Hae
Pinkit korkokengät

Parasta ennen päivämäärä

Parasta ennen päivämäärä menikö se jo? Kuinka moni ikäiseni nainen on tuon lauseen kuullut?

Viikolla olen nähnyt useamman keskustelun ja pohdinnan naisen ikään liittyen. Milloin nainen on liian vanha? Vai onko milloinkaan? itse täytän tänä vuonna 60 ja joskus jossain joku totesi jollainen ”palstalla” sitä, että kuinka olen jo niin vanha. Ihan sama mulle. Se on totuus, joka ei muuksi muutu. Jokaisen pitää muistaa, että me kaikki vanhenemme. Meidän pitää myös olla kiitollisia, että se meille suodaan, koska silloin me elämme. Kaikki eivät saa elämän mahdollisuutta.

Parasta ennen päivämäärä Itse kuulun siihen ryhmään, joka rennolla asenteella kantaa ikänsä ylpeänä. Sanon usein, että ilman tätä elämänkokemusta en olisi se vahva ja itsenäinen nainen mitä olen tänä päivänä. Ylpeänä katson peiliin ja ihailen ryppyjäni, koska niistä näkee sen eletyn elämän määrän.

Olen myös sanonut usein niille, jotka miettivät, että elänkö nuoruuttani uudestaan, että en. En haluaisi olla yhtään nuorempi, en enää jaksaisi. Tämä ikä on just se paras mulle nyt.

Parasta ennen päivämäärä

Mietin, että kuka on tällaisen termin keksinyt ja mitä sillä tavoitellaan? Tunnen paljon yli viisikymppisiä naista, jotka ovat upeita ja itsevarmoja itsestään. Nykyajan naiset tietävät mitä he haluavat ja miten tahtovat elää.

Parasta ennen päivämäärä

Usein nykynainen tietää paikkansa ja oman arvonsa. Me vahvat naiset kyllö tiedämme. Emme suostu kenenkään kynnysmatoksi.

Itse muistutan aina vastakkaiselle sukupuolelle, että minua pitää kohdella kuin prinsessaa, mitä se sitten tarkoittaakaan. Vähempi ei enää riitä. Itsekunnioitusta pitää olla ja omanarvontunne pitää säilyttää aina. Muistakaa, että emme saa ryhtyä kenellekään kynnysmatoksi.

Jätetään parasta ennen päivämäärät elintarvikkeille ja eletään me vahvoina elämäämme juuri sen ikäisenä kuin olemme.

Kuuntelin juuri JJ Purontaan laulua, jossa lauletaan muun muassa ”ikää meille karttuu kyllä, on aikaa eessäpäin… mitäs vuosista kun oomme vasta kuudenkymmenen”.

Tällä asenteella ja pitkää ikää toivoen.

Maiju