Hae
Pinkit korkokengät

Ero pitkän liiton jälkeen

Minulla on ollut monta viikkoa hiljaiseloa blogin puolella, koska meille tuli mieheni kanssa ero pitkän liiton jälkeen.

Olen aiheesta ja tunteistani puhunut Instagramin ja Facebookin puolella, koska asiaa ei voinut piilotella. Seuraajat ovat hyvin tarkkasilmäisiä. Jossain vaiheessa minulta katosi hymy ja kaiho valtasi sydämeni. Kuulun ihmisiin, jotka eivät osaa piilottaa tunteitaan muilta. Sain kymmeniä viestejä ihmisiltä päivittäin, että ”Maiju, mikä on huomaan surun silmissäsi ja kyyneleet silmäkulmissasi”. Silloin ei enää voinut asiaa peitellä. Oli pakko avautua Facebookissa ja Instagramissa.

Kuitenkin tänne blogin puolella oli miljoona kertaa vaikeamaan tulla näin henkilökohtaisen asian kanssa. Kuitenkin koin, että pitäähän mun tännekin asiaa selitellä.

Ero pitkän liiton jälkeen – yhteisellä sopimuksella

Kun kesäloman jäljiltä palasimme takaisin töihin, otimme aiheen keskusteluun. Pitkän aikaa on ollut jo tunne, että olemme liikaa kavereita. Sitten on ollut tunne, että kummallakin on omat menonsa ja harrastuksensa. Tuntui, että meillä oli enää liian vähän yhteistä. Molemmat olivat miettineet asiaa päässään, mutta toisen vaan piti se ottaa puheeksi. Kun elämässä on koko ajan ollut tosi vaikeita asioita viimeisten vuosien aikana on tuntunut, että aiheesta on vaikea keskustella. Sitä halusi aina vaan siirtää pois muiden vaikeiden asioiden tieltä ja jättää käsittelemättä.

Viimeiset vuodet ovat olleet monessa suhteessa todella haastavia. Olen itkenyt varmaan enemmän kuin koskaan. On ollut huolta äidistä ja äidin sairaudesta. Sitten on myös omien ongelmien kanssa täytynyt taistella.

Kun asia otettiin puheeksi, alkoi heti tapahtumaan. Puhumisen jälkeisenä päivänä jätimme yhteisellä hakemuksella avioerohakemuksen käräjäoikeuteen. Keskustelimme asumisasiat kuntoon ja parin päivän päästä olin saanut jo vuokra-asunnon. Tuntui, että kaikki alkoi menemään todella vauhdilla eteenpäin. Joskus tuntui, että pää ei meinannut pysyä mukana.

Seuraavaksi oli edessä varmaan se raskain vaihe eli aloin käymään kaikki kodin tavaroita läpi tyyliin: sulle, mulle ja kiertoon. Voi herran jestas kuinka raskaita olikaan nuo viikot.

 

Ystävyys on kaikkein tärkeintä

Kun olemme olleet naimisissa 36 vuotta, eikä meillä ole ihmeemmin riidelty, ei tarvinnut miettiä sitä, että miten eromme hoidamme. Päätimme heti, että katsomme yhdessä, että kummatkin pääsevät uudessa elämässään hyvin alkuun. Päätimme, että autamme toisiamme niin paljon kuin kykenemme. Olin mielessäni jo päättänyt aikoja sitten, että materiasta ei riidellä. Jos saisin päättää, niin neuvoisin kaikkia olla riitelemättä tavarasta.

Kun ero hoidetaan ilman riitoja, on ystävyyden jatkumiselle parhaat edellytykset.

Muutto elämäni ensimmäistä kertaa omilleni

Olen mennyt naimisiin 21 vuotiaana eli hyvin nuorena. Muutin kolme viikkoa sitten elämäni ensimmäistä kertaa omilleni eli yksin.

Löysin itselleni kauniin vuokra-asunnon noin kolmen kilometrin päästä vanhasta kodistani. Koti oli kuin minulle tehty. Päätimme mieheni kanssa, että katsomme, että molemmat saa sellaisen kodin, että tuntee olevansa uudessa kuin kotonaan. Olemme hankkineet molemmille uusia huonekaluja ja oman näköistä sisustusta. Yhdessä kiertelimme huonekaluliikkeitä ja etsimme koteihimme kalusteita ja sisustustuotteita. Vielä on homma vähän kesken.

Edelleenkin kun minulle tulee ”hätä” laitan viestiä miehelle, että ”mitä mä nyt teen”. Paljon pitää opetella uutta asiaa ja olen oppinut jo monta teknsistä asiaa.

 

HELPPOA EI AINA OLE

Viimeiset viikot ovat olleet todella rankkoja, mutta näistä on selvitty. Sitä on itketty ja surtu paljon, mutta viimeisten parin viikon aikana on taas hymykin palannut takaisin kasvoille. Tiedän, että tästäkin selvitään, kaikesta selvitään. Tähän haluan uskoa ja elämä jatkuu.

Kaikesta huolimatta uskon tulevaisuuteen. Ystävyytemme jatkuu ja yhteistä historiaa on vaikea pyyhkiä pois elämästä (eikä ole edes tarvetta). Me selviämme tästä molemmat.

Seuraatko minua myös muissa somen kanavissani? Minut löytää eri kanavista täältä: Instagram, Facebook, TikTok, Twitter, Youtube.

 

Maiju