Hae
Pinkit korkokengät

Parhaat gluteenittomat vinkit

Kesän aikana tein monia mielettömän hyviä gluteenittomia löytöjä ja siitä lähti ajatus kirjoittaa aiheesta gluteenittomat vinkit.

Hyviä gluteenittomia tuotteita löytyy kun kulkee aistit avoinna. Pitää kuunnella muiden kokemuksia. Joskus olen onnistunut myös googlen avulla löytämään hyviä gluteenittomia tarjoavia paikkoja. Muutamista paikoista olen kesän aikana kirjoittanut erikseen, mutta nostan nekin paikat tähän postaukseeni sekä linkitän aiempaan laajempaan postaukseeni.

Nostan alkuun muutaman kokemuksen Helsingistä, vaikka paikat ovat vanhoja tuttuja, mutta tuotteet itselleni uusia ja ne ansaitsevat siitä syystä päästä listalleni.

Parhaat gluteenittomat vinkit

PääKAUPUnKIseutu

Linnanmäki, Helsinki

Kävin alkukesästä katsastamassa Linnanmäen tämän kesän uutuustarjontaa. Laajempi postaus Linnanmäen tarjonnasta löytyy täältä. Erityismaininta tältä kesältä tulee Lintsi Burgerin erityisen hyvästä burgerin sämpylästä. Tiedustelin sitä jälkeenpäin ja kuulin, että siinä on käytetty Rollsfoodin gluteenitonta sämpylää.

 

Glutique, Helsinki

Tämän kesän uutuuksia Glutiquessa on nämä espanjalaiset sämpylät, jotka ovat taivaallisen hyviä. Maahantuojana näissä sämpylöissä on CasaDelin maahantuoma gluteeniton sämpylä. Ihan vaan vinkiksi muillekin gluteenitonta tarjoavaa, tässä on hyvä sämpylä.

Glottique Pinkit korkokengät

Yksi tämän kevään uutuus Glutiquessa on ollut myös tämä kerrosleipä. Tällaista vastaavaa en kyllä ihan heti tiedä olevan muilla. Tämä myydään pakattuna, joten on helppo napata myös eväsleiväksi mukaan. Olen alkukesästä kokeilun vuoksi ostanut leivän illalla kahvilasta ja ottanut seuraavana päivänä eväsleiväksi töihin. Hyvältä maistui vielä seuraavana päivänäkin.

Viimeisin uutuus Glutiquessa oli hodari. Torstaisin tulee kuorma sämpylöitä ja siitä en ole varma, että minä päivinä tätä on tarjolla. Kannattaa kysyä etukäteen, jos tämän takia aikoo kahvilaan lähteä. Itse kävin tämän maistamassa eräänä päivänä.

 

Myyrmäki Kulmakonditoria, Vantaa

Alkukesästä lounasaikaan kävin Kulmakonditoriassa ja otin lämpimän leivän salaatin kera. Ihana leipä, joka oli käytetty grillin kautta. Ihanan rapsakka oli leivän kuori. Listalta sai valita itse mitkä täytteet haluaa leipäänsä. Myös makeita olisi ollut vitriinissä.

Kulmakonditoria

Hämeenlinna

Dois Amores, Hämeenlinna

Tästä kahvilasta kerroinkin jo alkukesästä. Ihan ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka. Kaikki tuotteet gluteenittomia ja paikalla on gluteenittoman palvelun merkki. Aiempi laajempi postaukseni löytyy täältä. Tämä kahvila ansaitsee ehdottomasti parhaat gluteenittomat vinkit listalta paikan.

Porvoo

Cafe Cabriole, Porvoo

Tätä kahvilaa on kehunut aikaisemminkin. Tällä kertaa päätimme nauttia aamupalan kahvilassa. Gluteenittomana aamupala on etualalla. Kaikki tarjoilut oli vastaavat gluteenittomana, joten sen mitä sai ystäväni, sain myös minäkin. Niin upea ja kuvauksellinen aamiainen. Olen kirjoittanut kahvilasta aiemmin täällä.

Gabriel 1763, Porvoon vanha kaupunki

Kävin kesän aikana useampaan kertaan Porvoossa. Olimme sopineet ystävän kanssa valmiiksi jo ruokapaikan. Mietin, että olisiko siellä kuitenkin jotain muuta paikkaa. Googlasin gluteeniton pizza Porvoo ja päädyin erääseen blogiin, jossa kehuttiin maasta taivaaseen Gabriel 1763 ruokapaikan gluteeniton pizza. Suunnitelmat siis uusiksi ja menimme sinne. Täytyy sanoa, että oikeasti ei turhaan ollut kehuttu. Tämä oli yksi parhaimpia pizzoja mitä olen syönyt koskaan. Kysyin pohjasta ja se oli taas Rollsfoodin pohja, mitä käyttivät. Kerrankin muhkean näköinen, vähän pienempi kuin muilla. Koko ei haitannut, kun mieluimmin muhkea kuin ohut littana. Kuvassa etualalla oleva pizza on gluteeniton (taka-alalla oleva on ystävän normaali pizza). Parhaat gluteenittomat vinkit listalla ehdottomasti tämä pizza.

Tampere

Bella’s Cafe, Tampere

Kävimme Tampereella ja tarkoituksena oli katsastaa muutamia gluteenittomia paikkoja. Bella’s Cafe on tuttu jo aikaisemmilta kerroilta, silloin olen siellä syönyt. Tällä kertaa nautimme kahvia. Vitriini oli täynnä mahtavia gluteenittomia tuotteita. Kahvila on saanut myös Keliakialiiton gluteenittoman palvelun merkin.

Ohana Grille, Tampereen kauppahalli

Saimme suosituksen kauppahallin Ohana Grillestä. Pakkohan se oli sitten testata, kun kehut tuli luotettavalta taholta. Ostimme yhden hampurilaisen puoliksi ystävän kanssa ja täytyy sanoa, että ei ollut tullut turhaan kehuja. Maistui mielettömän hyvältä ja pihvi oli kerrassaan loistavaa. Täydet pisteet tälle.

Cafe Foffeli, Laukontori, Tampere

Laukontorilla oleva gluteeniton kahvila on tuttu jo edelliseltä kesältä. Päädyimme sielläkin syömään vohvelin puoliksi ystävän kanssa. Kaikki vohvelit valmistetaan gluteenittomana ja maidottomana. Joten soveltuu siis useampaan erityisruokavalioon.

Varsinais-suomen alue

Design Hill, Halikko (Salo)

Tämä kahvila on jo pidemmän aikaan houkutellut kehujen takia paikan päälle. Kuitenkin se olen aina unohtanut, kunnes nyt kesällä oikeaan aikaan muistin. Päädyimme ajamaan Halikkoon ja samalla nautimme Halikon upeista maisemista. Mietin, että miksi en ole tänne aiemmin eksynyt. Design Hillin kahvilan vitriinissä oli useita gluteenittomia kakkuja ja suolaisia piirakoita. Siitä sitten valitsimme mieheni kanssa puoliksi parhaimman näköisen.

Kakku tilattiin ja se tuotiin pöytään ja wau miten koristeltuna. Pyysimme miehelle lautasen ja sekin oli upeasti koristeltu. Mietin, että miksi aiemmin on ajettu ohi Halikon. Jatkossa ei se tule kyllä toistumaan. Kahvipysähdykset jatkossa kannattaa keskittää Halikkoon, jos Turkuun tai Turusta on menossa tai tulossa.

NFD, Turku

NFD (Niki’s Food Design) tarjosi kyllä parastaan kun kävimme tutustumassa heidän kahvilaan. Kahvila sijaitsee Turunlinnan vieressä. Upeita herkkuja ja kevyttä lounasta on heillä tarjolla. Kannattaa katsastaaa heidän sivuiltaan aukioloajat, koska ei ole ihan joka päivä auki. Kuitenkin kyseessä on kahvila, jonne kannattaa ajaa vaikka vähän pidemmänkin matkan takaa. Maistoin munkin ja täytyy sanoa, että oli yksi parhaimpia ever.

Kempuz Cafe, Turku

Sain Turun reissulla vinkin myös Kempuz Cafesta. Tämä kahvila on myös gluteeniton. Kahvilan tarjottavat ovat enemmän smoothie- ja raakaruoan tyyppistä. Soveltuu hyvin niille, jotka ovat gluteenittomia ja kasvissyöjiä.

Aijan Herkku, Turun kauppahalli

Turun reissulla myös kauppahallin Aijan herkku tuli katsastettua. Aijan herkku on täysin gluteeniton. Sieltä löytyy mukaan niin makeat kuin suolaiset. Löytyy kakkuja, piirakoita ja leivonnaisia. Osa tulee valmiina muilta valmistajilta ja osan leipoo paikan omistaja. Ehdottomasti kannattaa tutustua.

Aijan herkku Turku

Wanha Kanala, Loimaa

Wanha Kanala on tullut minulle tutuksi jauhoseosten kautta aiemmin. Suuntasimme Loimaalle Wanhaan Kanalaan tansseihin ja samalla pääsimme tutustumaan kahvilan tarjontaan. Täytyy sanoa, että tässä ei kalvennut ollenkaan gluteenittomat vs normaalituotteet. Gluteenittomia tuotteita oli noin kahdeksaa erilaista tarjolla. Mikä parasta on se, että heillä on oma keittiö gluteeittomien tuotteiden valmistamiseen. Jaana on hyvin tarkka omien rajoitteiden takia. Joten pystyy luottamaan kyllä näiden valmistustapaan. Käykäähän tutustumassa. Paikan päältä voi puodista ostaa myös Wanha Kanalan jauhoseoksia.

Cafe Muruset, Salo

Salon Muruset kahvila on joka kesäinen kohteeni. Tänä kesänä kävin siellä kolme kertaa. Viimeisellä kerralla tilasin mieheni syntymäpäiväkakun sieltä mukaani.

Cafe Muruset

 

Tällaiset parhaat gluteenittomat vinkit tällä kertaa. Pistää postaus talteen, niin voitte tarpeen tullen palata näihin vinkkeihin.

Tähän listaukseen saatan lisätä jatkossa muitakin hyviä kohteitani. Tämä postaus varmasti elää jatkossa.

Maiju

Yksi kommentti

  1. Nora kirjoitti:

    Hyvä, että olet löytänyt paikkoja, joissa pääset nauttimaan kunnon herkkuja =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *