täynnä tällaisten valittajien ja haukkujien kommentteja ja en aina jaksa ymmärtää miksi toisia pitää haukkua ja lytätä. Kai siinä yritetään hakea vahvistusta omalle itsetunnolle, kun ajatellaan että tuo toinen on huompi kuin minä. Itse yritän aina kommentoida positiivisesti ja niin ettei toinen loukkaannu.

    Hyvää marraskuun loppua sinulle ja joulun odotusta. Itse olen jo tehnyt useita joulukortteja ja ostanut joululahjoja. Joulukuusi(tekokuusi) on vielä laittamatta, mutta täytyy se pian laittaa ja koristella.

  14. maiju kirjoitti:

    Kyllä sitä anonyymiyttä käytetään väärin. Ihanaa kun on positiivisesti kommentoivia ihmisiä. Meidän ei tarvitse vetää toisilta ihmisiltä mattoa alta ja yrittää olla toisille ikäviä <3

  15. Tiia Koivusalo kirjoitti:

    Asiaa Maiju, kyllä maailma on pullollaan pahuutta ja hyvyyttä ja taistellaan pahuutta vastaan hyvyydellä. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *