Hae
Pinkit korkokengät

Gluteeniton leivonta -lehden haastattelu

Minulta pyydettiin haastattelua Gluteeniton leivonta -lehteen. Puhun aiheesta aina mielelläni ja on mielenkiintoista, että tämä aihe on alkanut kiinnostamaan niin kovasti. Olen sanonutkin, että minulla on tunne, että tänä vuonna viimeistään tapahtuu tällä saralla isoja asioita. Olen huomannut tahojen, joita aihe ei ole aiemmin pahemmin kiinnostunut nyt olevan kiinnostunut aiheesta. Eräskin taho ilmoitti juuri, että heidän tämän vuoden yksi teemoista on ehdottomasti Freefrom. Mahtavaa on huomata, että tämä vuosi viimeistään herättää palveluntarjoajat tajuamaan, että erityisruokavalioiset alkavat valtaamaan markkinoita. Ne jotka palvelevat, ne saavat meidät asiakkaiksi. Hyvin, hyvin, hyvin tärkeä asia.

Mitä Gluteeniton leivonta -lehti sitten nosti esiin?

Haastattelun teemana oli gluteeniton palvelu ja miten minä koen tarjonnan. Mihin kiinnitän huomiota ja mitä arvostan.

Halusin nostaa tiettyjä teemoja esiin gluteenittomuudessa. Halusin kertoa muun muassa siitä, että palvelun pitää pelata, jotta asiakkaat tulevat uudestaan. Halusin kertoa myös sen, että tänä päivänä ei enää riitä vähän sinne päin oleva tarjonta, vaan, että asiakkaat ovat tänä päivänä hyvinkin vaativia ja tietävät, että mitä he haluavat. Jos joku tarjoaa jotain spesiaalia, niin sehän vetää puoleensa meitä enemmän ja enemmän.

Gluteeniton leivonta

Gluteeniton leivonta

 

Gluteeniton leivonta -lehti

 

Ole ystävällinen

 

Korostin Gluteeniton leivonta -lehden haastattelussa myös sitä, että tämä kaikki on yhteistyötä. Yhteistyötä yrittäjien, yritysten ja erityisruokavalioisten kesken. Sanon itse aina, että olemalla ystävällinen, saan ehdottomasti käytökselläni parempaa palvelua, kuin äksyilemällä ja vaatimalla vihaiseen sävyyn. Painotan aina, että kaikkien ei ole pakko palvella gluteenittomia, mutta meidän tarvitsee tietää se, jos palvelua ei haluta antaa. Tänä päivänä on palveluntarjoajia, jotka alkavat jo kilpailemaan hyvällä palvelullaan ja suuntaan mielelläni kulkuni tällaiseen paikkaan ja vien ystäväni mukanani. Enää en provosoidu siitä, jos joku ravintolaketju tai ravintoloitsija ilmoittaa suureen ääneen, että ”emme halua palvella erityisruokavalioisia”. Mielestäni se on ihan ok ja heillä on oikeus valita asiakkaansa. Keliakiani alkuvuosina koin tällaisten edessä vielä ärtymystä, mutta en enää. Tänä päivänä on varaa valita ruokapaikkansa ja palveluntarjoajat. Tänä päivänä jokaisella on oikeus valita ne asiakkaat, joita haluaa palvella ja asiakkailla ne paikat, jonne haluaa rahansa kantaa. Hyvin helppo yhtälö. Kunnioitetaan toinen toistemme valintoja.

 

3 vinkkiä gluteenittomille

 

Vaativa asiakasryhmä

Siitä on kohta 8 vuotta kun sairastuin keliakiaan. Ala on tässä ajassa mennyt jo eteenpäin. Tänä päivänä ei enää riitä, että kahvila tarjoaa gluteenittomana marenkia tai pakastemuffinssia.

Mielikuvitusta käyttämällä voi tarjota joitain parempaa. Itse olen löytänyt niin mageita ja palvelevia paikkoja, joten minulle ei vaan enää riitä se pakastemuffinssi. Kun tähän vähän jaksaa nähdä vaivaa ja miettiä, niin kyllä valloitatte sydämemme ja kyllä tulemme uudestaan. Saattaa olla, että seuraavalla kerralla tulemme jo suuremman porukan kanssa.

 

Vinkki kahvilayrittäjille

 

Nämä leipomot on pakko löytää

Nostan mielelläni pienyrittäjiä esiin. Lehtijuttuunkin halusin nostaa muutaman pienen, mutta ihan mielettömän hyvän leipomon.

Lempääläinen Gluteeniton leipomo Ilonasta piti alunperin tulla kotileipomo, mutta heidän ihanille tuotteille tuli enemmän kysyntää ja toiminta on nyt kasvanut koko ajan. Helppoa ei varmasti ole ollut, mutta kiitän sydämestäni niistä ihanista tuotteista, joita olen saanut ostaa ja niistä nauttia. Olen syönyt parhaimmat gluteenittomat munkit heidän luonaan. Ihanaa, että tuotteita löytyy jo aika monesta kaupungista ja varsinkin K-Citymarketeista.

Leipomo Eilamari valmistaa niin ihanaa gluteenitonta tummaa leipää, että se saa melkein tuntemaan itsensä normaaliksi ja ne maistuu juuri samalta kuin ennen vanhaan ruisleipä, kuitenkaan olematta sitä. Eilamarin leipiä olen tilannut jo useamman kerran kotiin suoraan leipomosta. Parhaimmillaan olen tilannut itselleni 4 kiloa heidän ihania Hertta- ja Tapio-leipiä. Laitan ne pakkaseen ja sieltä sitten niitä nautin leipä kerrallaan. Näitä syödessäni on todellakin niin normaali olo.

Konditoria-leipomo Kakkutupa sijaitsee Helsingissä. Sinne ehdin vain muutaman kerran vuodessa, mutta olen sieltä välistä tilannut kakkuja juhliin ja hakenut ihanan maistuvia leipiä. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan. Kahvila Glutique ainakin myy heidän tuotteitaan vitriinissä.

Toivon kaikille yllä mainituille leipomoille tsemppiä ja toivotaan, että leivotte meille vielä pitkään.

 

Gluteenittomat leipomot

Kiitos Gluteeniton leivonta -lehti, että pääsin nostamaan aihetta taas esiin. Aihe on itselleni niin sydämen asia, että haluan puhua tästä niin paljon.

Koska ilman, että aiheesta puhutaan, emme saisi ääntämme niin hyvin kuuluviin.

 

Kiitos kaikille yrityksille, jotka haluatte olla mukana kehittämässä alaa ja kehittymässä siinä sivussa itsekin. Me gluteenittomat arvostamme sitä suuresti.

 

Seuraatko minua jo somen muissa kanavissa?

Seuraatko minua myös muissa somen kanavissani? Minut löytää eri kanavista täältä: Instagram, Facebook, Twitter, Youtube.

Maiju

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *