Hae
Pinkit korkokengät

Terveellinen ruoka

Olen viime viikkoina taas hokenut itselleni, että terveellinen ruoka on niin hyvää. Kun syksyllä tuli syötyä töissä liiaksi valmisruokia, niin tämä ryhtiliike jonka vuoden alusta tein tuli niin tarpeeseen. Mietin mielessäni, että miksi ylipäätään sorruin valmisruokiin.

Terveellinen ruoka on tuonut hyvää oloa

Nyt jo parissa viikossa on tuntunut siltä, että olen virkeämpi töiden jälkeen kotiin päästyäni. Syksy meni pitkälti sillä tavalla, että kun tulin töistä kotiin söin jotain ja sen jälkeen menin sänkyyn. Nyt tuntuu, että jaksaa paremmin.

Nämä pari viikkoa on mennyt ihan normaaliin tyyliin, koska tämä ruokavalio on periaatteessa se mitä oikeasti rakastan. Rakastan värejä ja on ihana miettiä, että mitä kaikkea voisikaan yhdistää toisiinsa. Mitä sitten olen syönyt?

Aamupala

Arkiaamuisin syön usein joko yksi tai kaksi leipää riippuen siitä, että onko liikuntapäiväni vai ei. Jos on liikuntaa tiedossa, koitan syödä vähän enemmän. Leivän päälle laitan nykyään leikkeleiden sijaan kaikenlaista kasvispainotteista päällistä. Hummus on ihanaa sekä avokado. Saatan lisätä myös päälle pari mansikkaa tuomaan silmäniloa. Viikonloppuisin syön usein leivän sijaan puuroa ja marjoja. Väriä pitää leivän päällä olla ja parhaat energiat nappaan jo ruuan ulkonäöstä.

 

Gluteeniton kaurapuuro

 

Lounas

 

Lounaaksi syön usein kasviksia kanan tai kalan kera. Saatan syödä joko salaattia tai sitten vain keitettyjä vihanneksi ja proteiinia. Viikonloppuisin syön usein lautasmallin mukaisesti niin, että lisään annokseen perunaa tai riisiä.

Välipalat

Välipalaksi syön usein joko rahkaa ja mehukeittoa tai rahkaa ja marjoja. Jos olen liikenteessä kaupungilla voi välipalaksi tarttua matkaan smoothie. Joskus voin syödä hedelmän kera pähkinöiden. Voi se välipala olla puurokin. Melkein mitä vaan tulee mieleeni.

Päivällinen

Töistä kotiin tullessani syön milloin mitäkin. Joskus jos on oikein nälkä syön puuroa kera marjojen, joskus paistan munakkaan tai saatan syödä leivän, jossa on päällä tonnikalaa tai muuta vähän ruokaisampaa. Koitan päivällisessäkin vaihdella vähän erilaisia variaatioita, koska näin syöminen pysyy mielekkäämpänä.

Joskus saatan johonkin kohtaa ympätä myös marjoja. Rakastan marjojen syömistä.

 

Koitan pitää mielessäni niin sanotun ruoka-aineympyrän, vai onkohan se nykyään kolmio. Kaikkea sopivassa suhteessa. Se on mun syömisen avain.

Karkkilakko

Uutena vuotena alkanut karkkilakko sujuu ihan hyvin. Itse asiassa en edes ajattele koko asiaa. Ei ole tehnyt mieli karkkia, eikä siksi ole ollut edes mielessä. Sokerista siis päästiin eroon ilman mitään ongelmia.

Mitä on tapahtunut kahdessa viikossa?

Painoa on oli lähtenyt viime viikon sunnuntaihin mennessä 2,3 kiloa ja nyt on kohta taas menty yksi viikko eteenpäin. Vyötäröltä oli lähtenyt kolme senttiä. Tämä kertoo siis sen, että ryhtiliikkeellä oli siis aika hyvä vaikutus asiaan. Kirjoitin aiemmin ryhtiliikkeen aloittamisesta täällä.

Jos joku luulee, että olen laihdutuskuurilla, niin en ole, sillä sellaisia en ole harrastanut enää yli kymmeneen vuoteen. On vain yksi tapa elää elämäänsä ja voida paremmin ja se on paremmat valinnat siinä mitä suuhuni laitan.

Pitkään aikaan en ole ollut näin varma siitä, että millaisia valintoja haluan tehdä. Jos joskus haluan syödä jotain hyvää, se ei ole ongelma, sillä sanon aina, että ”jos pääsääntöisesti tekee hyviä valintoja, ei yhdellä huonolla ole mitään merkitystä”.

Ollaan armollisia itseltämme ja se mikä itsestä tuntuu hyvältä, on varmasti sinulle itsellesi juuri se oikea juttu.

Seuraatko minua myös muissa somen kanavissani? Minut löytää eri kanavista täältä: Instagram, Facebook, Twitter, Youtube.

Maiju

14 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Minä syön juuri nyt tummaa suklaata ja hasselpähkinöitä. Taustalla soi tällä jetkellä Cher.
  Tänään olen syönyt kasvisruokaa. Aikaisemmin loppuvuodesta ja vähän nyt alkuvuonnakin söin aika vähän vihanneksia (tosin juureksia söin) ja rupesi tekemään mieli enemmän vihreää. Kesällä ja alkusyksystä on helpompi syödä kasviksia ja syödä suurimmaksi osaksi kasvispitoista ruokaa kuin muina vuodenaikoina. Ostan yleensä niitä kasviksia ja hedelmiä mitkä on kulloinkin sesongissa (no, joskus teen poikkeuksen kuten eilen tein tomaatin suhteen). Esim. tomaattia ja kurkkua syön yleensä vain kesällä, koska ne ovat silloin sesongissa ja näin ollen edullisempia. Appelsiiniakaan ja mandariineja en syö kesällä. Marjoja kuitenkin syön ympäri vuoden (otan yleensä kaupan pakastealtaasta).

 2. Nora kirjoitti:

  Tuolta Jungle juicesta en ole koskaan ottanut smoothieta. Täällämon muutamia tuon yrityksen paikkoja ostoskeskuksissa. Tämä paikka tuntuu olevan nuorten ja vanhempien ihmisten (erityisesti naisten) suosiossa.

  • Maiju kirjoitti:

   Jungle juice brain smoothies on niin parhaita. Hyvistä raaka-aineista tehty, eikä ohennettu vedellä.

 3. Life with Satu kirjoitti:

  Onpas kivan oloisia ruokia sulla, etenkin aamujen leivät on niin kauniin värikkäitä! Itse syön marjoja kanssa paljon, voisin syödä joka ruualla. Pakastin on ahkerassa käytössä läpi vuoden jotta ”pysyn marjoissa”.

  Mahtavia tuloksia myös! Ja niin oikeassa olet, ei se elämäntapa tarkoita ettei ikinä enää herkkuja. Se tarkoittaa herkkuja harkiten silloin tällöin.

  Ihanaa viikonloppua Maiju ?

  • Maiju kirjoitti:

   Minä saan niin ihanaa energiaa noista aamun voileivistä. Mietin, että miten sitä olen suostunutkin syömään leikkeleitä leivän päällä. Tämä on niin paljon parempaa. Todellakin koko loppuelämä ei voi olla luopumista, vaan rennolla asenteella kohti hyviä valintoja <3

 4. Roosa kirjoitti:

  Ihanan värikästä, ilo silmälle! 🙂

 5. H.Else kirjoitti:

  Hyvä Maiju ! Noin sitä pitää, ei mitään laihdutusta, terveellinen ruoka parasta. Itse olen marjojen, hedelmien, vihannesten suur kuluttaja, karkeista ja suklaasta en piittaa. Ikää on mittarissa ja terveenä olen pysynyt, ehkä kiitos perintötekijöille ja liikunnalle.
  Siulle kaikkea hyvää?

  • Maiju kirjoitti:

   Juuri niin, jos jotain olen vuosien myötä jotain elämästä oppinut niin sen, että laihdutuskuurit ovat nou nou.

 6. Nora kirjoitti:

  Juurikin niin kuin yhdessä kommentissasi kirjoitit. Monien ihmisten leivänpäällysteet ovat usein, erityisesti jos on sekäsyöjä, leikkele, juusto (tykkään kyllä juustosta) ja ehkä kurkkua ja tomaattia. Itse yritän ajatella välillä vähän luovemmin. Leivän päällysteenä voi käyttää esim. erilaisia tahnoja ja pestoja ja jos omistaa hyvän blenderin jossa tarpeeksi tehoja tai monitoimikoneen, niin ne tahnat ja pestot voi tehdä itse, esim. siemenistä, pähkinöistä, kikherneistä tai pavuista. Ja hyvä pesto tulee esim. manteleista ja tillistä (maistoin kerran Pirkan tilli-mantelipestoa ja se oli tosi hyvää ja ajattelin joskus tehdä samantyylistä itse). Sitten päällysteinä voi käyttää esrilaisia marjoja ja hedelmiä, paistettua tai graavattua tai purkitettua kalaa, raejuustoa jos syö maitotuotteita, keitettyä kananmunaa, uunissa paistettuja juureksia. Vaihtoehtoja on lukemattomia.

 7. marja liljestrom kirjoitti:

  Herkullisia kuvia. Minä olen toista kertaa elämässäni laihduttamassa. Laihdutin viimeksi 13 vuotta sitten. Nyt laihduttamisen suurin syy on se, että verensokeri on yli viitearvojen. Yritän vaikuttaa siihen tällä laihdutuksella. Kesän ja syksyn aikana tuli painoa kuusi kiloa lisää. Olisi tarkoitus saada ne pois. Pätkäpaastoan ja syön paljon puolukkaa ja muita marjoja. Viimeisimpien tutkimusten mukaan puolukka laskee veren sokeri- ja rasva-arvoja ja auttaa painonhallinnassa. Hienoa että nyt intohimonasi on terveellinen, värikäs ruoka. Täällä samoin.

  • Maiju kirjoitti:

   Minä pyrin välttämään laihduttamista. Paino kyllä putoaa kun tekee hyviä valintoja. Tsemppiä sulle ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.