Hae
Pinkit korkokengät

Makuuhuoneen sisustus

Melkein tarkalleen vuosi sitten teimme makuuhuoneessa remontin ja silloin makuuhuoneen sisustus muuttui ihan täydellisesti.

Minä olen värikäs persoona ja aina ympärilläni on ollut hyvin värikästä. Aiemmin makuuhuoneemme oli sisustettu turkoosin sävyisin verhoin, päiväpeitoin ja matoin. Tätä värisävyä käytin makuuhuoneessa varmaan 10 vuotta. Aiemmin makuuhuonetta hallitsi askartelutila, joka vei makuuhuoneesta melkein puolet tilasta. Kirjoitin vuosi sitten remontista täällä.

Rakastan Vallilan kuoseja verhoissa ja nykyään suuntaan itseni usein heidän myymälään.

 

Makuuhuoneen sisustus ennen

Viime keväänä ostin makuuhuoneen seinää peittämään Vallilan koivuverhon. Olen aina tykännyt koivuista ja mielestäni ne sopivat hyvin sisustuskuoseihin. Makuuhuoneen takaseinän olen kokenut aina ongelmalliseksi, koska seinällä kulkee putkia, jotka ovat on olleet ikävän näköisiä. Vasta viime vuonna tajusin, että nehän voi peittää verhoilla. Koivuverho on ollut ihana väripilkku ja tuonut väriä huoneeseen.  Sängyn päädyssä on Svaneforsin sängynpäätypeitto.

Makuuhuoneen sisustus

 

Makuuhuoneen sisustus jälkeen

Kävin ensimmäistä kertaa Helsinki Outletissa ja en voinut ohittaa Vallilan myymälää. Kun astuin myymälään sisään iskin silmäni heti mustavalkoiseen lintuaiheiseen verhoon. Mietin, että onko mustavalkoinen liian väritön makuuhuoneeseen, mutta en saanut silmiäni irti verhosta. Päätin siis ostaa sen. Olen kaivannut myös torkkupeittoa sängyn päälle, koska joskus tulee otettua myös päiväunia. Päädyin torkkupeitossakin mustavalkoiseen.  Outlet-myymälässä verho maksoi 25 euroa ja torkkupeitto samoin. Usein olen maksanut Vallilan verhoista liki puolet enemmän.

 

Makuuhuoneen sisustus

Naurattaa vieläkin se kun yksi nuoruusajan ystäväni joskus monta vuotta sitten sanoi mulle, että ”Maiju sinähän voisit alkaa kirjoittaa sisustamisesta”. Nauroin ihan kauheasti ja sanoin ystävälleni silloin, että sellaista päivää ei tulekaan, että minua alkaisi sisustaminen kiinnostaa. Nyt kuitenkin viimeisen vuoden aikana olen huomannut, että kuinka nämä asiat saavat mieleeni rauhan.

Täytyy sanoa, että nukun tänä päivänä yöuneni paljon paremmin kuin ennen.

Seuraatko minua myös muissa somen kanavissani? Minut löytää eri kanavista täältä: Instagram, Facebook, Twitter, Youtube.

Maiju

11 kommenttia

 1. Outi kirjoitti:

  Tuo Vallilan uusi verho on kaunis!
  Oikein ihanaa viikkoa sinulle Maiju ❤️

 2. Laura kirjoitti:

  Kyllä on ihana tunnelma! Hyvä Maiju!

  • Maiju kirjoitti:

   Kyllä, sinä olet yksi minun innoittajani myös näissä asioissa. Olet opettanut, että onnea ei saa sillä, että omistaa liikaa tavaraa. Nyt on helpompi hengittää <3

 3. Majan Molla kirjoitti:

  Kaunista!
  Mä pidän myös Vallilan kuoseista. Monella tuttavalla niitä on olohuoneessa, mutta mulla makkarissa. Haluan nauttia niistä itse ja olohuoneessa itse olen tosi vähän.
  Hyvää uutta vuotta sinulle!

 4. Harmi kirjoitti:

  Harmi, että tuet Vallilaa; laittoman alhaisia palkkoja, lain määräykset ylittävä ylitöitä tuotantohuippuina, halpatuotantoa ja tehdasta, joka on kieltäytynyt noudattamasta tekstiilialan minimipalkkalainsäädäntöä.

  • Maiju kirjoitti:

   Itse asiassa en olekaan huomannut, että Vallilan kohdalla on käyty tällaista keskustelua. Pitääkin tutustua aiheeseen.

 5. Nora kirjoitti:

  Vallila on suosittu. Jos se pitää paikkansa, että tehtaalla ei makseta kunnon palkkoja, se on kauheaa. Moni pitää Vallilan kankaista ja heillä on myymälä täälläkin missä asun. Jos on töissä, kyllä sillä palkalla minkä saa täytyy pystyä elämään. Muuten melkein sama onko töissä vai ei (no, työssä oleminen on parempi jos vain työpaikassa jossa on on inhimilliset olosuhteet, kohtuullinen palkka ja ettei työ kuormita liikaa fyysisesti ja/tai henkisesti ja työstä palautumistakin on ja että tulee edes kohtuullisesti toimeen työkaverien kanssa).

 6. Nora kirjoitti:

  Itse en ole oikein Vallilan kankaiden perään. Ensinnäkin ne ovat melko hinnakkaita ja toisekseen niiden kangas on aina aika paksua, siis samantyyppistä. He eivät yleensä vaihtele verhoissa käytettävää kangasta, välillä tulee mieleen huonekalukankaat. Tykkään hieman keveämmistä verhoista, esim. vähän ohuempi puuvilla tai pellava. Tykkään itse aika paljon 1960-70-lukujen kuoseista. Minulla on yksi verho, jossa on neutraali pohja ja siinä jättimäisiä kirkkaanpunaisia kukkia (en tiedä onko aito 1970-luvun verho, mutta näyttää ainakin aikakauden tyyliseltä, silloinhan suosittiin jättimäisiä kuvioita kuten kukkia, vieläkin jättimäisempiä kuin 1960-luvulla). Haaveilen myös vanhasta puuvilla-tai pellavalakanasta (sellainen, jossa pitsiä), jonka voisin laittaa verhoksi. Olen myös ajatellut joskus yhdistää näistä Marjatta Metsovaaran 1960-luvun kansaista, joita käytän pöytäliinana verhon, mutta saa nähdä. Myös pellavaverho olisi ihana, joku neutraali jonka kaveriksi voisi laittaa jonkun retroverhon tai sellaisen vanhan pitsilakanan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *