Hae
Pinkit korkokengät
Kaupallinen yhteistyö

Helpot gluteenittomat jälkiruuat

Kaupallinen yhteistyö: Finax Finland Oy

Oletko joskus tuskaillut gluteenittomien vieraiden kanssa ja miettinyt, että miten heille voisi tehdä vaikka gluteenittomat jälkiruuat? Päätin antaa teille tässä muutaman vinkin. Näiden valmistamiseen menee vain muutama minuutti aikaa. Mikä parasta nämä sopivat myös normaaliruokavalioisille. Tiesithän, että samaa ruokaa voi valmistaa kaikille. Gluteeniton ei tarvitse aina eri ruokaa itselleen, jos kaikille valmistaa tuotteet gluteenittomana. Kannattaa käyttää valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita, niin varmasti sopii moneen ruokavalioon.

Keliakiaviikko 31.8.-6.9.2020

Tällä viikolla vietetään Keliakiaviikkoa ja siksi on hyvä nostaa aihetta esiin.Tänä vuonna teemana on Gluteenitonta? Kyllä, kiitos!  Voimme vaikka miettiä sitä, että maistuuko gluteenittomat tuotteet sahajauhoilta? Voin sanoa, että ei todellakaan maistu, jos vaan valitsemme hyvät tuotteet kaupan hyllyiltä. Joskus voi joutua etsimään niitä itselleen hyvin maistuvia tuotteita.

Ihastuin aikanaan Finaxin kaurakekseihin, koska niiden koostumus oli minun mieleeni ja niitä olen käyttänyt näitä omien keksijäätelöiden tekemiseen, koska ne ovat sopivan isoja ja sopivan rapsakoita niihin. Finaxilla on useamman makuisia keksejä ja niistä voi valita itselleen sopivimman maun.

Tässä vinkkini kolmeen todella nopeaan jälkiruokaan.

Helpot gluteenittomat jälkiruuat

Gluteenittomat keksijäätelöt (1 annos)

Rakastan keksijäätelöitä, mutta markkinoilla ei ole tällaisen tyyppisiä myynnissä, joten ne pitää tehdä sitten itse. Tiedän, että yhdellä valmistajalla on keksijäätelö, mutta keksi on niissä mielestäni liian kovaa, joten jatkan itse tekemistä edelleenkin.

Tarvikkeet:

2 Finaxin kaurakeksiä

1 dl jäätelöä

Ohje:

Laita keksi muffinsvuuan pohjalle ja levitä hieman pehmennyttä jäätelöä keksin päälle. Lisää toinen keksi jäätelön päälle ja laita pakastimeen noin tunniksi.

 

Gluteeniton ”pappilanhätävara” (2 annosta)

Mietin, että mikä tälle nimeksi, mutta ajattelin, että ehkä tästä voi käyttää nimitystä Pappilan hätävara. Näiden tekemiseen voi käyttää mielikuvitusta ja sekoittaa joukkoon mitä vain gluteenitonta mitä mieli tekee.

Tarvikkeet:

2 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta

2 dl kuohukermaa

2 Finaxin kaurakeksiä

Mansikoita

Vadelmia

Ohje:

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Murusta keksit.

Leikkaa marjat viipaleiksi.

Laita vaniljakastiketta, kermavaahtoa, keksejä ja marjoja kerroksittain vuokaan. Ripottele lopuksi pinnalle keksinmuruja ja marjoja. Jälkiruoka on heti valmis nautittavaksi.

Gluteeniton pappilanhätävara

Gluteeniton marjainen keksijäätelö (2 annosta)

Kauppojen pakastealtaasta löytyy paljon valmisjäätelöitä, joihin on sekoitettu vaikka ja mitä. Jos haluat valmistaa itsellesi tai vieraallesi omaa keksijäätelöseosta, voit tehdä jäätelöseoksen myös itse. Jos haluat tehdä ison annoksen käytä isompia määriä aineksia.

Tarvikkeet:

2 Finaxin kaurakeksiä

Marjoja

Marenkia

2 dl vaniljajäätelöä

Ohje:

Ota jäätelö pehmenemään. Murusta hieman sulaneen jäätelön sekaan keksejä ja marenkia. Leikkaa marjat pieniksi ja sekoita kaikki aineet sekaisin. Laita jäätelö pakastimeen joko annosastioissa tai jossain isommassa astiassa. Pidä pakastimessa ainakin pari tuntia ja nauti.

Näiden jälkiruokien valmistamiseen ei tarvitse käyttää kauheasti aikaa ja voin luvata, että ovat herkullisia. Näin syntyi helpot gluteenittomat jälkiruuat käden käänteessä.

Gluteenittomalta vieraalta kannattaa kuitenkin aina varmistaa, että käykö gluteeniton kaura hänen ruokavalioonsa. Kaikille ei käy gluteeniton kaura. Suosittelen muutenkin aina tarkastamaan vieraalta, että onko joku tuote tai ainesosa, jota hän ei voi syödä, jotta vältytään kiusallisilta tilanteilta.

Ihanaa keliakiaviikkoa kaikille. Puhutaan aiheesta, niin saadaan gluteenitonta tietoutta jaettavaksi ja se tulee tutuksi

Olen aiemmin vinkannut teille hyvän Finaxin sämpyläohjeen. Se ohje löytyy täältä.

Finaxin tuotteisiin voi käydä tutustumassa täällä.

Maiju

Kaupallinen yhteistyö: Finax Finland Oy

Yksi kommentti

  1. Nora kirjoitti:

    Ainakin tuo ensimmäinen eli keksijäätelö luulisi maistuvan useimmille =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *