Hae
Pinkit korkokengät

Parasta ennen päivämäärä

Parasta ennen päivämäärä menikö se jo? Kuinka moni ikäiseni nainen on tuon lauseen kuullut?

Viikolla olen nähnyt useamman keskustelun ja pohdinnan naisen ikään liittyen. Milloin nainen on liian vanha? Vai onko milloinkaan? itse täytän tänä vuonna 60 ja joskus jossain joku totesi jollainen ”palstalla” sitä, että kuinka olen jo niin vanha. Ihan sama mulle. Se on totuus, joka ei muuksi muutu. Jokaisen pitää muistaa, että me kaikki vanhenemme. Meidän pitää myös olla kiitollisia, että se meille suodaan, koska silloin me elämme. Kaikki eivät saa elämän mahdollisuutta.

Parasta ennen päivämäärä Itse kuulun siihen ryhmään, joka rennolla asenteella kantaa ikänsä ylpeänä. Sanon usein, että ilman tätä elämänkokemusta en olisi se vahva ja itsenäinen nainen mitä olen tänä päivänä. Ylpeänä katson peiliin ja ihailen ryppyjäni, koska niistä näkee sen eletyn elämän määrän.

Olen myös sanonut usein niille, jotka miettivät, että elänkö nuoruuttani uudestaan, että en. En haluaisi olla yhtään nuorempi, en enää jaksaisi. Tämä ikä on just se paras mulle nyt.

Parasta ennen päivämäärä

Mietin, että kuka on tällaisen termin keksinyt ja mitä sillä tavoitellaan? Tunnen paljon yli viisikymppisiä naista, jotka ovat upeita ja itsevarmoja itsestään. Nykyajan naiset tietävät mitä he haluavat ja miten tahtovat elää.

Parasta ennen päivämäärä

Usein nykynainen tietää paikkansa ja oman arvonsa. Me vahvat naiset kyllö tiedämme. Emme suostu kenenkään kynnysmatoksi.

Itse muistutan aina vastakkaiselle sukupuolelle, että minua pitää kohdella kuin prinsessaa, mitä se sitten tarkoittaakaan. Vähempi ei enää riitä. Itsekunnioitusta pitää olla ja omanarvontunne pitää säilyttää aina. Muistakaa, että emme saa ryhtyä kenellekään kynnysmatoksi.

Jätetään parasta ennen päivämäärät elintarvikkeille ja eletään me vahvoina elämäämme juuri sen ikäisenä kuin olemme.

Kuuntelin juuri JJ Purontaan laulua, jossa lauletaan muun muassa ”ikää meille karttuu kyllä, on aikaa eessäpäin… mitäs vuosista kun oomme vasta kuudenkymmenen”.

Tällä asenteella ja pitkää ikää toivoen.

Maiju

8 kommenttia

 1. Kristine Jesselgren kirjoitti:

  Itse llen 72v ja olen hyvin tyytyväinen. Olen kahden pienen pojan isomummi..❤
  Pukeudun nuorekkaasti…siitäkin saan kuulla.
  Mutta elän täysillä.
  Sairaudet pikkasen rajoittaa elämää.
  Altzhaimer ja myastenia gravis.
  Hyvää viikonloppua Maiju!
  T. Krisukka

 2. Seijahannele kirjoitti:

  Ei ole kysymys siitä miten vanha olet vaan siitä miten olet vanha 🙂
  – Seijahannele

 3. Birgitta Hyyryläinen-Metsi kirjoitti:

  Hienosti kirjoitettu , tuohon yhdyn kyllä täysin.Jossakin tuli vastaan ettei enää tän ikänen ja painoinen (62 v)ei saisi enää käyttää pillifarkkuja.Käytän niin kauan kun tykkään ja ne tuntuut hyviltä.Ihana neule siulla tässä kuvassa ja hyvin se pukee sinua.

 4. Nora kirjoitti:

  Itse olen varmaan teidän muiden kommentoijien silmissä vielä nuori, koska täytän ensi vuonna 40, mutta joidenkin mielestä jo tämän ikäinen nainen on liian vanha. Joidenkin mielestä jo yli 25-vuotias nainen on liian vanha esim. parisuhteeseen tai mihin tahansa muuhun. Netin keskustelupalstoilla jotkut haukkuvat naisia, jotka ovat 30-40 vuotiaita tai yli, sanovat heitä ties miksi.

  Musta itsestä ei tunnu sen vanhemmalta kuin viime vuonna tai sitä edellisenä, vaikka olen mää kyllä muuttunut, jos vertaa siihen millanen oli esim. teininä tai parikymppisenä. Tietoa elämästä on karttunu enemmän ja tietoa myös esim. siitä millasesta tyylistä pidän, millaiset värit mua pukee parhaiten, millaisesta musiikista pidän jne. Toisaalta taas jotkut asiat on pysyny samoina vuosikaudet kuten esim. mun lempivärit tai se, että pidän aika selkeälinjaisista vaatteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.