Hae
Pinkit korkokengät

Värikoodattu ihminen

Usein käytän itsestäni termiä, että olen värikoodattu ihminen. Ilman värejä on elämäni hyvin tylsää.

Mistä kaikki on lähtenyt?

Puhuimme Laura Holmströmin kanssa viikolla pukeutumisesta  ja siitä, että mistä tämä kaikki pukeutumiseni ja tyylini juontuu. Laura kysyi, että olenko koskaan kirjoittanut aiheesta blogissani? Mietin, että en ole ihan varma. Olen kertonut, että rakastan värejä, olen kertonut, että rakastan vaatteita ja asuilla leikkimistä. Kuitenkaan en varmasti ole kertonut sitä, että mistä tämä kaikki juontuu? Miksi minusta tuli aikoinaan vaatteita rakastava ihminen?

Varmasti kaikki juontuu lapsuudesta, niin kuin monet asiat varmasti.

Olen kertonut siitä, että olen kasvanut seitsemän lapsisessa perheessä. Perheessä, missä raha ei ollut itsestään selvä asia. Kun lapsia on paljon ja elimme työläisperheessä, jossa raha ei kasvanut puussa joutui vaatteiden kanssa myös säätämään. Todella harvoin saimme uusia vaatteita kaupasta ostettuina. Usein vaatteet olivat jonkun vanhoja tai sitten äiti ompeli myös niitä meille lapsille.

Saattaa olla, että tästä asiasta  hieman kärsinkin teinivuosina, silloin kun muut kulkivat Leviksen 501 -farkuissa tai muissa merkkivaatteissa. Silloin tuli itse kuljettua äidin ompelemissa sameffifarkuissa tai serkulta saaduissa farkuissa. Kuitenkin koen, että äiti on aina pukenut meidät lapset olosuhteisiin nähden kauniisti. Katselen usein lapsuusajan kuvia ja mietin, että miten äitini tämän kaiken teki. Rahaa ei ollut, mutta kuitenkin saimme kauniit vaatteet päällemme, vaikka ne ei merkkivaatteita ollutkaan. Nyt ymmärrän, että sen ei ollut edes väliä. Ehkä tästä syystä hyvää on se, että en tänä päivänäkään ole merkkivaatteiden perässä juoksija.

Värikkäät vaatteet

Värikoodattu minä

Muistan aina sen kun menin ensimmäiseen kesätyöpaikkaan ja pääsin hankkimaan omaa rahaa. Mihin minä sitä rahaa sitten pistin? No vaatteisiin. Siitä alkoi minulle uusi elämä. Aloin huomaamaan sen, että vaatteet tuovat minulle positiivista energiaa ja aloin rakastamaan värikkäitä vaatteita.

Minulle on aina ollut tärkeää se, että saan puketua vaatteisiin, joissa viihdyn. En ole koskaan antanut kenenkään mielipiteiden vaikuttaa omaan pukeutumiseeni. Pukeudun juuri niin kuin haluan. Tätä yritän aina painottaa kaikille, pukeutukaa itsellenne, älkää muille.

VIIME VUOtINEN Ostolakkoni

Monet muistavat varmasti sen kun päätin aloittaa vaatteiden ostolakkoni viime vuonna. Kirjotin aiheesta useampaan kertaan viime vuoden aikana. Olin totaalilakossa noin neljä kuukautta ja sitten tajusin jotain. Tajusin sen, että täysehdottomuus ei ole se oikea juttu itselleni. Tärkeämpää oli havaita, että kun hallitsee ostamisen, sitä voi tehdä hyvällä omalla tunnolla edelleenkin.

Tajusin, että voin välillä kivan vaatteen edessä kysyä itseltäni, että ”tarvitsenko” vaatteen vai ”haluanko” vaatteen. Josta vastaus on, että tarvitsen, voin sen ostaa, mutta pelkästä halusta en enää osta vaatteita. Nämä asiat selkeytin omassa päässäni tuon ostolakkoni aikana. Mietin ostotilanteessa aina myös sen, että miten tulen vaatetta yhdistämään jo olemassa oleviin vaatteisiin. Jos keksin monta asukokonaisuutta niin ostan vaatteen, mutta jos keksin vain yhden, en osta vaatetta. Helppoa logiikkaa nykyään.

Koska kirjoitan paljon omasta tyylistäni, niin siitäkään syystä en nähnyt, että totaalilakko olisi ollut minulle se juttu.

Värikkäät vaatteet

Aiemmin olen kirjoittanut ostolakosta ja vaatteista muun muassa näissä kirjoituksissa:

Lopetan vaatteiden ostamisen!
Vaatteiden ostaminen loppui nyt
Onko ostolakkoni vaikuttanut pukeutumiseeni?

Monenlaisia ajatuksia on ollut, mutta varmasti itsevkin kasvan ajatusten myötä koko ajan. Mietin, että tarvitsenko ja ostan siis siten tarpeeseen.

Kuvassa olevat keltaiset vaatteet olen ostanut Kotirouva-kaupasta. Heillä on nyt poikkeusoloissa verkkokauppa, jota olen itsekin nyt käyttänyt. Koitan tukea nyt kovasti näitä pienyrittäjiä.

Olen värikoodattu ihminen ja jatkan edelleenkin värikästä pukeutumistani. Tämä on just mun elämäni näin.

Maiju

14 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Sulla on yleensä hienoja vaatteita. Nuo kuvassa olevat keltaiset vaatteet on tosi hienoja, tykkään etenkin takista ja huivista. Itse en käytä paljon keltaista, yks keltainen kevät-kesätakki mulla on ja yhet keltaiset korvakorut. . Pidän aika lämpimistä ja heleistä väreistä, eri punaisen sävyt ovat nyt tällä hetkellä mun suosikkeja. Kirkkaanpunainen, pinkki, vaaleanpunainen…

  Yritin nyt alkuvuodesta olla ostamatta huiveja. Olin aatellu, että katson jos pystyn ainakin syksyyn asti, mutta ei se kuitenkaan pitänyt. Olen ostanut nyt alkuvuonna ainakin viisi tai kuusi huivia. Korvakoruja en ole nyt ostanut, viimeksi joskus joulun jälkeen ostin kahdet korvakorut. Nyt yritän etten ostais huiveja vähään aikaan, enköhän selviä. Tosin olen laittanut aina ainakin yhden tai kaksi huivia pois, kun ostan uuden, jos olen pystynyt laittamaan huiveja pois. Viimeksi sain laitettua viisi sellaista huivia pois, joita ei tullut käytettyä. Viimeisin huiviostos oli värikäs villahuivi, jossa oranssia, punaista, keltaista ja olikohan vielä violettia. Se on hyvä sitten syksyllä ja talvella. Värit tuo iloa elämään.

  • Maiju kirjoitti:

   Kirkkaan punainen on yksi parhaista väreistä myös itselleni. Rakastan sitä <3 Minäkin taistele välillä huivien ostamista vastaan <3

 2. Nora kirjoitti:

  Olen itsekin aina tykännyt käyttää värejä. Joskus olen ajatellut, että pitäisi opetella pukeutumaan kokonaan hillitysti neutraaleihin sävyihin ja mustaan, mutta aina kun olen yrittänyt, niin tuntuu että kaipaan jotain värikästä väriä. Värit ovat osa mua, sisustukseenkin kaipaan aina jotain väriä, jopa ruokalautaselle. En osais olla jos en edes yhtenä tai kahtena päivänä viikosta sais jotain salaattia tai edes jotain kasvispitoista ruokaa. Ehkä mää pidän väreistä, kun olen syntynyt kesällä. Lapsena keräsin paljon kukkia ja olin muutenkin kiinnostunut kukista. Olen aina halunnut jollain tapaa väriä ympärilleni.

  Ei mullakaan lapsena ollut merkkivaatteita. Aika paljon käytin gollegevaatteita, neuleita ja tuulipukuja ja kesällä myös mekkoja ja hameita. En ole nytkään kauheasti minkään tietyn merkin perään, vaate voi olla Marimekko tai joku muu tunnettu merkki tai sitten vaikka itse tehty tai tuunattu, ei sen väliä, jos muuten pitää vaatteesta ja se on laadukas tai ainakin kohtuulaatuinen ja mieluista väriä ja materiaalia ja sopii käyttötarkoitukseen ja on mukava päällä. En ole koskaan ollut myöskään mikään kenkäfriikki enkä kauheasti laukkufriikkikään. Itselläni ei ole koskaan ollut tosi paljon rahaa, että en voi ostaa vaatteita aina ihan milloin mieleni tekee ja joskus olen joutunut harmikseni jättämään jonkun ihanan ja juuri itseni näköisen vaatteen kauppaan, kun en ole voinut ostaa sitä. Kenkien kohdalla on se harmi, että aikuisten kengät ovat multa ikuisiksi ajoiksi pois suljettu, kun on niin pieni jalka.

  • Maiju kirjoitti:

   Se on kuule ihan sama. Joskus päätän, että nyt en käytä mitään räväköitä värejä, niin se ei vaan ole mua itseäni. Sitten vedetään taas keltaista tai pinkkiä, niin johan alkaa tuntumaan omalta 🙂 Mullakin on pieni jalka. Joskus huomannut, että enää ei löydä edes 36 kenkää niin helposti. Mulla on 35,5 numeron jalka

 3. Tiia Koivusalo kirjoitti:

  Sulla on ihana oma tyyli ja en vois kuvitella sua muissa kuin värikkäissä vaatteissa💛Superia viikkoa Maiju💛

 4. Leena Liimatainen kirjoitti:

  Ihan tuo kuva. Vihreä ruoho ja raikkaan keltaiset värit.
  Sopivat sulle hyvin.
  Eilen olin puhelimessa ystäväni kanssa. Hän oli saanut, vähä ei niin mukavaa kommenttia pukeutumisestaan.
  Olin katsonut sen videosi pukeutumisesta. Kerroin hänelle, että olit videolla puhunut, että jokainen voi pukeutua niinkuin itsestä tuntuu hyvältä. Olimme molemmat samaa mieltä ja hän kertoi jatkavansa
  omaa tyyliään. 👍❤️
  Ihanaa päivää sinulle.

  • Maiju kirjoitti:

   Ihanaa kun sait välitettyä ystävällesi sanomaa. Se on juuri näin, että me pukeudumme itseämme varten, emme miellyttääksemme muita <3

 5. Marja Liljestrom kirjoitti:

  Sinä olet todellakin löytänyt tyylisi. Minulla on vähän samanlainen, tykkään käyttää värejä pukeutumisessa, esimerkiksi beige ja valkoinen hirvittää minua. Kiitän tätä kautta instagram tarinoistasi. Ne ovat luoneet hyvää mieltä minulle. Kiitos myös kun ajattelet muita ihmisiäkin positiivisuudellasi.

 6. Tarya kirjoitti:

  Tuo polkkatukkatyyli sopii sinulle hienosti, ja nuorentaa vuosilla.

 7. Nora kirjoitti:

  Polkkatukka sopii erityisen hyvin sulle ja otsatukka =) Toki sulle sopii lyhyempikin malli, mutta polkkatukka jotenkin sopii yhteen sun vaatetyylin kanssa ja se myös antaa nuorentavan vaikutelman.

  • Maiju kirjoitti:

   Kiitos Nora. Kasvatusta edelleen, ehkä tämä tästä vielä kasvaa siihen mittaan mihin haluan <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *