Hae
Pinkit korkokengät

Blogiurani täyttää 16 vuotta

Blogiurani täyttää tänään 16 vuotta. Jotenkin tämä tuntuu niin pitkältä ajalta. Kun katselen elämää taaksepäin, tiedän, että paljon on tapahtunut näiden vuosien aikana.

Minulla on ollut kunnia nähdä blogistina tämän alan kehitys ihan sieltä ruohonjuuritasolta lähtien. Voin vielä muistaa, että mitä oli olla bloggaajana vuonna 2005 ja mitä se on nyt. Täytyy sanoa, että tämä ala on kehittynyt tässä vuosien myötä ihan mielettömän paljon. Minulla oli ajatus, että olisin kertonut teille historian ihan sieltä vuodelta 2005 saakka, mutta tarina on hyvin pitkä. Kirjoitin kuusi vuotta sitten vähän pidemmin mitä oli alusta saakka tuohon päivään tuo historiani. Sen blogipostauksen voitte käydä lukemassa täältä.

 

Blogiurani täyttää 16 vuotta – mistä sain intoni bloggaamiseen?

Vuodet kulkevat eteenpäin ja ala kehittyy koko ajan. Olen kertonut joskus, että kun aikoinaan aloitin bloggaamisen tiesin vain Panu Rajalan blogin sekä lukuisia ruotsalaisia blogeja. Aloitin askartelun saralla, enkä tiennyt yhtään suomalaista askarteluaiheista blogia silloin. Itse loin itselleni oman tavan tehdä sisältöä ja siitä se sitten lähti. Lähdin tekemään tuolla alalla demoja Maijun korttigalleria -blogiini ja tuosta muutaman vuoden päästä aloimme ystävän kanssa tekemään myös Youtubeen demovideoita askartelun saralla. Youtubessa oli innoittajana monet jenkkidemovideoiden tekijät. Halusimme tehdä kuitenkin suomalaisille oman näköistä sisältöä ja demoja.

Vuonna 2005 ei puhuttu somesta, eikä ollut kaupallisia yhteistöitä. Itsekin keskityin somessa miettimään, että miten voin kehittää askartelupuolta ja jakaa tietoa erilaisista tekniikoista. Jätin oman kädenjälkeni askartelupuolen historiaan. Tein sillä saralla pari kirjaakin ja sitten se homma oli nähty vuonna 2012. Jatkoin vuoden 2013 alusta Pinkit korkokengät nimellä ja sillä saralla olen jatkanut. Mukaan on tullut Instagramit ja Tiktokit. Koko ajan kuulostelen, että mitä alalla tapahtuu ja missä haluan vaikuttaa. Katson aina, että mitkä kanavat tuntuvat omilta ja ne otan matkaani.

Tänä päivänä mun TOP3 aiheena ovat: oma tyylini ja gluteenittomuus sekä elämää eron jälkeen.

Miten tästä eteenpäin?

Usein tulee mietittyä, että mitkä on ne mun peruskanavat, joissa haluan jatkaa eteenpäin. Teen kerran vuoteen niin sanotun kehittämissuunnitelman eli mietin, että mitä teen seuraavan vuoden ja missä vaikutan. Muutama vuosi sitten mietin, että jatkanko blogin pitämistä siihen saakka, kunnes blogi täyttää 15 vuotta. Kuitenkin tuntuu, että vaikka kirjoittaisin vähän harvemmin, niin blogista ei ole vielä aika luopua. Nyt olosuhteista johtuen tuli hieman pidempi tauko edellisestä postauksesta. Kuitenkin mun oli pakko vähän hengähtää, koska elämä toi näitä asioita, joiden edessä piti vähän vetää henkeä ja myös nöyrtyä.

Ne jotka seuraavat alaa tietävät, että esimerkiksi Instagram tulee jatkossa suosimaan enemmän videotuotantoa, joten siihen keskityn tuosta syystä. Videoiden tekeminen on alkanut enemmän ja enemmän kiinnostaa itseäni.

Jatkan siis edelleenkin myös blogin pitämistä. Aktiivisesti jatkan myös Instagramin eri osioiden käyttämistä sekä TikTok:n päivittämistä.  Katsotaan mitä tämä vuosi tuo tullessaan.

Ihana kun olette jaksaneet matkassani ja antaneet myös minulle sitä voimaa ja energiaa, kun olen sitä tarvinnut. Kiitos tästä. Elämä on elämää ja se tuo aina eteen asioita hyviä ja huonoja. Niiden kanssa vain sitten pitää oppia ja osata elää.

Maiju

Yksi kommentti

  1. Suvi Kullström kirjoitti:

    Suuret onnittelut pitkästä blogiurasta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *