Hae
Pinkit korkokengät

Gluteenittomat köyhät ritarit

Päätin kokeilla, että miten onnistuisi gluteenittomat köyhät ritarit gluteenittomasta pullataikinasta tehtynä.

Nykypäivänä somessa leviää milloin minkälaisia kokeiluja ruuan suhteen. Viimeisten kuukausien aikana on levinnyt ohje jossa pullataikinasta tehdään vohveliraudalla pullavohveleita. Joku taisi antaa niille lempinimen puhveli. Avasin yhtenä aamuna kotona kattilakaapin ja näin sydänpannuni. Siitä sitten syntyi ajatus, että onnistuisikohan pullataikinasta tehdä gluteenittomat köyhät ritarit? Sellaisia en ole koskaan syönytkään (siis gluteenittomasti). Päätin siis kokeilla. Mulla ei ollut mitään käsitystä siitä, että onnistuuko nämä vai eikö onnistu. Kokeilemallahan siitä sitten selvitään.

Kun pari valmistajaa tekee nykyään niin hyvää gluteenitonta pullataikinaa pakastinversiona, en enää nykyään edes kauheasti yritä leipoa taikinaa itse. Ostan näitä kahta vuorotellen ja molemmat maistuvat ihan hyvältä. Tällä kertaa pakastimestani löytyi Fazerin versiota. Ostan yleensä taikinaa aina varastoon pakastimeen. Paras keksintö ikinä tämä gluteeniton pakastettu pullataikina.

Gluteenittomat köyhät ritarit

 

Gluteenittomat köyhät ritarit

Köyhiin ritareihin tarvitaan gluteenitonta pullataikinaa, gluteenittomia jauhoja työstämiseen, paistamisen kestävää levitettä sekä sydänpannu.

Jaoin taikinan kymmeneen osaan ja pyöräytin ensiksi taikinapalat pyöreiksi pulliksi.

Gluteenittomat köyhät ritarit

Muotoilin pannulla taikinan sydämen muotoon (varo, että et polta sormiasi). Paistolämpötila pitää kokeilla. Mieluimmin matala paistolämpötila, kuin liian suuri, koska muuten köyhät ritarit saattavat kypsyä päältä liian nopeasti. Paistamisen aikana taikina ikään kuin hieman kohoaakin.

Gluteenittomat köyhät ritarit Gluteenittomat köyhät ritarit

Miltä nämä sitten maistuivat? No maistuivat pullalta ja kyllä siinä tuli köyhät ritarit mieleen. Tarjoilin köyhiä ritareita hillon ja kermavaahdon kera. Ylimääräiset pistin pakastimeen ja ajattelin, että sieltä ne voi ottaa kun on pienen makean nälkä.

Gluteenittomat köyhät ritarit

Vain mielikuvitus on näiden kokeilujen rajana. Olen usein sanonut, että kotona saa ne parhaimmat ja erikoisimmat gluteenittomat tarjoilut. Toivottavasti näistä ideoista ottavat koppia myös kahvilayrittäjät. Pienillä asioilla, voidaan tarjota asiakkaille ihania makuelämyksiä. Me gluteenittomat osaamme arvostaa hyvää ja erikoista tarjontaa.

Kannattaa kokeilla.

Minut löytää eri kanavista täältä: Instagram, Facebook, TikTok, Twitter, Youtube.

Maiju

3 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Hyvännäköisiä köyhiä ritareita. Näyttää herkulliselta.

 2. Leena Liimatainen kirjoitti:

  Ompa herkullisen näkösiä ritareita.
  Ostin tuota Fazerin gluteenitonta pullataikinaa. Vielä en ole kokeillu leipoa siitä. Ehkä viikonlopuksi teen siitä laskiaispullia. Niitä olen kaivannut kovasti.

  • Maiju kirjoitti:

   Voi tuosta taikinasta tuli ihanat laskiaispullat, niitä kokeilin joskus tammikuun lopulla <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *