Hae
Pinkit korkokengät

Helppo gluteeniton pizza

Helppo gluteeniton pizza syntyi tällä kertaa valmiista pakastepizzataikinasta.

Gluteenittomassa ryhmässämme Facebookissa leviää aina parhaat tuotevinkit. Markkinolla alkaa olemaan jo niin paljon gluteenittomia tuotteita, eikä niitä millään ehdi kaikkia kokeilemaan. Siksi on hyvä, että vinkkejä saa muilta gluteenittomilta ihmisiltä. Täytyy sanoa, että toinen gluteeniton antaa parhaimmat vinkit toiselle gluteenittomalle.

Kovasti oli tullut kehuja Vuohelan herkun gluteenittomasta pakastepizzataikinasta, niin paljon, että sitä oli sitten pakko ostaa. Teen  usein itse taikinan, mutta päädyin nyt menemään sieltä mistä aita on matalin.  Siksi toiseksi halusin kokeilla tätä kehuttua taikinaa.

Helppo gluteeniton pizza syntyi näin

 

Tarvikkeet:

Gluteeniton pakastepizzataikina

400 grammaa jauhelihaa

ketsuppia

kirsikkatomaatteja

juustoraastetta.

Pizzojen täytteeksi voi käyttää sitä, mikä maistuu omaan makuun parhaiten. Voi siis vaihdella täytteitä oman mieltymyksen mukaan.

 

Näin valmistin:

 • leikkasin taikinan seitsemään suunnilleen yhtä suureen palaan
 • taputtelin palat pikkupizzoiksi leivinpaperin päällä
 • paistoin jauhelihan
 • levitin pizzapalojen päälle ketsuppia, halutessasi voit käyttää myös tomaattipyrettä
 • laitoin pizzapalojen päälle jauhelihan, kirsikkatomaatit, jotka olin leikannut ohuiksi siivuiksi
 • ripottelin päälle juustoraasteen

Sitten laiton pizzat uuniin 200 asteeseen ja paistoin noin reilu 10 minuuttia.

 

Täytyy sanoa, että en asettanut itselleni mitään ennakkokäsityksiä näistä pizzoista, mutta sitä suurempi oli yllätys, kun pizzat maistuivat todella hyviltä. Pohja oli rapsakka.

Testaan aina myös miehelläni, joka on normaaliruokavalioinen, että mitä hän sanoo. Jos vastaus on, että ”oli ihan ok”, niin se on ollut ihan ok.

Nyt tuli vastaus, että oli hyvää. Joten sopii siis myös normaaliruokavalioisen makuun.

 

Suosittelen tätä pohjaa. Kiireessä voi hyvinkin välillä vähän oikaista.  Teen kyllä toistekin tästä taikinasta. Viimeisin hyvä gluteeniton vinkkini oli taikina, josta syntyi gluteenittomat croissantit. Joko sen näin, jos et niin ne löytyvät täältä.

Seuraatko minua jo somen muissa kanavissa?

Seuraatko minua myös muissa somen kanavissani? Minut löytää eri kanavista täältä: Instagram, Facebook, Twitter, Youtube.

Maiju

2 kommenttia

 1. Leena kirjoitti:

  Noita vois tehdä, Ens viikonloppuna on pikku juhlat perhepiirissä ja olen miettinyt suolasta tarjottava. Ei viittis voileipäkakkua alkaa tekemään, kun pitäis tehdä glut ja tav.
  Tuliko yhdestä taikinasta monta pikku pizzaa.

  • Maiju kirjoitti:

   Anteeksi kun vastaus on kestänyt. Yhdestä taikinasta tuli 7 pikkupizzaa. Taikinaa on kuuulemma vaikea löytää, on poistuva tuote.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *