Hae
Pinkit korkokengät

Paras gluteeniton joulutorttu

Paras gluteeniton joulutorttu on ollut  minulla haussa.  Olen kaivannut entisestä elämästäni muutamia asioita eli aikaani ennen keliakiaa. Jotain mitä ei vaan ole löytynyt gluteenittomana.

Jossain vaiheessa aloin melkein inhoamaan joulua, kun tuntui, että joulusta oli jäänyt jotain puuttumaan. Joulu ei enää maistunut joululta ilman hyviä joulutorttuja. Muistan aina ne hetket entisestä elämästäni, kun pääsin paistamaan ensimmäisiä joulutorttuja, jouluisin ei minulle kelvannut kuin se yhden tietyn valmistajan torttutaikina. Sitten en enää keliakian myötä saanut niitä torttuja ja tuntui, että joulusta puuttui palanen.

Seitsemän vuotta olen odottanut, että saisin maistaa sellaista joulutorttua, joka veisi jalat alta. Tänään se sitten tapahtui.

Paras gluteeniton joulutorttu on löytynyt

Ystävä laittoi minulle viime viikolla kuvan ja oli ihan innoissaan. Hän laittoi kuvan joulutortusta vai olikohan se monikossa joulutortuista, joita hän oli käynyt ostamassa Hakaniemen Keliapuodista. Ystävä kommentoi,  että maistaa illalla. Kuva tortusta oli sellainen, että en olisi itse hevillä uskonut sitä gluteenittomaksi. Illalla tuli viestiä, että ”oli taivaallista”. Ystävä oli myös sitä mieltä, että ei ollut vuosiin saanut mitään näin hyvää.

Siitä se ajatus sitten lähti. En ole saanut torttuja mielestäni. Tänään laitoin Keliapuodille viestiä, että onhan niitä torttuja saatavilla tänään jos tulen hakemaan. Sain vastauksen, että on.  Varasin siltä siunaamalta kolme itselleni. Ajattelin, että maistan yhden ja laitan kaksi pakastimeen odottamaan joulua.

Kuka niitä sitten valmistaa?

Uudenmaan leipä Oy

Valmistajana siis on Uudenmaan leipä Klaukkalasta. Kävin katsomassa heidän sivuillaan ja siellä he kehuvat gluteenittomien joulutorttujen olevan Suomen parhaimmistoa. Näin ulkopuolisena voin sanoa, että ei mennyt metsään ollenkaan oma kehu. Olen samaa mieltä tästä.

 

Tämä oli taas oiva esimerkki siitä, että gluteenittomalla saralla mennään eteenpäin. Leipomoille on myyntivaltti se, että kun ovat valmiita kehittämään myös gluteenittomille hyviä ja syötäviä tuotteita.

Meidän ”piireissä” sana leviää kulovalkean tavoin ja tiedän, että tämä tuote tulee olemaan hyvin kysytty.  Gluteenittomia joululeivonnaisia voi etsiä myös Glutique-kahvilasta tällä viikolla. Itse tilasin sieltä itselleni taatelikakun jouluksi. Ajattelin, että tänä vuonna en jaksa itse nähdä vaivaa ja leipoa.

Joulutorttu sisältää vehnätärkkelystä. Vehnätärkkelys on se, jolla tämä lehtevyys saadaan aikaiseksi.

Ihanaa ja kiitos Uudenmaan leivälle onnistuneesta tuotteesta. Minulta tulee täydet pisteet tästä tuotteesta.

Maiju