Hae
Pinkit korkokengät

Kokemuksia painopeitosta

Ajattelin kirjoittaa kokemuksia painopeitosta postauksen, koska olen nyt nukkunut vuoden painopeiton kanssa.

Siitä on noin vuosi kun ostin itselleni painopeiton ja sen jälkeen vielä testasin toisen valmistajan painopeittoa yhteistyönä. Useinhan on niin, että varsinaiset käyttökokemukset syntyvät sitten ajan kanssa. Alkuun voi tulla se ensivaikutelma ja sitten vasta pidemmän ajan päästä tietää, että miten se peitto on käytännössä toiminut.

Painopeitto herättää koko ajan enemmän ja enemmän kiinnostusta ihmisten keskuudessa. Mitä enemmän aihe nousee esiin sitä kiinnostuneemmaksi ihmiset aiheesta tulevat. Suuri osa käyttäjistä on sellaisia, jotka eivät peitosta enää luopuisi, mutta sitten on niitä, jotka eivät ole nähneet siinä mitään hyvää. Painopeitto voi siis herättää ihmisissä erilaisia mielipiteitä. Kerron nyt mitä mieltä itse olen peitosta.

Itse innostuin aikoinaan hankkimaan tietoa painopeitosta erään ohjelman ansiosta. Sillon heräsi mielenkiinto selvittää, että mikä ihmeen painopeitto ja voisiko siitä mahdollisesti saada apua omiin uniongelmiini.

Painopeitto käyttökokemuksia

Kokemuksia painopeitosta

Ensimmäiset käyttökokemukseni painopeitosta oli jo niin positiiviset ja tiesin, että juuri tämä tuo minulle sen rauhan. Minulla oli univaikeuksia ja heräilin monta kertaa yössä. Usein en saanut nukuttua aamuyön tunteina, jos satuin heräämään. Uneni oli hyvin katkonaista.

Kun vaihdoin painopeittoon jäi katkonaiset yöunet historiaan. Minun uneni on ollut paljon levollisempaa kuin ennen. Olen tuntenut, että olen virkeämpi päivisin kuin ennen.

Pidän peitossa ehdottomasti siitä painon tunteesta, joka saa kun laitan peiton päälleni. Tunne saa itseni rauhoittumaan. Painopeitto itsessään painaa sen verran, että liikkuminen ei tule edes kauheasti mieleen yön aikana, se on mulle varmasti se juttu, joka on tuonut itselleni sen rauhallisemman yöunen. Jos sattuisi omaavan vielä jonkun nukkumakaverin, jolla on tapana viedä sun peittosi, niin voin kertoa, että tätä peittoa ei ihan hevillä kaverilta viedä. Painaa meinaan sen verran. Itselläni ei tietenkään yksin asuvana ole tällaisia ongelmia.

Vaihtaisinko tavalliseen peittoon

Minä en enää halua palata tavallisen peiton käyttäjäksi. Joskus jos olen nukkunut esimerkiksi hotellissa, tuntuu, että jotain puuttuu. Tuntuu, että en pysty enää rauhoittamaan itseäni hyvään yöuneen tavallisen peiton kanssa. Olen siis tullut riippuvaiseksi painopeitosta. Monet vanhemmat ihmiset saattavat muistaa miltä tuntui mummolan peitto silloin joskus 70-luvulla, sehän oli sellainen painavan oloinen ja siitä tuli turvallinen tunne nukkuessa.

Minusta ei siis ole enää tavallisen peiton käyttäjäksi.

Aikaisempi postaukseni painopeitosta löytyy täältä. Aikaisemmassa postaukseani on kerrottu enemmän peiton ominaisuuksista ja siitä, että jos haluaa peiton testiin, niin miten se on mahdollista. Peitot ovat kalliita, joten usein varmasti haluaisi kokeilla ensiksi, että onko se itselleen se oma juttu. Suosittelen siis pyytämään testipeittoa itselleen ennen ostopäätöstä. Tällainen mahdollisuus on kotimaiselle peittovalmistajalla. Laitan linkin Kotilieden artikkeliin, josta voi käydä myös lukemassa artikkelin painopeitosta. EDIT: linkitän tähän vielä blogikollegani Riian postaukseen painopeittokokemukseen liittyen eli täältä löytyy Riian kokemuksia.

Painopeitto

Kenelle painopeitto ei sovi?

Kannattaa kuitenkin myös selvittää ensiksi, että soveltuuko painopeitto itselleen. Jotkut sairaudet saattavat olla esteenä peiton käyttämiselle. Peittoa ei saa käyttää henkilöillä, joilla on hengitys- tai verenkiertoelimistön sairauksia, murtumia, osteoporoosia tai ahtaanpaikankammoa. Näin sanotaan monissa artikkeleissa.

Ei muuta kuin ihania unihetkiä vaan meille kaikille. Minä siis pidän peittoni edelleen ja nukun paremmin.

Maiju

15 kommenttia

 1. riiakoivisto kirjoitti:

  Sain vuosi sitten painopeiton joululahjaksi ja se on ollut tie hyviin uniin. Rakastan sitä. Multa löytyy myös postaus aiheesta. Puhtaat lakanat ja painopeitto ♥️♥️♥️

  • Maiju kirjoitti:

   Todellakin. Itse juuri vaihdoin aamulla puhtaat lakanat ja odotan oikein iltaa, että pääsen sinne puhtaiden lakanoiden väliin ja tuntea sen ihanan peiton syleilyn <3

 2. Nora kirjoitti:

  Itselläni on Tempur-tyyny. Tavallisilla tyynyillä mun niska meni aina kieroon ja pää oli sumussa jo heti aamusta lähtien. Nyt kun mulla on ollu Tempur-tyyny vuodesta 2016, niin ei ole pää sumussa heti aamusta lähtien (toki voi sitten mennä päivän mittaan, jos esim. istun liikaa ja pää on huonossa asennossa tai kannan painavia kauppakasseja). Seuraavakin tyyny, jonka joskus hankin saa olla Tempur. Tosin olkapäihin vähän ottaa, kun mun patjat on aika vanhoja ja en tiedä onko sänkykään paras mahdollinen. Joskus tulevaisuudessa, jos enemmän varaa hankin uuden patjan ainakin tai kokonaan uuden sängyn, mutta nyt täytyy mennä näillä.

  Liian painava peitto ei ole mulle kauhean hyvä (muutenkaan liian painavat asiat ei ole oikein hyviä mulle kuten esim. painavat vaatteet), tosin kylminä vuodenaikoina kuten talvella täytyy olla monta peittoa päällekkäin ja paksumpi täkki on parempi kuin aika ohut.

  • Maiju kirjoitti:

   Mulla oli vuosia myös Tempurin tyynyt. Sitten joskus kokeilin Finlaysonin sellaista kahteen osaan jaettua tyynyä. Siitä ei sitten ollutkaan enää paluuta Tempuriin. Nyt olen sillä ja toisella tyynyllä mennyt. Kaikille ei tuo painopeitto sovi <3

 3. villananna kirjoitti:

  Kaikki tykkää tuosta painopeitosta ja sitten olen mä 😀 Kokeilin aikanaan painopeittoa ja sain ihan kauhean fiiliksen siitä 🙁 Ei ole mun juttu yhtään, ahdistun heti kun se tulee päälle.

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

 4. Nora kirjoitti:

  Tän tällä hetkellä olevan tempurtyynyn hankin fysioterapeutin kautta ja sain pystyin maksamaan sen muutamassa erässä. Jos hankin uuden, täytyy hankkia jostain minkä kautta sen voi maksaa myös erissä, sillä jos hankkii jostain liikkeestä, esim. joku sänkyliike/kalusteliike, joka myy myös aitoja tempureita, niin en tiedä pystyykö sitä maksamaan erissä.

  Mulla aika useasti olkapäät ja niska enemmän tai vähemmän jumissa ja silloin saattaa vähän huimata. Nytkin hartiat vähän jumittaa. Johtuiskohan huonoista patjoista? Tai sitten siitä, että nkun istun tän tietsikan eessä ja tää tuoli ei ole oikein ergonominen eikä tää ruokapöytä, jonka päällä tää mun kannettava on.

 5. Nora kirjoitti:

  Ja myös liian painavien kassien yms. kantelusta.

 6. Ella kirjoitti:

  Onko tuo painopeitto kuuma eli sopiiko paremmin vilukissalle kuin kuumakallelle?

  • Maiju kirjoitti:

   Tosi vaikea sanoa. Ei sinänsä tunnu kuumalta, mutta en tunne, että mulla tulisi kylmäkään peiton kanssa. Olen itse usein nukkumaan mennessä se paleleva.

 7. Elina Palonen kirjoitti:

  Hyvä vinkki jota itse käytän painopeitteen kaverina on liukulakana.Itse tarvitsen painopeitteen huonojen unien takia hän on ystäväni mutta selkävaivojen takia pitää vaihtaa kylkeä etten jämähdä sänkyyn tai herää tuohon painopeitteen alla kääntymiseen.Liukulakana alle niin luikahtaa hyvin toiselle kyljelle ja liukulakana ei hiosta Ihana Maiju kun kerrot ihmisille painopeitteestä joka monille vieras :)) t:Elina

  • Maiju kirjoitti:

   Kiitos Elina tuosta liukulankanavinkistä. Pitää pitää se mielessä, jos jossain vaiheessa kokeilen sitäkin.

 8. Seija Karstunen kirjoitti:

  Tuo murtuma kiinnitti tekstissäni huomion, en sellaisesta mainintaa löytänyt kun omani hommasin eli mistä tuo info ettei sovi murtumille? tarkoittaako vanhojakin murtumia vai vain akuutteja? Itsellä nilkassa noin 32 vuotta vanha murtuma, mikä ainoastaan reistaa jos harrastan step jumppaa, eli en enää harrasta eikä siis näin ollen vaivaa mitenkään ikinä. Yhden yön ite nukkunut painopeitolla (Cura) ja tykkäsin kovasti, toki olen tuore tapaus tietty. Mut katsotaan miten jatko myös nilkan osalta.

  • Maiju kirjoitti:

   Moikka. Sen tiedon löysin silloin kun tekstiä kirjoitin. Ajattelin, että on hyvä nostaa tuo varoitus esiin. Ihan vaan varmuuden vuoksi. Googleta kenelle painopeitto ei sovi. Sillä tiedolla löytyy varmasti että mistä tässä on puhuttu. Taisi olla useammassa artikkelissa tuo varoitus

 9. Olavi Hiltunen kirjoitti:

  Torkkupainopeitto ja nyt vaikuttaa siltä että sen sisältö vuotias jatkuvasti hiekantapasta sängyllä ja lattialla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.