Hae
Pinkit korkokengät

Kuviani käytetään rikolliseen toimintaan

Tänään sain viestin ja sen myötä tajusin, että kuviani käytetään rikolliseen toimintaan.

Tiia lähetti aamupäivällä mulle viestin, että tiesitkö, että ”meidän nimissä myydään Saksassa vaatteita ja huijataan rahaa”. Siis mitä ihmettä täällä taas tapahtuu mietin hetken. No nopeasti selvisi kun Tiia laittoi mulle muutaman kuvakaappauksen. Hän myös opasti, että kannattaa googlettaa blogin nimellä ja omalla nimellä. Niin johan alkaa löytymään. No johan niitä löytyikin.

En itse asiassa voinut tehdä sitä päivällä, mutta heti kotiin päästyäni sen tein. Sitten tämä juttu alkoi hahmottumaan minullekin.

Rikollista toimintaa

Kuviani käytetään rikolliseen toimintaan

Joku sivusto, joka kai sijaitsee Saksassa, mutta en tiedä, että mistä maasta tätä toimintaa johdetaan on napannut kuviani blogistani, napannut myös eri lehtitalojen sivuilta lehtijutuissa olleita kuviani ja myy niiden turvin niissä kuvissa esiintyneitä vaatteita tai mitä milloinkin. Nopealla silmäyksellä yhden verkkokaupan sivustolle on napattu, vaikka minkälaista kuvaa minusta. Kuvia gluteenittomista pullista tai ihan ylipäätään kaikenlaisesta toiminnasta, joista olen vuosien aikana kirjoittanut blogissani.

Mietin vain sitä, että onko joku mennyt jo näiden sivustojen langettamaan ansaan? Onko joku mennyt tilaamaan jotain missä omalla naamallani ja nimelläni ”muka” myyn jotain. 

Tällaisia kuvia oli eräälläkin sivustolla liki 300 minun nimissäni:

Mitä voi tehdä?

Mietin hetken, että mitä pitäisi asian suhteen tehdä? Monet miettivät, että ”eihän näille nyt voi mitään tehdä”. Tiedän, että on parempi, että jotain tehdään, vaikka vaikutusmahdollisuudet on pienet, mutta vaikenemisella ei ainakaan tällaista toimintaa saa loppumaan. Itse teen tästä rikosilmoituksen, ihan vaan periaatteesta. Sitten koitan tehdä ilmoituksen sivustoista Henkilötietojen poistopyynnön Euroopan komission ohjeiden mukaisesti. Täältä löytyy googlen lomake tietojen poistopyyntöön.

Rikosilmoituksen voi tehdä täällä.

Nämä asiat tuli itselleni mieleeni ja ajattelin tällä tavalla aloittaa tämän taisteluni tyylimyllyjä vastaan. Olen sitä mieltä, että vaikka tämä tuntuu isolta ja liian haastavalta ajatukselta, että vaatii tietojensa poistamista, niin teen sen silti. Olen ensi viikon lomalla ja mitäpä sitä muutakaan kuin käyttäisi aikaansa tähän.

blogikirjoitukset aiheesta

Ystäväni Tiia kirjoitti blogissaan myös aiheesta ja Tiian postaus löytyy täältä. Myös VillaNanna kirjoitti omista kokemuksistaan blogissaan. VillaNanna postaus löytyy täältä.

Minut löytää eri kanavista täältä: Instagram, Facebook, TikTok, Twitter, Youtube.

Maiju

17 kommenttia

 1. villananna kirjoitti:

  Toi on jännä, miten nuo hinnat on aina tuossa 46-49€ välissä 😀

 2. Jenni Virta kirjoitti:

  Ohhoh! On kyllä härskiä toimintaa 🤬🤬 Hyvä että kirjoitat tästä ääneen ja levität tietoisuutta sekä kaikenlisäksi myös teet asialle jotain. Taidanpa seurata esimerkkiäsi ja katsoa, löytyykö myös minun nimen takaa jotakn hämäräpuuhia.

 3. Pellavasydämen Mervi kirjoitti:

  Tosi törkeää! Uskomatonta…

 4. Tsemppiä! kirjoitti:

  EDIT: sisällöntuottaja on muokannut alkuperäisen kommentin, koska alkuperäisen kommentoijan tarkoitus oli vain loukata sisällöntuottajaa.
  Tämän kommentin olisi voinut kirjoittaa vaikka näin:
  Voi kuinka näytät niin kauniilta. Olet aina niin upean näköinen 🙂

 5. Malla kirjoitti:

  Suuri osa varsinkin kiinalaisten nettikauppojen kuvista on varastettu alkuperäisten valmistajien sivuilta, blogeista ja instasta ja vaatteet kopioitu vähän sinne päin. Sitten halvan hinnan sokaisema asiakas onkin ihan ihmeissään kun vaate ei ole ihan sitä miltä kuvassa näyttää.

  Tuskin tuonkaan sivuston takana ovat saksalaiset. Noilla kuvilla ei varsinaisesti myydä mitään kun ei saa edes selvää mitä on kussakin kuvassa on myynnissä, toivottavasti sivuilta ei ole tarttunnut viruksia

  • Maiju kirjoitti:

   Se on juuri näin. Nyt kun asiaa olen selvittänyt, niin todella paljon. Joillain sivustoilla oli yli 300 kuvaani. Sanoinkin toisaalla, että koskaan ei tiedä, että missä näiden sivustojen koti on. Ei voi tietää.

 6. Kaisa B kirjoitti:

  Hei Maiju! Oli pakko laittaa viestiä kun olit saanut tylsiä palautteita joiltain ankeuttajilta. Olet mahtava tyyppi ja piristät aamujani. Katson aina uudet stoorit ja päivitykset. Tyylisi on värikäs ja hauska ja ihailen positiivisuuttasi!

  • Maiju kirjoitti:

   Kiitos. Onneksi sun laisia seuraajia on paljon. Olen saanut viimeisen vuorokauden aikana ihan mielettömästi kannustavaa palautetta <3

 7. Nora kirjoitti:

  Netissä voi sattua ja tapahtua kaikenlaista. Pitää olla varuillaan ja tarkkana mille sivuille menee. onneksi mulla on hyvä viruksentorjunta joka estää kaikenlaista ja ilmoittaa.

  Kaikenlaisia huijareita sitä on liikenteessä. Yhtenä päivänä joku soitti mulle ja erehdyin vastaamaan ja langan toisessa päässä joku puhui jotain ruotsiksi. Ja mummolle soitti viime vuonna loppuvuodesta vai oliko tän vuoden alusta ja kysyi jotain Mr Johnsia. Ja sitten hän sai myös jonkun ihmeellisen englanninkileisen tekstiviestin.

  Kannattaa ehdottomasti tehdä rikosilmoitus. Tuollainen identiteettikaappaus kuulostaa pelottavalta.

  • Maiju kirjoitti:

   Ehdottomasti kannattaa tehdä rikosilmoitus, ihan vaikka ei näille voisikaan tehdä mitään. Jotta saadaan tilastollisesti tietoa millaisia rikoksia verkossa tehdään.

 8. Kevättä kohden kirjoitti:

  Tällaisten tekijöitä ei saada koskaan selville, kuka teki mitä ja miksi. Oikeestaan vaan kädet pystyyn ja aamen. En tiedä, onko tällainen kuva-varastelu vain joidenkin blogien ongelma ja onko se miten yleistä. Itse liikun todella paljon verkossa ja tämä on mulle täysin uusi ilmiö, en ole törmännyt tällaiseen missään siten, että olisin jonkun bloggaajan kuvia epäilyttävissä olosuhteissa nähnyt käytettävän. Sangen outoa! Ehkä liikun väärissä paikoissa?

  • Maiju kirjoitti:

   Ei varmasti saada kiinni, se on ihan selvää. Sisällöntuottajia on paljon sekä julkisuuden henkilöitä joutunut kohteeksi. Itsekään en olisi tästä tiennyt ellei olisi muutama ystävä tästä tiedottanut mua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *