Hae
Pinkit korkokengät

Gluteeniton kahvila Hämeenlinnassa

Viikolla luin, että Keliakialiitto oli myöntänyt uuden Gluteenittoman palvelun merkin Dois Amores kahvilalle, gluteeniton kahvila sijaitsee Hämeenlinnassa.

Minut tunnetaan suurena kahviloiden ystävänä. Jos ja kun kahvila palvelee hyvin gluteenittomia, haluan kertoa siitä aina kaikille. Kävin ensiksi tutustumassa kahvilan sivustoihin ja paikka kuulosti hyvin mielenkiintoiselta. Mikä teki kahvilasta erityisen mielenkiintoisen oli se, että kahvila leipoo leivonnaiset itse. Lisäksi kahvilan leivonnaiset ovat brasilialaisia sekä myös suomalaisia pienellä brasialaisella kosketuksella höystettyinä.

Tuon luettuani päätin, että lähdemme siltä istumalta iltapäiväkahville Hämeenlinnaan. Ajattelin, että eihän se nyt ole kuin tunti suuntaansa. Kaiken kaikkiaan retkeemme meni noin kolme tuntia.

Gluteeniton kahvila Dois Amores

Kahvila Dois Amores vannoo hyvien arvojen ja hyvän palvelun nimeen. Tänä päivänä nämä ovat asiakkaille niin tärkeitä asioita. Kun asiakas kokee olevansa tärkeä ja kokee, että häntä palvellaan, hän tulee varmasti uudelleen. Me gluteenittomat ihmiset niin kaivataan sitä tunnetta, että olemme asiakkaina yhtä tärkeitä kuin muutkin asiakkaat. Tämän sain kokea kyllä heti ovesta astuessamme sisään.

Meidät vastaanotti kahvilan omistaja hymyillen. Kerroin kuka olen ja sen, että ajoimme Helsingistä saakka ihan vaan tututustumaan kahvilaan ja sen tarjontaan.

Kun katsoin vitriiniä en voinut olla hymyilemättä, vitriini oli täynnä toinen toistaan ihanampia leivonnaisia. Leivonnaiset olivat juuri sopivan kokoisia. Välillä tuskailen liian isojen leivonnaisten kanssa ja jaan leivonnaisen usein puolisoni kanssa puoliksi. Nyt ei tarvinnut, koska leivonnaiset olivat itselleni juuri oikean kokoisia. Hinta-laatusuhdekin oli minusta hyvä.

Valitsimme vitriinistä tuotteet mitä halusimme, maksoimme ne kassaan, jonka jälkeen menimme pöytään odottamaan. Hetken päästä meille tuotiin kahvikannu ja tilaamamme tuotteet. Kahvit nautittiin ihanista ruusukupeista. Itse koen tällaiset paikat niin omakseni. Rakastan juuri tällaista hempeän ihanaa tunnelmaa. Tämä on minulle se arjen luksus, josta haluan nauttia. Pieniä, mutta silti niin suuria asioita.

 X 

Valitsimme vitriinistä kinkku-juustopiirakan, juustokakun ja mansikkakakun. Ristiin ja rastiin on aina hyvä maistella puolison kanssa niin, että kumpikin maistaa kaikkea.

Joimme kahvit ja söimme leivonnaiset. Kahvittelun jälkeen lähdimme ajamaan takaisin Helsinkiin. Sanoin vielä lähtiessäni, että kyllä kannatti ajaa Helsingistä saakka kahvittelemaan.

Haluan aina olla tukemassa näitä pieniä yrittäjiä, jotka näkevät vaivaa meidän gluteenittomien eteen. Kahvilan ovi kävi kyllä tiuhaan, joten toivon ja uskon, että asiakkaat löytävät laajasti tämän pienen ja ihanan kahvilan. Jaetaan tätä ilosanomaa aina eteenpäin. Kertokaa tästä kahvilasta kaikille, joita asia mahdollisesti kiinnostaa.

Nyt kun ihmiset matkustavat varmasti enemmän kotimaassa kesälomallaan, niin suosittelen käymään myös Hämeenlinnassa. Hämeenlinna on kaunis kaupunki, josta varmasti löytyy päiväreissulla paljon katseltavaa.

Maiju

2 kommenttia

  1. Ritva kirjoitti:

    Liian hyvännäköistä – ja miten viehättävä ympäristö, kupit jne….kyllä kelpaa ….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *