Hae
Pinkit korkokengät

Gluteenittomat taikinat

Vedimme Hellapoliisi Katin kanssa joulun aaton aattona neljän tunnin livelähetyksen Facebookissa, esittelin livessä mun suosikki gluteenittomat taikinat. Kati valmisti jouluruokia lähetyksessä. Päätimme kokeilla Katin kanssa jotain uutta. Sellaista mitä emme olleet kumpikaan koskaan aikaisemmin tehneet. Kokkailun lomassa olimme kutsuneet lähetykseen muutaman vieraan ja sekä yleisön että myös omasta mielestämme lähetys onnistui yli odotusten. Livelähetys vedettiin Hellapoliisin Facebook-sivustolla.

Mietimme aluksi, että miten neljä tuntia sujuu, riittääkö meillä asiaa ja riittääkö meillä tekemistä. Täytyy sanoa, että juttu ei olisi loppunut kesken, mutta neljässä tunnissa saimme kaiken työn tehtyä. Monet katsojat olivat mukana koko neljän tunnin ajan ja osa tuli lähetykseen ja saapui myöhemmin uudestaan. Se mikä hämmästytti oli se, että ihmiset jaksoivat olla niin hyvässä vuorovaikutuksessa meidän kanssamme alusta loppuun saakka, se  jos mikä on palkitsevaa. Meitä verrattiin jopa Vanamo ja Kolmoseen, jotka ilahduttivat ihmisiä TV:ssä ruokaohjelmillaan 70-luvulla.

Minä keskityin luonnollisesti gluteenittomiin leivontoihin. Halusin ottaa esiin mun suosikki gluteenittomat taikinat. Painotan aina sitä, että kaikkea ei tarvitse tehdä itse joskus on hyväkin vähän oikaista. Sitä itse harrastan suhteellisen paljon.

 

Gluteenittomat taikinat

Haluan nyt esitellä teille, että mitä gluteenittomia taikinoita käytin tänä vuonna joululeivonnaisten tekemisessä. Kuvan laatu ei ole paras mahdollinen, koska kuvat on napattu kuvakaappauksena meidän livelähetyksestä.

Olen jo muutaman vuoden käyttänyt Schärin lehtitaikinaa joululeivonnaisissa ja sen olen hyväksi havainnut. Taikinaa löytyy molempien kauppaketjujen pakastealtaasta. Tällä kertaa tein taikinasta joulutorttujen sijaan luumukierteitä. Näistä olen tehnyt TikTok:iin myös ohjevideon. Siitä tuli hyvin suosittu.

Livelähetys Hellapoliisi feat Pinkit korkokengät

Livelähetys Hellapoliisi feat Pinkit korkokengät

Gluteenittomat luumusolmut

 

Joulupullat syntyivät Pirkan gluteenittomalla pullataikinalla. Myös Fazerilta on ilmestynyt gluteeniton pullataikina. Nämä taikinat löytyvät myös kaupan pakastealtaasta. Pirkkaa löytyy luonnollisesti K-ryhmän kaupasta, mutta Fazerin taikinaa voi löytyä molemmista. Pirkka on halvempaa ja molempia olen ostanut ja molemmat hyväksi havainnut.

Livelähetys Hellapoliisi feat Pinkit korkokengät

Livelähetys Hellapoliisi feat Pinkit korkokengät

Gluteenittomat ei niin perinteiset piparipikkuleivät syntyivät Porokylän gluteenittomasta piparkakkutaikinasta. Itse ostin tätä omasta Prismastani. Sieltä se löytyi kylmähyllystä. Tämä ei siis ole pakastetuote. Kuitenkin tämä on sellainen tuote, jota ei ole pakastettu missään vaiheessa, joten itse pistin sen ennen leivontaa pakastimeen, koska en olisi ehtinyt leipoa ennen viimeistä käyttöpäivää. Helppoa ja hyvää.

Livelähetys Hellapoliisi feat Pinkit korkokengät

Livelähetys Hellapoliisi feat Pinkit korkokengät

Meillä oli todellakin myös vieraita livessä. Iskelmäpuolta oli edustamassa livessä Charles Plogman ja nuorempaa laulajakaartia oli edustamassa upeaääninen Charlotta Saari. Pohjanmaa oli siis hyvin edustettuna meidän livessä. Toi vähän toisenlaista kulmaa myös meidän liveen, kun otettiin vieraita mukaan. Lisäksi vieraina oli myös Ville Kekäläinen ja Antti Taipale, joiden kanssa puhuttiin kulttuurivuodesta ja miten tämä vuosi on vaikuttanut heidän töihinsä ja siitä, että onko keksitty jotain tilalle.

Charles Plogman Hellapoliisi Pinkit korkokengät

Charlotta Saari Hellapoliisi Pinkit korkokengät

Eikä tämä nyt tähän lopu. Päätimme Katin kanssa, että tämä on vasta alkua näille meidän liveille. Tämä oli myös yleisön toivomus. Aloimme heti myös kehittämään konseptiamme. tuli paljon uusia ideoita tähän juttuun. Meitä molempia yhdistää se, että olemme valmiita kehittämään toimintaamme koko ajan. Menemme eteenpäin ja se tekee tästä hommasta niin kivaa.

Uuden vuoden live

Seuraavaksi päätimme ottaa Uutena vuotena eli 31.12.2020 kello 17.00 lähetyksen. Live tulee Hellapoliisin Facebook-sivustolle. Mitä me silloin keksimmekään, on sitten taas uusi juttu. Katsotaan millaisia vieraita otamme linjoille sitten uutena vuotena. Ottakaa kanavat seurantaan.

Minut löytää eri kanavista täältä: Instagram, Facebook, TikTok, Twitter, Youtube.

Maiju

30 kommenttia

 1. Laura kirjoitti:

  Nää livet on vaan niin hyvä juttu! Lisää toivotaan❤️

 2. Nora kirjoitti:

  Hienot tonttulakit teillä kuvissa =)

  Hyvää uutta vuotta! Ja onnea tuleviin koitoksiin.

 3. Nora kirjoitti:

  Ajattelin vain kysyä, että onkos sulle tuttu sellainen bändi kuin Smokie? Englantilainen bändi, joka oli tosi suosittu ainakin Euroopassa 1970-luvulla ja ainakin vielä 1980-luvun alussa. Bändi, vaikka se luetaan rockbändiksi tulkitsi paljon iskelmä-ja countrytyylistä musiikkia (itsetekemiään, covereita ja heille vartavasten tehtyjä). Bändin laulajana oli vuodesta 1965 vuoteen 1986 Chris Norman (tällä hetkellä yks mun suosikkilaulajista). Smokien tunnetuksi tekemistä kappaleista on ainakin suomennettu ”Livin next door to Alice” (Kari Tapio ”Viisitoista kesää”), ”I´ll meet you at midnight” (Markku Aro ”Keskiyön aikaan), ”Lay back in the arms of someone” (Matti ja Teppo ”Tunteitaan ei voi estää”), ”Mexican girl” (Levyttänyt ainakin sellainen heppu kuin J. Eskelinen nimellä ”Kyyneleet nuo”) ja ”Needels and pins” (Levyttänyt ainakin selleinen orkesteri kuin Gulliver nimellä ”Kerran sut löydän”). Olen nyt kuunnellut joulunpyhien ajan ja nyt viime päivinäkin. Tykkään todella paljon. Muistin sen, että sanoit joskus ettet oikein välitä rokista, mutta tämä Smokien musiikki ei olekaan mitään raskasta, kevyttä ja enemmän sun pirtaan sopivaa musiikkia ja saattaa olla sulle jo ennestään tuttua ainakin suomalaisina iskelmäkäännöksinä, kun olet suuri iskelmän ystävä.

  Smokiella on paljon hienoja kappaleita noiden mun esittelemien lisäksi. Esim. ”Wild wild angels” (vähän countrytyylinen), ”San Francisco bay” (myös countrytyylinen), ”Going home” (tämä vähän rocktyylinen, mutta on tässä vähän countryvaikutteitakin), ”I can ´t stay here tonight”, ”In the heat of the night”.

  • Maiju kirjoitti:

   Todellakin kaikki nämä biisit olivat mun suosikkeja silloin ja monet soivat vieläkin mun soittolistoilla. Rakastan. Muistan vielä sun toiveesi, että kirjoitan mun musiikkijutuistani varmaan tässä lähiviikkoina.

 4. Nora kirjoitti:

  Smokien pojat myös osasivat hyvin laulaa harmonioita vähän samaan tapaan kuin Bee Geesin pojat eli veljekset Gibb. Bee Gees on myös mun yks suosikki. Tällakin bändillä on todella hienoja kappaleita ja luulen, että tääkin bändi, ellet jo kuuntele sopis sun tyyliin.

  • Maiju kirjoitti:

   Smokien levy aikoinaan oli niitä ensimmäisiä, joita aloin kuuntelemaan. Niin parasta <3

 5. Nora kirjoitti:

  Ja suoeittelen myös Chris Normanin soolotuotantoa, ainakin sitä mitä teki 1980-luvun lopulla lähdettyään Smokiesta. Ihania lauluja kuten tämä, joka nyt soi, ”Midnight lady” (balladi).

 6. Nora kirjoitti:

  Arvasin jotenkin, että pidät Chris Normanista ja Bee Geesistä. Nyt mulla soi Smokien ihana kappale ”Run to me”. Smokie, tää on rakkautta samoin kuin Bee Gees. Ja Chris Norman, ihana, hieno ääni ja soittaa myös ihan hyvin kitaraa.

 7. Nora kirjoitti:

  Mulla on näköjään hyvä vaisto =) Ja ihan hyvä makukin musiikin suhteen =)

 8. Nora kirjoitti:

  Aikoinaan tuli luukutettua Kari Tapiota, mutta en mää osannu kuitenkaan heti yhistää tota ”Viisitoista kesää”´-kappaletta Smokieen, kun aloin kuuntelemaan bändin musiikkia. Enkä Markku Aron ”Keskiyön aikaan”, joka sekin tuttu ennestään. Smokie on todella klassikkomusiikkia.

 9. Nora kirjoitti:

  Varmaan siks tää Smokie iski heti muhun, koska esim. Kari Tapiolla saman tyylistä musiikkia ja ennestään tykkäsin jo esim. Bee Geesistä, John Denveristä, Roy Orbisonista, Dean Martinista ja Bobby Darinista, joilla enemmän tai vähemmän samantyyppistä musiikkia myös. Pidän paljon (rockin lisäksi) esim. iskelmä-ja countrytyylisestä musiikista ja balladeista.

 10. Nora kirjoitti:

  Ite kuuntelin teininä klassista musiikkia ja erityisesti Mozartia tuli luukutettua. Vähän yli 20-vuotiaana mun musiikkimaku alkoi laajentua. Ensin eri elokuvasäveltäjienmusiikkiin ja siitä sitten iskelmään ja jazziin ja swingiin, kansanmusiikkiin ja sitten poppiin, reggeimusiikkiin ja lopulta myös countryyn, folkkiin ja rockiin ja heavyyn. Rappiakin on joskus tullut kuunneltua, mutta tätä tyylilajia en niin paljon kuitenkaan. Eniten kuuntelen vanhempaa musiikkia. Populaarimusiikista 1900-luvun alusta aina nykypäiviin, mutta tällä hetekllä pääpaino ehkä 1950-1990 -lukujen musiikissa. Klassista en nykyään kuuntele enää niin paljon, sain kain jonkun yliannostuksen aikoinaan (joskus saatan, esim. jonkun barokkikappaleen).Tyylilajilla ei ole mulle mitään väliä, eniten merkkaa se tykkäänkö laulajan äänestä ja musiikista. Kielelläkään ei väliä. Eniten kuuntelen englanniksi ja toiseksi eniten ehkä suomeksi, mutta ihan hyvin kuuntelen myös esim. Charles Aznavouria, vaikka en ymmärrä ranskan kielestä pahemmin mitään, mutta silti hänen musiikkikin on koskettanut mua.

 11. Nora kirjoitti:

  Ja Chris Normanilla on vieläkin ihan hyvin lauluääni tallella (on nyt 70-vuotias).

 12. Nora kirjoitti:

  Tuli vielä mieleen tästä Smokiesta, että bändin musiikki on ihan tanssilavoille sopivaa. Suomessa tämmönen orkesteri varmaan soitteliskin kesäisin tansilavoilla samaan tapaan kuin esim. Souvarit, Neljän suora ja Finlanders. Ei ihme, että Smokie oli aikoinaan tosi suosittu esim. Saksassa ja Venäjällä (sakasalaiset ja venäläiset pitää vieläkin, monien Smokie-videoitten kommentit Youtubessa on venäläisten kirjottamia venäläisellä kirjaimistolla ja seassa joitain saksankielisiäkin kommentteja) ja ilmeisesti oli Suomessakin ainakin sen perusteella, kun useampi bändin kappale on suomennettu, kun näissä maissa tykätään iskelmä-ja tanssimusiikista. Mutta bändi on luokiteltu rockbändiksi, koska ainakin aloitti rockbändinä ja siirtyi sitten pikkuhiljaa enemmän iskelmä-ja countrytyyliseen musiikkiin, jolla tuli kuuluisaksi ja näillä tyyleillä sai monia hittejä ja klassikoiksikin jo muodostuneita kappaleita. Tosin Smokie taitaa olla klassista rockia soittavien kanavien yks vakiokaluste, ainakin ehkä ”Living next door to Alice” ja ”Going home”.

  • Maiju kirjoitti:

   Kyllä on juuri täydellistä. Viimeksi kun Chris Norman oli Suomessa en ollut tajunnut, että on tulossa. Jos joskus vielä tulee, menen katsomaan.

 13. Nora kirjoitti:

  Muista sitten mainita siinä sun postauksessa missä esittlet sun musiikkisuosikkeja Smokie ja Chris Norman <3 Tänään oon taas kuunnellu Smokieta ja tanssinu olohuoneen lattialla. Tää on vaan niin hyvää musiikkia. Nyt täytyy kumminkin lopettaa kuuntelu, kun pitää lähteä saunaan (oma sauna, taloyhtiössä ei ole yhteissaunaa). Tuntuu, että tulee vieroitusoireita, kun pitää lopettaa kuuntelu =) Mutta niin se aina on, kun olen ihastunut johonkin artistiin tai bändiin.

  • Maiju kirjoitti:

   Katsotaan koska ehdin kirjoittamaan. Mulla on ollut verkko-ongelmia kotona. En ole päässyt nettiin ollenkaan koneella. Nyt pääsin 🙂

 14. Nora kirjoitti:

  Miten sun äidillä menee? Ukilla (isän isällä) on todettu alzeimer, mutta se on vielä aika alkuvaiheissa, ettei ole vielä muuttunut täysin muistamattomaksi ja ihan sekavaksi. Kun oli terveyskeskuksen vuodeosastolla oli joskus enemmän tai vähemmän sekava, liekö johtunut lääkkeistä, mutta nyt muutettuaan vanhusten palveluasuntolaan senioriasuntoon on piristynyt ja vähän toimeliaampi. Mutta joskus sekin aika koittaa, kun hän ei enää muista ketään, mutta vielä sentään muistaa. Isä on käynyt katsomassa häntä useasti ja hoitelee välillä hänen asioitaan ja mun Helsingissä asuva tätikin tulee aika ajoin tänne hoitamaan isänsä asioita.

  Muistan, kun mummi (isän äiti) oli hoitokodissa (mummi kuoli 2016). Välillä hän ei oikein tahtonu muistaan ihmisiö, jotka kävivät katsomassa häntä. Kerran säikähdin, kun mummi makas lattialla täysin tiedottomassa tilassa (tai anakin siltä näytti, että oli täysin tiedoton). Kun hoitajat nostivat hänet ylös ja taluttivat huoneeseen, hän vain näytti koko ajan nukkuvan. Yritin saada mummin reagoimaan jotenkin, mutta mitään ei tapahtunu. Hän vain nukkui istuma-asennossa sängyllä, johon hoitajat olivat hänet laittaneet.

  Kummallisra miten aivot voivat mennä niin solmuun. Pappa (äidin isä) näki elämänsä viimeaikoina harhoja (oli saanut aivoinfarktin ja lopulta hänelle tuli erilaisten vaivojen sarja peräjälkeen kuten sydäninfarkti, A-influenssa, keuhkokuume ja munuaisten vajaatoiminta). Pappa kuoli 2018.

  • Maiju kirjoitti:

   Äiti voi vaihtelevasti. Tauti on sellainen, että se aaltoilee. Kuitenkin hän on aina se ihana ja rakastettava äitini.

 15. Nora kirjoitti:

  Muistatko onko Smokien kappalista suomennettu muita kuin nuo ”Living next door to Alice”, ”I´ll meet you at midnight”, ”Lay back in the arms of someone”, ”mexican girl” ja ”Needels and pins”? Kappaleet ”Run to me” ja ”San Francisco bay” kuulostivat jotenkin tutuilta jostain muusta yhteydestä, kun kuuntelin ne eka kertaa. Aikoinaan tuli katottua telkkarista sellaista lavatanssiohjelmaa kuin ”Kesäillan valssi”, liekö siinä joku tanssiorkesteri, esim. Finlanders, Taikakuu, Neljänsuora tai joku muu tän tyylinen tulkinnu joitain Smokien kappaleita (englanniksi), siitäköhän muistan. Tai sit oon joskus kuullu radiosta.

 16. Nora kirjoitti:

  Joskus aikoinaan, ainakin 15-20 vuotta sitten tai jopa jonkun verran ylikin kuulin radiosta Smokien kappaleen ”Mexican girl”. Muistui yhtenä päivänä mieleen, kun vähän kaivelin mielen sopukoita. Muistelen, että olisin joskus kuullut myös kappaleen ”San Francisco bay”, koska kappaleen kertosäe oli niin tutun kuuloinen ja siitä kohta ”we didin´t know our sky was turing grey”.

  Olen nyt kuunnellut Smokien levyä ”Midnight cafe” vuodelta 1976 (tubesta). Se on mielestäni mestariteos. Sisältää esim. kappaleet ”I´ll meet you at midnight”, ”Living next door to Alice”, ”Going home”, ”Something making me blue”, ”Run to you” ja olikohan ”Wild wild angels”. Seassa myös joitain rokimpia kappaleita. Tosin tämä versio, jota kuuntelin on uusittu laajennettu versio, jossa on mukana alkuperäiseltä poisjääneitä ja sitten sinkuksi lohkaistuja. Tuo ”Living next door to Alice” oli aikoinaan sinkku. Mutta alkuperäisenäkin luultavasti mestariteos myös.

  Mulla on netti toiminu ihan hyvin, paitsi että piti vähän ennen jouluaattoa käydä ostamassa uus reititin, kun entinen hajos ja olin joitain päiviä ilman nettiä ennen kuin asensin uuden. Ihmeesti siihen netittömyyteen tottui ja kun ekan kerran menin uudella reitittimellä nettiin, niin en jaksanu pyöriä siellä kauan. Mutta sitten taas päivien saatossa kone on avautunut harva se päivä ja musiikki on taas pauhannut ja muuta tavanomaista. Että ihmeesti siihen netissä oloon sitten taas jonkun ajan päästä tottuu. Ja mulla kun ei ole ollut televisiota nyt kahteen vuoteen, kun se hajos enkä ole hankkinut uutta (saa nähä hankinko, ihmeesti televisottomaan elämäänkin on tottunu, tosin joskus kaipaan esim. elokuvien kahtelua isommalta ruudulta) niin sitä enemmän tulee oltua netissä (välillä radiotakin kuuntelen).

 17. Nora kirjoitti:

  Bee Gees ehdoton klassikko myös. Hyvää musiikkia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *