Hae
Pinkit korkokengät
Kaupallinen yhteistyö

Gluteeniton uutuus kauppoihin

Kaupallinen yhteistyö: Vaasan Oy

Gluteeniton uutuus rantautui taas kauppoihin. Tällä kertaa Vaasan Oy lanseerasi gluteenittoman Täysjyväkauraviipaleet -leivän, jonka pääsin testaamaan heti tuoreeltaan.

Olen aiemmin kertonut sen, että rakastan leipää. Mun on hyvin vaikea ohittaa aamukahvia ja sen kera syötävää leipää. Toisinaan kyllä saatan syödä leivän sijasta puuroa, mutta leipää ei vaan mikään voita. Hyvä gluteeniton leipä maistuu aina aamuisin. Tällä kertaa lanseerattu Vaasan Moilas Free From Täysjyväkauraviipaleet oli koostumukseltaan hieman erilainen, kuin sarjan aikaisemmat leivät. Mielestäni tässä leivässä oli onnistuttu paremmin kuin hyvin. Leivän koostumus oli kiinteä ja leipä pysyi hyvin kasassa. Vaasan Moilas Free From leivät valmistetaan kahden leipomon yhteistyönä (Vaasan Oy ja Moilas).

Nyt lanseerattu Täysjyväkauraleipä on vehnätön, gluteeniton, maidoton ja runsaskuituinen. Leipä sopii siis moneen erityisruokavalioon.

Vaasan Moilas free from täysjyväkauraviipaleet

Gluteeniton uutuus kauppoihin

Kävin töiden jälkeen Prismassa ja oli ilo huomata, että gluteeniton uutuus oli heti rantautunut myös omaan kauppaani. Tämä uutuus löytyy kauppojen gluteenittomien leipien tuorehyllystä. Paloin halusta päästä heti maistamaan uutuusleipää.

Maistelin leipiä kahdella eri tavalla. Toisen leivän päälle laitoin ripauksen levitettä, salaattisekoitusta ja kermajuustoa. Toiseen leipään hain tarkoituksella toisenlaista makua, jotta pääsin näkemään, että miten päällysten avulla leivän maku muuttuu. Toisen leivän päälle levitin punajuurihummusta, salaattisekoitusta ja vihanneksia.

Leipä maistui hyvältä molempien päällysten kanssa, mutta punajuurihummuksen ja kasvisten kanssa mielestäni leivän hyvä maku ikään kuin korostui. Minulle tuli mieleeni leivästä sellainen vanha kunnon aamiaisleipä. Tykkäsin kovasti ja voin suositella maistamaan leipää.

Vaasan Moilas free from täysjyväkauraviipaleet Vaasan Moilas free from täysjyväkauraviipaleet

 

Vaasan Moilas free from täysjyväkauraviipaleet

Erityisruokavalioisia kiinnostaa aina leivän koostumus eli se, että mitä leipä pitää sisällään, joten tässä leivän tuoteseloste:

Tuoteseloste: Vesi, gluteeniton KAURA (täysjyväjauho, ydinjauho), tapiokatärkkelys. maissitärkkelys, bambukuitu, perunakuitu, riisiraskijauhe, sokeri, rypsiöljy, sakeuttamisaineet (E 464, E 466, E 415), hiiva, suola, säilöntäaine (E 200), psyllium.

Täysjyväkauraa 51 % leivän viljasta.

Vaasan Moilas free from sarjan tuotteet

Vaasan Moilas free from sarjaan kuuluu tällä hetkellä viisi eri leipää. Tumma siemenpala, Kaura-pellavapala, Tumma siemenlimppu ja Pehmeät rieskapalat sekä nyt uutuutena tulleet Täysjyväkauraviipaleet. Vaasan Moilas free from tuotteet löytyvät kaikki täältä.

Aiemmin olen esitellyt heidän tuotesarjastaan ensimmäisenä lanseeratut Tumma siemenpala, Kaura-pellavapala ja siemenlimppu sekä seuraavana lanseeratun Pehmeät rieskapalat.

Sitten vaan maistamaan.

Maiju

 

Kaupallinen yhteistyö: Vaasan Oy

2 kommenttia

 1. Leena Liimatainen kirjoitti:

  Kyllä nyt on valinnanvaraa gluteenittomissa.
  Mua on nyt tutkittu ja tähystetty.
  Ei keliakiaa, mutta kumma, kun tuo gluteeniton ja maidoton ruokavalio saa voimaan paremmin ja pitää vatsani kunnossa. 🤔

  • Maiju kirjoitti:

   Hyvä, että ei ole keliakiaa. Toivottavasti tutkittiin myös tuo maitoproteiini myös? Mulle aikoinaan sanottiin, että joko on keliakia tai maitoproteiiniongelma? No oli sitten se keliakia <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *