Hae
Pinkit korkokengät

Kuviani käytetään rikolliseen toimintaan

Tänään sain viestin ja sen myötä tajusin, että kuviani käytetään rikolliseen toimintaan.

Tiia lähetti aamupäivällä mulle viestin, että tiesitkö, että ”meidän nimissä myydään Saksassa vaatteita ja huijataan rahaa”. Siis mitä ihmettä täällä taas tapahtuu mietin hetken. No nopeasti selvisi kun Tiia laittoi mulle muutaman kuvakaappauksen. Hän myös opasti, että kannattaa googlettaa blogin nimellä ja omalla nimellä. Niin johan alkaa löytymään. No johan niitä löytyikin.

En itse asiassa voinut tehdä sitä päivällä, mutta heti kotiin päästyäni sen tein. Sitten tämä juttu alkoi hahmottumaan minullekin.

Rikollista toimintaa

Kuviani käytetään rikolliseen toimintaan

Joku sivusto, joka kai sijaitsee Saksassa, mutta en tiedä, että mistä maasta tätä toimintaa johdetaan on napannut kuviani blogistani, napannut myös eri lehtitalojen sivuilta lehtijutuissa olleita kuviani ja myy niiden turvin niissä kuvissa esiintyneitä vaatteita tai mitä milloinkin. Nopealla silmäyksellä yhden verkkokaupan sivustolle on napattu, vaikka minkälaista kuvaa minusta. Kuvia gluteenittomista pullista tai ihan ylipäätään kaikenlaisesta toiminnasta, joista olen vuosien aikana kirjoittanut blogissani.

Mietin vain sitä, että onko joku mennyt jo näiden sivustojen langettamaan ansaan? Onko joku mennyt tilaamaan jotain missä omalla naamallani ja nimelläni ”muka” myyn jotain. 

Tällaisia kuvia oli eräälläkin sivustolla liki 300 minun nimissäni:

Mitä voi tehdä?

Mietin hetken, että mitä pitäisi asian suhteen tehdä? Monet miettivät, että ”eihän näille nyt voi mitään tehdä”. Tiedän, että on parempi, että jotain tehdään, vaikka vaikutusmahdollisuudet on pienet, mutta vaikenemisella ei ainakaan tällaista toimintaa saa loppumaan. Itse teen tästä rikosilmoituksen, ihan vaan periaatteesta. Sitten koitan tehdä ilmoituksen sivustoista Henkilötietojen poistopyynnön Euroopan komission ohjeiden mukaisesti. Täältä löytyy googlen lomake tietojen poistopyyntöön.

Rikosilmoituksen voi tehdä täällä.

Nämä asiat tuli itselleni mieleeni ja ajattelin tällä tavalla aloittaa tämän taisteluni tyylimyllyjä vastaan. Olen sitä mieltä, että vaikka tämä tuntuu isolta ja liian haastavalta ajatukselta, että vaatii tietojensa poistamista, niin teen sen silti. Olen ensi viikon lomalla ja mitäpä sitä muutakaan kuin käyttäisi aikaansa tähän.

blogikirjoitukset aiheesta

Ystäväni Tiia kirjoitti blogissaan myös aiheesta ja Tiian postaus löytyy täältä. Myös VillaNanna kirjoitti omista kokemuksistaan blogissaan. VillaNanna postaus löytyy täältä.

Minut löytää eri kanavista täältä: Instagram, Facebook, TikTok, Twitter, Youtube.

Maiju