Hae
Pinkit korkokengät

Päälle liimattu positiivisuus

Päälle liimattu positiivisuus sanotaan minulle usein kun puhun positiivisuudesta. Päätin itsekin kirjoittaa siitä muutaman sanan.

Olen itse keskittynyt positiiviseen ajatteluun  ja olen tämän positiivisen ajattelun tavan perinyt äidiltäni. Koskaan en ole tätä asiaa joutunut miettimään sen enempää eli ajattelumalli on vaan jotenkin kasvanut minuun.

Nyt on alettu usein ”syyllistämään” ihmisiä, jotka keskittyvät posiitiiviseen ajatteluun, että posiitivinen ajattelu on päälle liimattua, eikä mitenkään aitoa. Käsitän asiat niin, että kun ajatusmaailma on positiivinen niin silloin ihminen ikään kuin lakaisee ongelmat maton alle, eikä niitä käsittele.

Olen itse tuonut elämäni varrella ottanut myös ne ikävät asiat käsittelyyn, enkä koe, että olisin niitä piilottanut mihinkään. Olen kertonut kuinka on ollut aikoja, jolloin on ahdistanut niin perkeleesti. Olen itkenyt julkisesti myös pahaa oloa. Tämän olen tehnyt syystä, että näette, että olen itsekin myös tunteva ihminen, jolla on ihan samanlaiset kasvukivut kuin muillakin, En ole siis säästynyt kaikesta ”paskasta”, kyllä niitä on omallekin kohdalle sattunut. Ehkä tästä syystä osaan nauttia jokaisesta auringonpaisteesta, jonka olen kohdannut. Älkööt siis luulko, että olen syntynyt jotenkin kultalusikka suussa ja ilman huolen häivää.

Päälle liimattu positiivisuus voidaan kaivaa esiin kirjoista

Istuin viikonloppuna mökkilaiturille menevillä rappusilla. Istuin ja katsoin tyhjyyteen. Katselin järvelle ja kuuntelin linnun laulua ja nautin. Olen ostanut kirjoja ja olen ostanut kortteja, joissa päällimmäisenä ajatuksena on saada ihminen miettimään. Istuin rappusilla ja imin näitä hyviä sanoja itseeni. Taisin siis liimata lisää posiitivisten sanojen voimaa itseeni.

Mietin mielessäni, että oli se sitten vaikka sitä päälle liimattua, mutta imen kaiken sen energian näistä sanoista, joita vaan voin. Mietin sitä, että itselleni on ihan sama, että onko tämä päälle liimattua vai mitä, kunhan vaan saan ajatella hyviä ajatuksia. Meistä jokainen varmasti käsittelee ne ikävät asiat eri tavalla ja se on minusta ok. Toinen saa voimansa hyvistä sanoista, toinen luonnosta ja kolmas jostain muusta. Mikään ei ole väärä tapa, kunhan asiat käsitellään itselleen hyvällä ja toimivalla tavalla. Yksi tälläkin hetkellä voimaa vievä asia omalla kohdallani on esimerkiksi äitini muistisairaus ja siihen liittyvät asiat. Jaksan näiden asioiden kanssa kun puhun niistä ja samalla koitan keskittyä siihen mikä tuo mulle voimaa.

Kun elämässä tapahtuu nyt suuria asioita, niin mietin, että kuinka tärkeää on ammentaa jostain sitä hyvää energiaa elämäänsä.

  

 

Tiedän, että elämässä ei voi peittää kaikkea inhottavaa ja ikävää hyvien sanojen taakse. Kuitenkin omalla kohdallani juuri nämä sanat on ne, joiden voimin jaksan taas seuraavaan päivään silloin, kun elämässä on vaikeaa.

Tämä on mun uskoni ja valitsemani tie. Tämä on mun elämäntyylini ja ajatusmaailmani.

Vannon Hidasta elämää -sivuston nimeen ja jaan saman ajatusmaailmaa heidän kanssaan. Uskon heidän voimaannuttaviin juttuhin.

Kerropa mulle, että mistä sinä ammennat voimasi vaikeiden asioiden keskellä? 

Seuraatko minua jo somen muissa kanavissa?

Seuraatko minua myös muissa somen kanavissani? Minut löytää eri kanavista täältä: Instagram, Facebook, TikTok, Twitter, Youtube.

Maiju