Hae
Pinkit korkokengät

Vaatemallina

Pääsin esittelemään itseäni vaatemallina kun valokuvaaja kaipasi harjoituskappaletta. Minähän rakastan kameran edessä olemista, olen sitä tehnyt jo lapsesta saakka.

Olen kertonut joskus, että isäni oli kova valokuvaamaan meitä lapsia ja pisti meidät poseeraamaan milloin missäkin kokoonpanossa. Siitä varmaan on jäänyt itselleni se palo valokuvissa olemiseen. Minä rakastan kameran edessä olemista ja kamerakin tykkää minusta.

Olen tänä syksynä ollut muutenkin valokuvaaja Jamin ”koekuvauksissa” useaan kertaan ja lupasin olla vastakin, jos vaan tarvitsee harjoittelukappaletta.

Vaatemallina

Otin erään maanantaipäivän töistä vapaaksi ja suuntasin Hellapoliisin juhlatilaan kuvauksiin. Jami oli tilannut paikalle maskeeraajan, jonka tehtävänä oli luoda kolme erilaista tyyliä vaatteisiin sopivaksi. Minähän rakastan muutenkin tyylien muutoksia ja tykkään siitä, kun kampauksia ja meikkiä vaihdellaan sekä kokeillaan erilaisia tyylisuuntia. On kiva nähdä aina kuinka pienillä asioilla ulkonäkö muuntuu toiseksi.

Olen sikäli hyvä malli, kun olen kärsivällinen ja en hermostu pienistäkään viivytyksistä kuvauksissa. Ajatus oli luoda kolme tyylisuuntaa eli työtyyli, kotityyli sekä baarityyli. Tällaiset hetket koin vaatemallina:

Ensimmäisenä kuvattiin kotityyli, koska siinä meikki oli luonnollisin ja tällaisissa jutuissa on helpompi aina lisätä meikkiä seuraavaan kuvaukseen. Rennosti mentiin ainotossut jalassa.

Seuraavana luotiin toimistotyyli. Lisättiin vähän meikkiä ja vaatetus oli rento mutta asiallinen. Tänä päivänä toimistotöissä vaatetus voi olla hyvinkin rento. Muistan kuinka vielä 90-luvulla itsekin pukeuduin virkamiehenä jakkupukuihin töissä. Tänä päivänä mennään usein neule tai tunikalinjalla.

Lopuksi heitettiin vähän vapaalle. Tiedossa siis baarityyli. Tarkoitus oli pukeutua rentoon asuun ja lähteä kavereiden kanssa pelaamaan biljardia. Lisättiin taas vähän meikkiä ja pistettiin rennot vaatteet päälle. Nykyään voi iltaakin lähteä istumaan hyvin monenlaisissa asuissa. Riippuu varmaan vähän siitä, että mihin on lähdössä. Jos lähdetään tanssimaan, laitetaan vähän parempaa Seppälää päälle. Jos taas otetaan rento peli-ilta, niin asu on vähän kevyempi.

 

 

Lisää tällaisia juttuja, niin olen kyllä ehdottomasti mukana. Minusta on kiva heittäytyä tällaisiin juttuihin mukaan. Muut päättävät ja minä vaan poseeraan.

Kerropa minulle, että viihdytkö sinä kameran edessä? Kuulutko sinä niihin ihmisiin, jotka poseeraavat vai niihin, jotka juoksevat kameraa karkuun?

Minut löytää eri kanavista täältä: Instagram, Facebook, TikTok, Twitter, Youtube.

Maiju

12 kommenttia

 1. Jan kirjoitti:

  Viihdyn kameran edessä ja poseeraan mielelläni.

 2. Laura kirjoitti:

  Oi miten monipuoliset tyylit pienillä muutoksilla! Just näin, pitää osata vähän heittäytyä. Saa kaiken ilon irti <3

 3. Arja Röyttä kirjoitti:

  No kun en. Olen sieltä toisesta ääripäästä ja vihaan kameraa ja eteenkin niitä omia kuviani.

 4. Niina kirjoitti:

  Oi oi, toimiston meikki ei oo hyvä, vanhentaa ja on melkoisen tunkkainen.

 5. Irkku kirjoitti:

  Tosi nättejä ja kivoja kuvia on sinusta otettu. Sinulle sopii niin hyvin tuo vaalea tukka.
  Minä olen tosi huono kuvattava. En osaa olla yhtään luonnollinen kuvissa.
  Kaikkea hyvää syksyysi ja pysy terveenä.

 6. Anette kirjoitti:

  Kauniita kuvia sinusta ja ikä saa näkyä. Hiuslook pukee sinua todella! Korona aikaan kaikki irrottelu tekee hyvää, kun sen tekee turvallisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *