Hae
Pinkit korkokengät

Gluteeniton Linnanmäki

Ruuat ja pelit saatu pr-kutsulla: Linnanmäki

Miltä näyttikään tänä vuonna gluteeniton Linnanmäki? Siitä kävimme ottamassa selvää.

Olen useana vuotena saanut kutsun Linnanmäen pr-päivälle, jossa pääsemme yleensä tutustumaan Linnanmäen kauden uutuusmakuihin. Tänä vuonna pr-päivä toteutettiin hieman toisin kuin aikaisempina vuosina. Tällä kertaa sain kutsun sähköpostilla kahdelle hengelle ja saimme sitten mennä omia aikojamme tutustumaan tuotteisiin.

Menossa oli mukana ystäväni Ville Kekäläinen, Hellapoliisi Kati ja hänen miehensä Jami.

 

gluteeniton Linnanmäki vuonna 2020

 

Tänä vuonna teemana oli Linnanmäen 70-vuotis -menu kahdelle Magia makumatkan merkeissä. Otin kaverikseni Villen, koska näin saimme vähän tuntumaa myös kasvisruokavalioisen tarjontaan.

 

Herkkulinna vohvelitehdas

Aloitimme makumatkamme suuntaamalla Herkkulinna vohvelitehtaaseen. Tämä paikka on tullut tutuksi meille jo aikaisempina vuosina. Itse luonnollisesti valitsin gluteenittoman vohvelin lohitäytteellä. Ville herkutteli tavallisella vohvelilla. Tänä vuonna olisi ollut saatavilla myös taustalla näkyvää punajuurihummusta, avokadoa ja tuoresalsaa, jollaisen Hellapoliisi maisteli. Kuulemma tämä oli hyvää.

Niin kuin jo aikaisempinakin vuosina olen tykännyt, niin tykkään edelleenkin gluteeniton vohveli on ihan huippu.

Lintsiburger

Tämän jälkeen jakauduimme kahteen eri ryhmään. Ville ja Kati suuntasivat syömään pääruokaa Terassiravintola Keidas -ravintolaan ja minä suuntasin Jamin kanssa maistamaan Lintsiburgerin tarjontaa katsastamaan. Jonotusaika oli aika pitkä ehkä reilu puoli tuntia, mutta hyvää ei odota koskaan liian kauaa. Sen voimin jaksoimme odottaa.

Jami tietenkin valitsi normaalin Rolls-aterian ja minä valitsin vastaavan gluteenittomana. Olin aivan ihastuksissani. Usein osaan tunnistaa valmistajien sämpylät, mutta tämän tuotteen kohdalla en sitä osannut ulkonäön enkä maun perusteella tehdä. Täytyy antaa ihan superkiitokset, koska sämpylä oli ihan taivaallisen hyvää. Taas kerran pitää sanoa, että yksi parhaimpia koskaan syömiäni hampurilaissämpylöitä. Gluteeniton hampurilaissämpylä oli gluteeniton, vehnätön, maidoton, laktoositon ja kananmunaton.

Mietin, että kyllä sillä on oikeasti vaan merkitystä, että millaisista tuotteista se ruoka tehdään. Tästä jäi kyllä niin hyvät fiilikset. Pakko sanoa gluteenittomille, että käykää maistamassa. Tämän jälkeen on taas vaikeampi syödä jotain muuta.

 

 

Kioski Kahvikuppi

Pääruuan jälkeen siirryimme jälkiruuan kimppuun. Kioski Kahvikuppi oli varannut meille Lintsin tämän kesän uutuustuotteet eli saimme kasata itsellemme Bubble-tee -juomat. Näiden kohdalla meitä nauratti ihan hirveästi. Minulle tämä oli ihan uusi konsepti. Olin jonossa ensimmäisenä, enkä yhtään tiennyt, että mitä minun pitää sieltä valita. Umpimähkään huutelin kassaneidille, että mitä haluan juomaani.

Jälkeenpäin seuralaiseni nauroi, että mitä sinä oikein otit. Valitsin hilejuomaa ja pyysin laittamaan siihen myös maitoa. Hieman sitten oma juomani juoksettui näistä yhdistelmistä. Sen lisäksi sitten valitsin eri makuisia makuhelmiä ja jotain muutakin siihen sekaan tuli. Hyvää se oli, vaikka makuelämykset olivat aika jännät. Ensi kerralla osaan valita ehkä paremmin.

Jamin juoma oli sitten enemmän hilejuoman näköistä kuin omani.

 

Sitten pelimaailman lumoihin

Kun olimme syöneet oli pakko päästä vähän sulattamaan ruokaa. Päätimme käydä vielä pelaamassa muutamia pelejä ennen kotiin lähtöä.

Minusta tuntui, että Ville ja Kati oli meidän jengin kovimmat pelaajat. Erityisesti molemmat olivat innostuneet raviurheilusta.

Olen ylpeä siitä, että Linnanmäki ihan selkeästi haluaa olla mukana tuomassa kaikille ryhmille näitä makuelämyksiä. Viimeisten vuosien aikana he ovat erityisen hyvin ottaneet huomioon erityisruokavaliot, mistä täytyy antaa heille täydet pisteet.  Viime vuonna kirjoitin aiheesta kun gluteenittomalle tarjotaan överit ja sitä edellisenä vuonna kirjoitin aiheesta Linnanmäki hemmottelee myös erikoisruokavalioisia. Ihanaa kun sain tänäkin vuonna upeita makuelämyksiä ja pääsen niistä kertomaan myös muille.

Nostin aihetta esiin myös TikTok:ssa ja videoni Lintsiltä löytyy täältä.

Maiju

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *