Hae
Pinkit korkokengät

Hiusten kasvattaminen

Hiusten kasvattaminen on työlästä näin ajattelin kun aloitin hiusten kasvattamisen reilu vuosi sitten.

Minullahan on ollut lyhyet hiukset jo noin 25-vuotta. Se on kuulkaa pitkä aika. Vaihtelua hiuksiin olen hakenut niillä räväköillä värien vaihteluilla sekä lyhyen mallin vaihtamisella mallista toiseen. Se on ihme, että myös lyhyissä hiuksissa voi vaihdella mallia. Sen on minulle viimeisten vuosien aikana opettanut sekä Eve että myös Miikka.

Hiusten kasvattaminen projektina

Aloitin siis hiusten kasvattamisen marraskuussa 2019. Ajatus kasvattamiseen lähti siitä, että olin juuri leikkauttanut hiukseni taas tapani mukaan lyhyeksi. Heitin Evelle ohimennen, että ”mitä jos alkaisin kasvattamaan polkkaa”. Siihen Eve vastasi, että ”mietin muuten yksi päivä, että sulle varmasti sopisi polkka”. Siltä istumalta sitten päätimme, että nyt sitten aletaan kasvattamaan sitä polkkaa. Lähti siis ihan puolihuolimattomasta heitosta. Lähdimme tilanteesta kun Eve oli leikannut mun hiukset sivut ihan lyhyiksi 0,5 mm:n terällä. Joten siitä voidaan laskea, että kuinka paljon ovat hiukset reilussa vuodessa kasvaneet.

Kun on ollut niinkin pitkän ajan lyhyillä hiuksilla kuin 25-vuotta mietin, että tämä oli aika iso päätös kuitenkin. Even kanssa mietittiin, että ”kokeillaan, jos tuntuu työläältä, niin ainahan ne voi leikata takaisin lyhyeksi”.

Täytyy sanoa, että kertaakaan tämän reilun vuoden aikana en ole edes miettinyt hiusten leikkauttamista takaisin lyhyeksi.

Eve on saanut multa tittelin, että hän on ”maailman paras otsatukan leikkaaja” ja ihan oikeasti on. Rakastan hänen leikkaamaansa sileää ja paksua otsatukkaa. Olkoon se otsatukka sitten varmaan sen 25-vuotta mulla.

Mitä vuodessa on tapahtunut

Tässä on alkuvuoden tilanne. Tammikuu-kesäkuu, koitin pannalla ja pinneillä piilottaa sitä vaihetta, kun hiukset olivat hankalassa pituudessa.

Tässä on tilanne heinäkuu-joulukuu 2020. Siinä alkoi jo pituutta olemaan kivasti ja joulukuussa olin jo aika tyytyväinen tilanteeseen.  Se mistä pidän, on, että hiuksiin saa kivasti jo kiharaa. Saan mielestäni nyt enemmän vaihtelua hiuksiini.

Tilanne tammikuussa 2021

Nyt olemme siis tilanteessa kun hiukset alkavat olemaan leukalinjan kohdalla. Olen toiveikkaana odottanut sitä hetkeä, että saisin ponnarin sidottua hiuksiini. Sitä joutuu vielä hetken odottamaan. Mitä kaikkea näille hiuksilleni sitten voinkaan jatkossa tehdä. Sitä odotan innolla.

 

Hiusten kasvattaminen

En tiedä, että miksi tein tämän vasta nyt. Jostain syystä aina luulin olevani enemmän lyhyt hiuksinen kuin pitkähiuksinen. Nyt olen innolla opetellut hiusten laittamista eri tavalla. Paljon on pitänyt opetella ja paljon vielä opetellaan.

Katsotaan, että kuinka kauan tämä hiusten kasvattaminen jatkuu. Koska siis tuntuu, että nyt riittää.

Oletko sinä koskaan tehnyt mitään tällaista näin radikaalia päätöstä hiustesi suhteen?

Minut löytää eri kanavista täältä: Instagram, Facebook, TikTok, Twitter, Youtube.

Maiju

9 kommenttia

 1. Kaisa Berisha kirjoitti:

  Minulla alkoi muutos eroni jälkeen. Muutuin tummahiuksisesta lyhyttukasta vaaleahiuksiseksi polkkatukaksi. Ehkä se johtui juuri erosta, halusi muuttua jotenkin ulkoisesti kun elämä muuttui niin paljon muutenkin.

  • Maiju kirjoitti:

   Varmasti siinä vaiheessa tulee uuden identiteetin etsiminen. Sitä ikään kuin etsii itseään uudestaan <3

 2. Irmeli kirjoitti:

  Minulla myös on ollut aikuisiällä aina lyhyet hiukset, mutta nelisen vuotta sitten aloitin polkkatukan kasvatusprojektin…enkä,ole katunut… välillä annetaan olla pidempi ja välillä taas lyhennetään hiukan lyhyemmäksi polkaksi. Tällä,hetkellä,on hiukka lyhyempi versio.

  Ja sinulle sopii todella hyvin tuo polkka….?

 3. Leena Liimatainen kirjoitti:

  Sulle sopii hyvin tuo hiusmalli. Näyttää tosi runsailtakin. Mulla on lyhyt malli. Ois kiva, kun olis ponnari ja paksut hiukset.
  Ehkä nyt tulee muutos hiustyyliin, kun kampaajani lähtee opiskeleen ja on pakko etsiä uus kampaaja. Mitä harmittelen, kun meillä on pitkä asiakas suhde.

  • Maiju kirjoitti:

   Kyllä, minulla on hyvin paksut hiukset. Ennen en edes sitä tajunnut. Nyt olen tajunnut sen. Odotan sitä, että saisin ponnarin hiuksiini <3

 4. Nora kirjoitti:

  Sulle sopii polkkatukka. Aiotko kasvattaa pitemmäksikin kuin polkka? Suomalainen hiuslaatu on usein sellainen, että mitä pidempi, niin sen ohuemmalta näyttää. Sulla ainakin vielä polkka näyttää siltä, että hiukset on melko runsaat.

  • Maiju kirjoitti:

   Kyllä varmasti kasvatan vielä hiuksiani. Katsotaan mihin saakka. En vielä tiedä mitä haluan.

 5. klaara kirjoitti:

  Ihanasti sopii tuo pituus ja koko malli. Pitäisiköhän minunkin? Upea olet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *