Hae
Pinkit korkokengät
Kaupallinen yhteistyö

Gluteeniton leipomo Ilona avasi minulle ovensa

Kaupallinen yhteistyö: Gluteeniton leipomo Ilona

Gluteeniton leipomo Ilona kutsui minut vierailulle leipomoonsa Lempäälään ja avasi leipomon ovensa minulle.

Lähdimme aamulla kello 8 aikaan ajamaan kohti Lempäälään ja olimme sopineet, että olemme paikalla noin kello 10-10.30 aikaan. Ajoaikaa Helsingistä Lempäälään tuli yhden lyhyen pysähdyksen taktiikalla noin kaksi tuntia. Kohtuullisen lyhyt matka siis näiden gluteenittomien herkkujen perässä ajamiseen. Sanon usein, että hyvien gluteenittomien tuotteiden perässä voi ajaa helposti yhteen suuntaan noin paria tuntia, eikä tunnu missään.

Tässä Gluteenittoman leipomo Ilonan omistajat Piia ja Mira allekirjoittaneen kanssa:

 

Täytyy kehua paria aika pitkällä olleen tuotekehittelyn tulosta. Nämä eivät ole vielä myymälässä, mutta toivotaan, että pian pääsemme ostamaan näitä myymälästä. Gluteeniton donitsi, jonka maku ja koostumus oli täydellinen.

 

Toinen mikä maisteltiin oli Gluteeniton croissantti, mitä oikeasti on varmasti suurin osa gluteenittomia ihmisiä odottanut jo kieli pitkällä tulevan markkinoille. Nyt on tämän kohdalla varmasti jo aika pitkälle tuotekehittelyt, joten nyt jäämme odottamaan, että koska lopputulos on täydellinen myös paikan omistajille.

Kannattaa seurata Ilonan leipomoa Facebookissa ja Instagramissa, niin varmasti tiedätte, että milloin näitä herkkuja sitten lopulta tulee myyntiin.

Gluteeniton leipomo Ilona

 

Gluteeniton leipomo Ilona on saanut alkunsa omista tarpeista

Rakastan tarinoita ja usein sitä oppii parhaiten ymmärtämään yrittäjiä, kun kuuntelee heidän tarinaansa siitä, että mistä kaikki on saanut alkunsa.

Gluteeniton leipomo Ilona on saanut alkunsa oman perheen gluteenittomista tarpeista. Niin kuin monen muunkin pienen leipomon alkutarina taitaa usein alkaa.

Toisen omistajan eli Miran lapsi sairastui 2000-luvun alkupuolella maito- ja vilja-allergiaan. Mira päätti opetella leipomaan omiin tarpeisiinsa. Kuulemma alku oli välillä hankalaa, mutta lopulta homma alkoi sujumaan.  Alkuun hän leipoi omiin tarpeisiin ja sitten alkoi olemaan jo kysyntää kodin ulkopuolella. Mira päätti perustaa kotileipomon, joka kehittyi Ilonaksi vuonna 2011.  Siitä tarina alkoi ja lopulta kotileipomo ei ollut enää kotileipomo. Onneksi. Tästä me monet Ilonan ystävät varmasti olemme samaa mieltä.

Tuon jälkeen kaikki onkin jo kirjoitettu historiaan. Tänä päivänä Ilonan leipomo työllistää noin 15 ihmistä. Ilonan herkkuja pääsee tänä päivänä nauttimaan jo aika monella paikkakunnalla. Ilonan jälleenmyyjäluettelo löytyy täältä.

 

 

Ilona kuuntelee asiakkaiden toiveita

Monta kertaa olen jutellut Miran kanssa tietyistä toiveista ja tiedän, että heillä on tuotekehittely koko ajan tiettyjen tuotteiden osalta käynnissä. Monesti pitää vääntää taikinaa, jotta se olisi täydellistä. Täydellistä makua ja täydellistä koostumusta kun haetaan tuotteisiin, on välillä matka kaupan hyllylle tuotekehittelystä pitkä.

 

lempäälässä palvelee myös leipomomyymälä

Lempäälän leipomolla palvelee asiakkaita myös myymälä. Myymälän vitriinin herkkujen edessä jää sanattomaksi. Tällaista herkkuvalikoimaa kun harvoin pääsee näkemään. On makeaa ja on suolaista. On kakkuja ja on pasteijoita. Varmasti jokainen löytää oman suosikkinsa.

Kahvila palvelee tällä hetkellä arkisin joka päivä ja myös lauantaisin. Aukioloajat kannattaa aina tarkistaa yrityksen sivustolta. Koskaan ei kannata lähteä ajamaan pitkien matkojen päästä jos ei ole ensin tarkistanut paikan aukioloa (Facebook on usein se paras lähde).

 

 

Ilonan leipomoon ja tuotteisiin pääsee tutustumaan erilaisissa tapahtumissa ja luettelo tapahtumista löytyy täältä.

Katso myös video – linkki ohessa

Kuvasin paikan päällä myös videon, joka löytyy täältä. Video kannattaa ehdottomasti katsoa, koska sieltä näkee croissanttien lehtevyyden ja parhaat reaktiot donitsin maistamisesta.

Täytyy sanoa, että kannattaa poiketa ehdottomasti kauempaakin.  Laitoin munkit ja croissantit pakastimeen ja testasin, että miltä maistuvat pakastamisen jälkeen. Lopputulos pakastamisen jälkeen oli täydellinen, ihan kuin olisi syönyt juuri paistettuja tuotteita.

Seuraatko minua jo somen muissa kanavissa?

Seuraatko minua myös muissa somen kanavissani? Minut löytää eri kanavista täältä: Instagram, Facebook, Twitter, Youtube.

Maiju

Kaupallinen yhteistyö: Gluteeniton leipomo Ilona

2 kommenttia

  1. Nora kirjoitti:

    Olet viimeaikoina keskittynyt lähestulkoon gluteenittomiin tuotteisiin ja keliaakikoiden asioihin minkä toki ymmärrän, kun olet itse keliaakikko ja asioista on hyvä tiedottaa ja kertoa faktatietoja, mutta minä henkilökohtaisesti kaipaan myös niitä sinun vaate-ja asustepostauksiasi, joita oli aiemmin paljon. Ne olivat alunperin syy miksi aloin lukea sinun blogiasi. Toki ruoka-asiatkin kiinnostavat minua ja esimerkiksi erilaiset terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät jutut, joita luen erilaisista lehdistä ja katson niistä tubettavien youtubevideoita välillä ja luen joskus niistä bloggaavien blogeja.

    • Maiju kirjoitti:

      Kiitos Nora taas kommentista <3 Viime viikot on menneet vähän vaikeasti asukuvausten kanssa, kun työkaveri oli melkein kolme viikkoa lomalla. Hän nappaa usein mun asukuvani. Nyt ei ole ollut mahdollisuutta. Toivotaan, että tilanne tästä vielä palautuu entiselleen. Tarkoitus olisi, että ehtisi kirjoittamaan yhden asupostauksen, yhden gluteenittoman ja yhden mahdollisesti jonkun muun. Kuvausteknisistä syistä sitten mennään usein sillä, millä kyetään. Päivätyö välillä asettaa vähän haasteita mun elämälle 🙂 Kohta tulee kauneusaiheinen postaus 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *