Hae
Pinkit korkokengät

Värikäs koti

Värikäs uusi koti on se paikka, jossa kerään voimiani. Kotini on minulle energian lähteeni.

Kun erosin ja tiesin muuttavani omilleni, oli ensimmäinen ajatus itseni suhteen se, että uudesta kodista teen itseni näköisen. Kun rakastan värejä yli kaiken ja ammennan niistä kaiken energiani, päätin, että kodistani ei tule väriä puuttumaan. Kerrankin teen kotia vain itselleni.

Kun asut jonkun kanssa joudut koko elämäsi tekemään kompromisseja. Päätin, että nyt kun voin ajatella vain itseäni teen kodista juuri sen näköisen, kuin haluan. Halusin täyttää kotini kukkakuoseilla ja kirkkailla väreillä. Olen aina aiemmin aina himmannut näissä asioissa aika paljon. Nyt en aio pidätellä itseäni ollenkaan.

Alkuun mietin, että multa tulee löytymään sohva, joka on punainen, turkoosi tai pinkki. Lopulta koti alkoi rakentumaan niin, että valitsin itselleni beigen sohvan ja rakensin sitten muilla asioilla sen värin tuon sohvani ympärille. Välillä mietin, että tuleeko tästä torta på torta sisustus, mutta sitten päätin, että mun koti ja minä päätän. Käytän olohuoneen nurkastani nimitystä ”voimanurkkaus”.

Värikäs koti

olohuone

Olohuone on itselleni varmaan se kaikista rakkain, se johon haluan eniten panostaa. Olen jo monta kertaa ajatellut, että olohuone on valmis, mutta sitten keksin taas jotain mitä haluan siihen muuttaa. Haluan, että olohuoneen voimanurkkaus on sellainen, jossa mun on hyvä olla ja johon haluan hautautua silloin kun elämä potkii. Mikään ei ole parasta, kun se, että saan sytyttää led-kynttilät päälle ja käpertyä peiton alle sohvan nurkkaan.

Laitan levysoittimen päälle ja alan soittamaan vanhoja LP- ja CD-levyjä. Mikäs sen ihanampaa. Televisiota en omista ollenkaan.

 

Rakastan olohuoneen kuvauksellisuutta. Tätä upeaa näkymää pidän kodin kauneimpana ja kuvauksellisempana kohtana. Saan hyvin kuvattua itse asukuvia ja nykyään myös kuvaan paljon sisustusjuttuja Instagramiin.

Ostin Prismasta tähtikuvioiset jouluvalot ja mietin kovasti, että mihin ne ”asennan”. Lopulta mielestäni paras paikka oli sitten tämä olohuoneen lasiovi. Haluan luoda valoilla tunnelmaa kotiini.

Rakastan olohuoneen näkymää myös eteisestä katsottuna. Tähän maisemaan tulen aina kotioven avattuani. Hiukan on asiat tässäkin muuttunut kuvan ottamisen jälkeen.

Mietin, että mihin laitan mun LP- ja CD-levyt ja päätyivät lopulta vanhoihin matkalaukkuihin. Näiden alle haluaisin sellaisen matalan pöydän. Katsotaan, että mitä näille vielä keksin.

Olohuoneen toisessa päässä on ruokapöytäni ja valitsin myös olohuoneeseen värikkäät Vallilan verhot. Minä vaan jostain syystä rakastan Vallilan verhoja. Niitä löytyy kodistani paljon. Aina on siis varaa vaihtaa niitä toisiin.

Makuuhuone

Ajattelin ensiksi, että teen makuuhuoneesta hillityn. Lopulta törmäsin tuohon mattoon ja siitä sitten alkoi taas väriä löytymään myös makuuhuoneeseen.

Tyynyt saivat uudet päälliset heti alkuunsa, jotta ne soveltuisivat sitten myös mattoon. Taulu odottaa vielä kiinnitystä.

  

Keittiö

Keittiöön toin vanhasta kodista verhot ja lampun. Mulla oli koko ajan ajatus, että haluan keittiöön pyöreän 120 senttisen maton ja lopulta löysin Askosta sitten keltaisen maton, joka miellytti mun silmääni.

Nyt alkaa koti pikkuhiljaa valmistumaan. Tuntuu kuitenkin, että tulee koko ajan uusia ajatuksia ja ideoita, joita haluaa toteuttaa. Taisin löytää itselleni uuden harrastuksen eli kodin sisustus.

Yksi mistä olen iloinnut paljon on se, että jokaisella tavaralla on oma paikkansa ja jokainen tavara menee myös omalla paikalleen heti käytön jälkeen. Siitä en luovu, sen aion pitää. Rakastan tätä uutta kotiani ja sen voimin jaksan eteenpäin elämässä. Kun koti on ihana ja viihdyn siellä, alkaa elämä sujumaan ehkä nopeammin hyvältä.

Maiju

18 kommenttia

 1. Outi kirjoitti:

  Kaunis koti sinulla. Meidänkin koti on melko värikäs. Minusta värit tuovat lämpöä kotiin.

 2. jenni kirjoitti:

  Ah, kaunista, rakastan värejä <3 omakin koti varsinainen huvikumpu ja nyt alkoikin kiinnostamaan, että mistä tuo ihana puu tuolla olohuoneessa on ostettu?

  • Maiju kirjoitti:

   Ostin sen Veke huonekalukaupasta. Niillä on verkkokauppa. Oli tarjouksessa joku vähän alle 80 euroa.

 3. Nora kirjoitti:

  Itselläni on paljon tuota kukkakuosia tai ylipäätään kasviaiheista sisustuksessa. On pöytäliinassa, jonka päällä Pentikin ruskea kaitaliina, jossa haapapuun oksia, suurin osa verhoista on kukallisia ja osa sohvatyynyistä sekö suurin osa tauluistakin on kasvi-ja luontoaiheisia. Yks puinen vesitetty kellokin on seinällä, joka on kukan muotoinen. Väreinä mulla on olohuoneessa(tai mun olohuone ja keittiö on yhteistä tilaa) eniten pinkkiä, kirkkaanpunaista ja oranssia, tosin seinät on valkoiset. Makuuhuone on vähän sekalainen, ei oikein mitään yhtenäistä tyyliä, tosin ei taida oikein olla koko asunnossa.

  Sun keittiöstä tuli mieleen 1960-70 -luvut. Keltainen matto, kukalliset verhot. Hieno sisustus.

  Levyjen perusteella, sen mitä näin tykkäät paljon iskelmämusiikista .Olet tainut joskus musiikkiaiheisiakin postauksia tänne tehdä, josta se käy ilmi. Itsekin joskus kuuntelen tuota iskelmämusiikkiakin, itseasiassa mulle käy mikä musiikkityyli tahansa, sooloartisti tai bändi ratkaisee pidänkö siitä, genrellä ei väliä, mutta eniten kuuntelen tällä hetkellä rockia ja heavya, yksi suursuosikkini on Judas Priest.

 4. Nora kirjoitti:

  Ei vesitetty kello, vaan veistetty kello.

 5. Nora kirjoitti:

  Minusta on mukava lukea sinun blogiasi, kun kirjoitat niin monipuolisesti kaikenlaisista aiheista, mutta olisi joskus kiva lukea jotain musiikkiaiheisia postauksia, esim. vaikka sellaisia, joissa esittelisit lempiartistejasi. Mua kiinnostaa myös paljon musiikkiaiheiset jutut.

  • Maiju kirjoitti:

   Joskus olen musiikista kirjoittanutkin. Otan mielelläni uudelleen käsittelyyn, on mulle niin rakas aihe <3

 6. Leena Lumi kirjoitti:

  Ihana oma, uusi koti♥♥♥ Niin sun oloinen, että…Nauti. Mietin miten se sun silmäjuttusi meni. Olen välillä somebreikille, kun hermo meinaa mennä eikä aikaa lukea taikka laittaa liian isoa puutarhaa talviteloille. R. lähtee aamuvarhain päiväkirurgiseen toimenpiteeseen, jota on koronan takia siirretty jo kolmasti vai oliko peräti neljästi.

  Nyt en pääse tarinoihin, pyytää jotain laajennusta ja on ihan uusi kone, en tajua mitään….

  Halit♥

  • Maiju kirjoitti:

   Kyllä minä nautin. Pitää varmaan kirjoittaa tuosta silmästä. Siitä on nyt tullut kovasti kysymyksiä. Pääsen kuntoutukseen Näkövammaisten liitolle. Alkaa noin kuukauden päästä <3

 7. Kaisa Berisha kirjoitti:

  Sinulla on tosi tunnelmallinen ja kaunis koti. Olen mielenkiinnolla seurannut sen rakentumista. Värit sopivat kauniisti yhteen ja olet tehnyt rohkeita valintoja. Itsellä oli sama tilanne vuosi sitten ja oli aika voimaannuttavaa saada kerrankin valita kaikki vain oman maun mukaan. Minultakaan ei puutu pinkkiä väriä eikä kristallivalaisimia!

  • Maiju kirjoitti:

   Kiitos. Tässä on niin kovasti rakennettu uutta elämää. Välillä itketään ja nyt jo nauretaan myös. Elämä jatkuu ja sisustushommat veivät mut mukanaan <3

 8. Suvi kirjoitti:

  Ihania kuvia kauniista kodista, tuo olohuoneen matto on kaunis !

 9. Maikku kirjoitti:

  Näyttää ja kuulostaa hyvältä! Koti on kuitenkin se paikka, jossa voimaannutaan ja ladataan akkuja, sen täytyy olla omannäköinen ja tuntua hyvälle.
  Pelkästään noista ihanista, herkullisista väreistä tulee hyvälle tuulelle.

  Ihanaa viikonloppua ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *