Hae
Pinkit korkokengät

Hiusten kasvattaminen

En ole tainnut muistaa kertoa, että minulla on menossa projekti hiusten kasvattaminen.

Aloitin projektini marraskuussa ja sen jälkeen on leikattu vain hieman latvoja. Projekti alkoi ihan ohimennen heitetystä ajatuksesta kampaajalleni Evelle. Sanoin ääneen Evelle, että ”mietin yhtenä päivänä jos kasvattaisin polkkatukan itselleni”. Eve vastasi, että ”ei voi olla totta, että mietin juuri yksi päivä, että sulle voisi sopia polkka”. Siitä se ajatus sitten lähti. Lähti oikeastaan ihan just siltä istumalta ja sillä kerralla leikattiin vain vähän pakollista.

Jännä juttu on se, että vaikka olen muutellut hiusmallia todella tiuhaan tahtiin jo vuosien ajan, niin yksi mikä on pysynyt vuodesta toiseen on lyhyt hiusmalli. Vuodesta 1995 saakka minulla on ollut lyhyet hiukset. Monta kertaa olen sanonut, että lyhyetkin hiukset ja lyhyt hiusmalli on helposti muunneltavissa. Milloin on leikattu ihan lyhyeksi ja milloin on kasvatettu pituutta päältä ja milloin sitten sivuilta. Koskaan en ole ajatellut, että olisin tylsistynyt yhteen ja samaan malliin. Malli ei ole koskaan ollut samanlainen. Väriäkin on vaihdettu aika moneen kertaan.

Kun projekti aloitettiin Eve sanoi, että keväällä sulla on jo polkkahiukset. Uskon näin olevankin, koska nyt ollaan menty kolme kuukautta eteenpäin ja olen itsekin huomannut, että nyt alkaa jo malli muotoitumaan.

Hiusten kasvattaminen on välillä työlästä

 

Jokainen, joka on joskus kasvattanut hiuksia tietää, että hiusten kasvattaminen on välillä aika työlästä. Varmasti aina välistä tulee se tunne, että nyt en enää kyllä jaksa kasvattaa, vaan leikkaan hiukset takaisin ihan lyhyeksi. Nyt on kuitenkin into ollut edelleen päällä.

Olen saanut Eveltä hyviä vinkkejä siihen, että miten vältän juuri sen vaiheen, kun hiukset tulevat korvien päälle. Juuri siinä mallin ylikasvamisvaiheessa voi tulla eteen pahin tuskastuminen. Paras vinkki tuli juuri tarpeeseen, koska ollaan juuri siinä vaiheessa kasvattamista. Eve vinkkasi, että panta on hyvä juuri siinä vaiheessa ja hiukset voi ikään kuin vetää korvien taakse. Varmasti myös pinnit pelastavat tässä vaiheessa. Hätä ei siis ole tämän näköinen, kaikesta siis selvitään.

 

Miten eniten rakastan tässä tulevassa tyylissäni

Parasta on ihan ehdottomasti tämä otsatukkani. Rakastan tasaista otsatukkaani ja varmasti se oli se mistä ajatukseni lopulta tästä hiusmallista lopulta syntyi.

Sitähän en voi tietää, että sopiiko se lopullinen malli sitten minulle, mutta jos ei sovi, niin sitten katsotaan tilanne uudelleen.

Jäämme siis jännittynein mielin odottamaan, että mitä kevään mittaan onkaan tulossa. Räväkkää hiustyyliäni olen esitellyt jokunen vuosi sitten esimerkiksi täällä.

Maiju

 

6 kommenttia

 1. Marru kirjoitti:

  Täällä on ihan sama projekti menossa ja tää kasvattaminen on tosiaankin TODELLA tuskasta hommaa ?
  Mukavaa sunnuntaita ❤

  • Maiju kirjoitti:

   Vautsi Marru, musta tuntuu, että olemme vuosien aikana tehneet monia asioita samaan aikaan. Ollaan siis vähän samiksia <3

 2. Outi kirjoitti:

  Hyvin sinun hiukset ovatkin jo kasvaneet.
  Sinulla on kyllä upea otsatukka. Aina vähän kateellisena katselen tuuheita otsahiuksia. Itselläni on kierre juuri keskellä otsahiuksia ja ei siis mitään mahdollisuutta saada kauniita otsahiuksia.

  • Maiju kirjoitti:

   Rakastan tätä otsatukkaani. Voisiko se puuttuva otsatukka olla leikkaustekninen juttu? Luulin vuosia, että mulla alkaa otsahiukset jotenkin harvenemaan, kunnes tapasin Even.

 3. Nora kirjoitti:

  Minä olen välillä yrittänyt kasvattaa hiuksia, kun olen halunnut pidemmät, vaikka päänahkani on niin hilseilevä ja hiukseni sen verran tuuheat, ettei päänahkani saisi kovin paljon ilmaa, jos minulla olisi pidemmät hiukset. Sitten jossain vaiheessa kyllästyn ja leikkautan taas lyhyet hiukset. Tällä hetkellä mulla on sivuilta ja takaa 9 millinen tukka ja päältä pidempi malli ja seuraavaksi aion kokeilla korvien kohdalta 6 millistä ja muualta 9. Päältä saa edelleen olla pitkä/pidempi. On mulla jonkinlainen otsatukkakin ollut jo jonkun aikaa, mutta kun pidemmät päällihiukset vetää sivulle, niin otsatukka ei niin paljon näy. Tää tukka on hieman sen tyylinen kuin ananastukka, mutta ei ihan.

  • Maiju kirjoitti:

   Itse olin nuorempana sellainen eipäs juupas tyyppi ja leikkasin lyhyeksi ja sitten kasvatin. Sitten taas kasvatin ja leikkasin lyhyeksi. Kunnes vuonna 1995 päätin, että mulle sopii vain lyhyet. Joskus sitä vaan viihtyy sitten jossain tietyssä. Nyt on taas aika koittaa jotain uutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *