Hae
Pinkit korkokengät

Gluteeniton ei ole itselleni oma valinta

Nyt kun blogini siirtyi Vaikuttajamedian alle on varmaan pari sanaa tarpeen itestäni. Kaikki eivät minua varmasti täällä tunne, joten kerron teille kuka olen ja mistä tulen. Olen kirjoittanut blogia vuodesta 2005 ja ollut aktiivinen sosiaalisen median eri kanavissa jo liki 15-vuotta. Tosin silloin ei vielä edes puhuttu sosiaalisesta mediasta. Sosiaalinen media keksittiin paljon myöhemmin.

Olen Maiju 57-vuotta ja monille tuttu Pinkit korkokengät bloggaajana. Olen ottanut suuren osan sosiaalisen kanavista haltuuni rohkeasti ja eri kanavista minut löytää blogin nimellä.  Pidän ikääni vahvuutenani, koska ikäni puolesta erotun hyvin massasta.

Alkuun kirjoitin Maijun korttigalleria -blogia vuodesta 2005 vuoteen 2012. Ensimmäisen blogini aiheet olivat paperiaskarteluun liittyviä ja tein sillä saralla paljon alan eteen. Blogini keskittyi erilaisten askartelutekniikoiden opettamiseen kanssasisarille. Ystäväni kanssa teimme jo vuonna 2008 muun muassa Youtubeen demovideoita askartelusta ja julkaisin myös pari paperiaskartelukirjaakin. Pinkit korkokengät -blogi syntyi tammikuussa 2013 ja siinä sivussa vaihtui myös aiheet.  Pinkit korkokengät -blogin aiheet liittyvät ensisijaisesti värikkääseen pukeutumiseeni, aikuisen naisen kauneudenhoitoon sekä luonnollisesti Keliakiaa sairastavana myös gluteenittomuuteen. Gluteeniton ruokavalio on aihe, jota nostan hyvin paljon sosiaalisessa mediassa, koska se on minulle sydämen asia. Koska minulla on ääni, käytän sitä tässäkin asiassa.

Vuosien aikana bloggaamisen ohella on syntynyt myös askartelukirjojen ohella myös kolme muutakin kirjaa, jotka liittyvät ruokaan. Ideoita on päässä enemmän kuin ehdin toteuttamaan.

Kirjoitan paljon eri aiheista ja nostan usein keskusteluun vaikeitakin asioita, koska mielestäni vaikeistakin asioista on pystyttävä puhumaan. Sanon aina, että puhun mieluimmin suoraan kuin selän takana. Suoraan puhuminen ei tarkoita sitä, että olisin epäkunnioittava toisia ihmisiä kohtaan. Asioista pitää voida keskustella toista ihmistä kunnioittaen. Ystävällisyys lähimmäistä kohtaan on itselleni tärkeä asia ja pyrin siihen niin kauan kuin minulle ollaan ystävällisiä.

 

Kiinnostuksen aiheena tyyli

 

Muoti ja tyyli ovat minua kiinnostavia asioita. Pukeudun värikkäästi ja persoonallisesti. Minun mottoni tällä saralla on se, että haluan erottua seinästä. Koska itselläni on vahva itsetunto, voin pukeutua juuri niin kuin itse halua muiden mielipiteistä välittämättä. Tämäkin on ollut asia, josta olen joutunut pitämään kiinni, koska on ihmisiä, jotka eivät pidä siitä, että ”näinkin vanhat” ihmiset vielä pukeutuvat värikkäästi. Pyrin muutenkin kannustamaan aina muita naisia, että olkaa sellaisia kuin haluatte ja älkää antako muiden mielipiteiden itsestänne vaikuttaa siihen mitä olette.

 

 

Gluteeniton ruokavalio

 

Gluteeniton ruokavalio on sairauteni takia itselleni välttämättömyys ja seuraan alaa hyvin tarkkaan. Jaan seuraajilleni parhaat vinkit ja koitan olla mukana kehittämässä tätä alaa parempaan suuntaan.  Sanon aina, että olen vaativa asiakas, mutta vain siitä syystä, että olen myös maksava asiakas. Vain vaatimalla palvelua ja antamalla palautetta kehitämme myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavien tarjontaa paremmaksi.

Lempilauseitani on, että ”emme vaadi paljon, mutta vaadimme, että gluteeniton ruoka, jota tarjotaan täytyy olla hyvää”.  Sillä periaatteella teen työtä gluteenittoman ruokavalion eteen. Suomi on täynnä upeita palvelevia yrityksiä ja minä kyllä kerron parhaiten palvelevista seuraajilleni. Ylläpidän myös Facebookissa Gluteenittomat tuotteet ja ruokapaikat -ryhmää, jossa jaetaan vinkkejä gluteenittomista ruokapaikoista ja tuotteista.

Liikun paljon ja koko ajan ja tällä tavalla voi välistä yllättyä itsekin hyvää palvelua ja tarjontaa saadessaan.

 

 

 

 

Välistä saatan kirjoittaa myös siitä kuinka äitini muistisairaus sairastuttaa myös meitä lähimmäisiä.  Välillä on hyvä muistuttaa siitä, että vaikka elämä blogissa näyttäisi niin ihanalta, niin itselläni on myös omat kipupaikkani ja haluan myös ne asiat näyttää teille.

Tällainen minä olen ja muuksi en varmasti voi muuttua. Tosiasiassa en edes halua muuttua. Koitan pysyä aina tällaisena kuin olen.

Ihana on olla täällä Vaikuttajamediassa ja ollaan kuulolla.

Maiju

4 kommenttia

 1. Laura kirjoitti:

  Ihanaa, kun Maijun blogi on nyt täällä! Mahtavaa!

 2. Maiju kirjoitti:

  Kiitos ja ihanaa on olla täällä 🙂

 3. villananna kirjoitti:

  Aivan ihanaa, että olet tullut mukaan vaikuttajiin <3

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  • maiju kirjoitti:

   Voi kiitos <3 oli ihana tulla. Ihana on myös tutustua kaikkiin uusiin ihmisiin <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *